Am primit banii pt. indemn. de maternitate!!

Am primit banii pt. indemn. de maternitate!! | Autor: chris

Link direct la acest mesaj

Vesti bune...

In sfarsit am vazut primii bani pentru indemnizatia de maternitate pentru contractul suplimentar incheiat (la Deva).
Asta s-a intamplat acum 2 zile, si sunt super fericita.
De fapt eram 99% sigura ca pe astia ii voi lua.
Desi toata lumea ma asigura ca voi lua banii si pentru concediul de crestere copil, eu inca tot am dubii(am 6 luni platite inainte sa nasc, dar la servici, pe contractul de munca am numai 9 luni cotizate din ultimele 12, nu 10 cum scrie in ordonanta).
Sa speram ca va fi bine.

Eu am luat banii separat, pe contractul suplimentar i-am luat de la Casa de Pensii, si pe conmtractul de munca, i-am luat de la servici, deci nu i-am luat cumulat numai dintr-un sigur loc, oricum angajatorul meu nu are destui angajati ca sa acopere suma care am luat-o eu.

Totusi am o nedumerire cu privire la retinerile care se fac, adica ce anume se retine din brut: sanatate, impozit, somaj?
Dupa cate am calculat eu aproximativ, se pare ca mi-au retinut toate astea, si eu stiam ca daca sunt in concediu pre sau post natal, sanatatea nu se retine, pentru ca practic sunt in concediu medical, nu? sau contractul suplimentar functioneaza altfel?? nu prea cred...

Cine stie ce retineri se fac si cum se calulculeaza?
Brutul la mine a fost asa: 11899986 lei (pt luna martie), si am luat net aprox. 8.815.000 lei.

Chris si bebe Mara

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmincosma spune:

In ce luna ai luat banii, pentru ce luna si de unde?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wasp spune:

Suma asigurata in contract era 11 mil. si ai luat doar 8 mil. sau cum? Eu cred ca se opreste cam mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Cei 11 mil sunt brutul calculat pentru luna martie, cand am fost in pre natal, si cei 8 mil sunt banii pe care i-am luat in mana, net.
Si mie mi se pare ca mi s-a retinut cam mult, de asta am si intrebat daca stiti cum se calculeaza retinerile pentru indemnizatia de maternitate. Intre timp am intrebat o contabila si mi-a spus ca nu ar trebui sa se retina sanatatea din brut, pentru ca eu sunt de fapt in concediu medical. In caz ca nu mi-au calculat bine, cum sa fac?, sa sesisez Casa de Pensii si sa cer recalcularea?

Banii i-am luat de la Casa de Pensii, de fapt i-am primit prin mandat postal, mi i-a adus postarita acasa.

Trebuia sa-i iau la sf. lui aprilie, pentru martie, dar a fost sapt. aceea cu sarbatorile de Pasti, si nu s-a lucrat, asa ca abia pe 6 mai i-am primit.

Am inteles ca pentru luna pentru care faci cererea, ii iei abia luna urmatoare la sfarsit, asa cum trebuia sa iau eu la sf. lui aprilie pentru luna martie.

Chris si bebe Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

S-a mai raspuns despre ce se retine din indemnizatii dar vreau sa precizez ca intr-adevar se pierde cam 30% din brut sub forma de fonduri si impozit. la indemnizatii mai mici procentul este mai mic din cauza impozitului. Acesta creste spectaculos la indemnizatii mai mari.

echipa, www.desprecopii.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Pentru Chris
Cand ai terminat de platit ultima rata?Cand s-a nascut copilul si cand ai depus dosarul pt indemnizatie?
Eu am terminat de platit in febfruarie dar inca nu am primit nimic.
Dana

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Am terminat de platit in februarie, si am depus pentru indemnizatie in martie pentru martie. Am luat deci banii pentru luna martie acuma.
Bebele s-a nascut pe 31 martie, asa ca in aprilie am depus pentru aprilie. Trebuie in fiecare luna sa depui anexa39 si certificatul medical de pre sau post natal. Trebuie sa le depui pana la sfarsitul lunii, sau pana cel tarziu in data de 8 a lunii urmatoare.

Chris si bebe Mara

Mergi la inceput