Adaptarea la gradinita
Din 5 septembrie l-am dus pe Razvan la gradinita.Am considerat ca e mai bine la programul scurt, pana la ora 13.
De plans nu plange cand il lasam ci cand mergem dupa el.Ii tine destul de multa vreme in curte si ii place tare dar il apuca melancolia cand intra.
Copii vostri in cat timp s-au adaptat la gradinita?
Am avut si primul guturai de gradi.In primul an se racesc mai des?Cum previn asta?
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Raspunsuri
asi spune:
Nimeni nu isi mai aduce aminte cum a fost la inceputul gradinitei pentru copilas
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Missy spune:
eu raspund saptamana viitoare, la cald, ca noi de-abia de luni incepem. am niste emotii, ca presimt ca si a mea o sa plnga cand ma duc dupa ea . . .
www.babiesonline.com/babies/f/fratila
Cristina_C spune:
Felicitari si succes in continuare!
Noi n-am reusit din prima incercare. La 3 ani a fost un dezastru. Nu vroia sa ramana acolo fara mine, indiferent ce facea educatoarea. Plangea si protesta. Dupa o saptamana l-am retras si l-am dus peste cateva luni, la 3 ani si 4 luni (timp in care l-am mai "prelucrat". Ei, de data asta lucrurile stateau cu totul altfel. A ramas de buna voie si n-am mai avut probleme. Tot cu program scurt sta si el.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
oana cretu spune:
Si la noi prima oara a fost un dezastru. Asta la 1 an si o luna cat avea el. A plans doua luni incontinuu, cand ma duceam sa il iau parca nu m-as mai fi intors cu el acolo niciodata. Bine, nu a stat niciodata mai mult de o ora din cauza asta. S-a intamplat ca a avut ghinionul ca in prima zi cand l-am dus, se juca frumos, era fericit (eram acolo) un baiat de vreo 4-5 ani sa il traga si sa cada peste el, iar el s-a lovit cu fata de linoleu. Abia l-am oprit din plans, nu durerea cat frica era, tremura si ii era frica sa se mai dea jos. Si din copilul sociabil a devenit un mic "Mowgli", daca pot spune asa, nu era rau, dar s-a inchis in el, nu se mai juca cu nimeni. Din acea prima zi, cum intram pe curtea gradinitei incepea sa planga. Directoarea si educatoarele mi-au spus sa nu renunt, ca au mai avut astfel de cazuri, si din cauza ca este lipit de mine e asa...Dar dupa doua luni ele mi-au zis sa facem o pauza. Si ieri l-am inscris iar, de maine ar fi trebuit sa il readaptez cate 10 min iar la inceput (cu mine primele doua dati langa el), dar a facut temperatura si am vb cu directoarea sa il duc de joi. Ieri s-a dus iar direct la copii, era fericit, dar dupa 5 min a fugit la tati in brate, eu nu am vazut de ce, ca vorbeam cu directoarea. Sa speram ca de data asta o sa reusim, ca ii plac copiii tare, de cate ori vede ii mangaie, rade la ei, vorbeste...pacat ca in parcuri sunt mai mari ca el si il gonesc, il resping.
Oana si Seb
(10.01.2005)
IULIE IULIE2 AUGUST
claudiastefan24 spune:
eu l-am dus pe alex la gradi de la trei ani.statea trei ore.a plins de citeva ori ,dar s-a obijnuit foarte repede.doar ca trebuia " sa-l astept in parcare,in masina ,pina termina el lucrul".cred ca a fost s meritul educatoarelor ca au stiut sa-i stirneasca interesul si sa uite de plins.si intr-o dimineata a crescut mare si nu a mai plins :"numai copii mici pling la gradi".
OrbuGabi spune:
Si noi incepem de luni,deocamdata abia asteapta mereu ma intreaba cand o ducem.Nu stiu cum o sa fie ,speram ca nu vor fiplansete.
Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
http://www.dropshots.com/OrbuGabi
monica-elizabet spune:
alex a mers prima data la gradi la 4 ani si 3 luni, totul a mers f bine, nu a plans niciodata decat ca nu vroia sa plece printre primii din clasa la ora 12,30...mereu vroia sa fie ultimul care pleaca sa stie el ca nu s-a mai intamplat nimic important dupa ce a plecat el
cu racelile in schimb...am fost campioni in primul anmai ales cu tusea...de unde pana atunci nu cred ca racise de 5 ori in 4 ani si nici alea nu durasera mai mult de 3-4 zile fiecare...in anul ala(adica anul trecut) a facut forme destul de urate...si ii trecea un pic sa zic vreo 2 sapt era bine apoi iar o sapt bolnav...dar toti erau bolnaviori din clasa.
la fel si cu bolile copilariei, el chiar daca a avut vaccin atunci cand au facut toti la gradi varicela a facut si el(e adevarat o forma f usoara...dar a facut)
cam asta a fost la noi in primul an...sper sa ne mai ocoleasca anul asta gripele si racelile
numai bine
monica
ciuf spune:
Luca al meu a inceput gradinita la 2 ani si 9 luni.
In vara am fost sa vizitam mai multe gradinite pentru a ne hotari la care va urma sa mearga copilul. Am facut imprudenta de a-l lua cu noi (de parca el ar decide care gradi e mai buna) si de fiecare data cand ieseam dintr-o cladire se punea pe un urlat din acele cu suspine ca el vrea la copii, la jucarii. Daca am fi putut, l-am fi dus din a doua zi. Atunci am realizat ce innebunit era copilul nostru sa fie in compania altor copii, sa se joace cu ei, nu cu adultii.
In fine, trecura vreo doua luni si a venit ziua sa il ducem la o gradinita care apartinea de Universitate. Emotii mari. Cumpara-i hainute noi, imbraca-l frumos, pregateste-l, spune-i povesti despre "Luca la gradinita".
Ne prezentam intr-o zi de marti, vorbim cu educatoarea, ii spunem ca e lemn la engleza, e antrenat la WC si doarme la pranz. Il lasam acolo (din pacate erau numai vreo 3 copii) si mergem sa completam formularele de inscriere.
Dupa vreo cateva minute ne intoarcem sa vedem cum se descurca copilul. Au o camera de observatie unde poti vedea copilul fara ca el sa te poata vedea si il priveam. Afisase o mutrica plangareata, dar se tinea tare sa nu dea drumul la lacrimi, si tot cerea afara. Se uita pe fereastra si cerea la tobogane. Educatoarea ii tot balmajea ceva, dar bietu' de el daca nu intelegea ...
Nu am mai avut puterea sa stau sa-l privesc, mi se innodasera lacrimile in barba (deja ma simteam vinovata), si am zis ca voi suna la ora 10 sa vad ce face iar la 12 voi veni sa il iau. Ca ar fi bine ca in prima zi sa il las numai cateva ore.
Si uite ca sunai la ora 10, copilul avusese un "accident" cum spun ei, adica facuse pipi pe el (mi se parea normal sa se scape, mai ales ca era intr-un loc nou, unde nu cunostea pe nimeni si nu intelegea nici limba), s-a jucat frumos afara cu copiii, nu aduna jucariile sa le puna la locul lor (acasa nu face niciodata treaba asta) si ca a mancat bine.
Deci totul decurgea normal. Am rugat-o pe educatoare sa ma sune in cazul in care al meu copil nu vrea sa doarma sau plange.
Si ... m-am dus de l-am luat de la gradinita la 17:30. A parut asa de indiferent cand ne-a vazut, isi vedea de joaca lui. Eu am interpretat ca un semn bun, pentru ca daca nu s-ar fi simtit bine acolo ar fi fost nerabdator sa il luam cat mai repede.
Si de atunci amenintarea cea mai eficienta e gradinita. Cum nu asculta ii spunem ca nu mai merge la gradinita.
Il ducem de doua ori pe saptamana si deja a fost de 4 ori. Nu am avut absolut nici o problema.
Acum eu zic ca depinde foarte mult de copil. Cat e de dorit sa cunoasca alti copii.
Cred ca in maxim doua saptamani un copil reuseste sa se integreze.
Pregatiti-l din timp. Incercati sa aflati cam ce activitati au loc acolo si incepeti prin a-i spune povesti despre asa ceva (asa am procedat eu). Sa ii vorbiti despre educatoare, spunand numele lor.
Poate ar fi bine ca in prima zi sa petreceti mai mult timp cu el acolo. Dar nu mai mult de doua ore. Participati cu el la jocuri, incercati sa il introduceti la colegi.
Pentru prima zi il puteti lasa numai cateva ore, iar apoi cresteti progresiv perioada de timp. Sa isi ia ceva la el de suflet, o jucarie (Luca isi cara paturica favorita peste tot), care sa le asigure siguranta, comfort.
Cand vine acasa, incercati sa-l faceti sa va povesteasca cum a decurs ziua lui la gradinita.
Eu zic ca cei care sunt obisnuiti sa se joace cu alti copii, se vor acomoda mult mai usor.
Despre raceli nu stiu ce sa zic. E cam devreme. Dar stiu sigur ca atunci cand copilul e un pic rosu in obraji i se ia rapid temperatura. Daca intradevar are atunci ti-l pune in brate si il aduci cand e sanatos.
Bafta la toti.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa
sweet spune:
Baietelul meu Alex a inceput sa mearga la gradinita saptamina trecuta pe 5 septembrie si desi planuisem noi sa-l dam full time am fost sfatuiti sa incercam part time cel putin 1-2 saptamini la inceput.
Am avut emotii foarte mari pentru ca pina acum el nu a fost nici macar o ora despartit de noi plus el nu prea vorbeste inca nici romaneste dar mai engleza.(Alex face 2 ani jumate la sfirsitul lui septembrie).
L-am pregatit noi tot vorbindu-i de daycare si de copii dar nu cred ca a ajuta prea mult.
In primele zile, adica saptamina trecuta a plins putin cind il lasa sotul dimineata la gradinita dar apoi educatoarele reuseau sa-l potoleasca si se lua cu joaca si mai uita.Problema mare a fost insa faptul ca nu a vrut sa manince nimic, nici mic dejun, nici prinz, si nu a vrut nici macar sa bea apa.
La prinz sotul se ducea dupa el si de cele mai multe ori il astepta la usa si deabia astepta sa plece acasa. Si tot drumul de la gradi pina acasa trebuia sa-l aduca in brate caci altfel plingea foarte tare.Si ca sa merga totul si "mai bine" a luat si o racela de la copii.
Vineri de dimineata insa ne-a facut o surpriza placuta, s-a trezit mai devreme decit de obicei si cind si-a vazut hainutele pe canapea a incercat sa se imbrace singur si era tare dornic sa plece la gradi.
Ne-am bucurat si ne-am gindit ca a inceput sa se mai obisnuiasca dar ieri si astazi a plins din nou foarte tare si sotul mi-a spus ca atunci cind il i-a de la gradi cu greu reuseste sa-l linisteasca pe drum chiar daca il aduce in brate pina acasa.
Si pe deasupra nici acum nu maninca nimic la gradi asa ca nu stiu ce sa mai fac mai ales ca de saptamina viitoare ar trebui sa mearga full time.
Mi-a fost destul de greu sa gasesc o gradinita in zona unde locuim si daca-l retrag acum isi pierde locul la gradinita.
Poate ca se va obisnui in timp sa nu mai plinga dar nu stiu ce sa fac sa-l conving sa manince ceva.
Am rugat pe educatoare sa-l imbie putin dar cind au incercat el s-a ridicat plingind de la masa si a fugit la usa unde l-a asteptat pe sotul sa-l ia acasa....
E adevarat ca nici acasa nu minanca singur decit ce ii place iar la mincarurile care nu pre ii plac trebuie insistat mult sau asteapta sa fie hranit....
Nu stiu ce sa fac pentru ca nu as vrea nici sa se infometeze dar nici nu l-as retrage de la gradinita pentru ca stiu ca e si mai dificil pe urma sa se acomodeze...
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?
Alex (30 Martie 2004) si Mami
Crisnemes spune:
Si noi l-am dus pe Dragos din 4 sept.si are 2 ani si 7 luni. Noi l-am dat direct la program lung.Nu am avut nici o problema cu acomodarea. Se trezeste cu drag sa mearga la "servici" , mananca binisor, adoarme primul si se trezeste ultimul.Cred ca atata timp cat e ocupat cu ceva nu-l prea intereseaza ca nu-i mami si tati langa el.E adevarat ca din iulie il tot pregatim si ii povestim despre prima zi la gradinita. Cum 4 sept a fost luni , noi in 1 sept vinerea l-am luat pe Dragos si l-am dus sa-i prezentam gradinita.A fost singurul copilas si a vazut jucariile , s-a jucat iar lunea abia a asteptat sa mearga din nou.
In privinta racelilor- medicul de fam a spus sa-i dau Imunogrip 10 zile pe luna inainte cu 3 luni de a intra in colectivitate. Nu am prins 3 luni dar acum ii dau in continuare. Are un pic nasucul infundat dar cu picaturi trece.
Cred ca din acest punct de vedere sunt atre norocoasa!
Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO