contributie de sanatate
Nora mea in anii 2003-2005 a fost in CIC,pe baza contractului de asigurare cu CNPAS din Cluj,inainte de CIC era coasigurata sotului.
Acum doctorita de familie a primit o adresa ca nora mea sa nu fie primita la consultatie pana cand nu va achita CASS -ul pe perioada
de CIC.
Va rog sa ma ajutati cu orice sfat . ili
Raspunsuri
Rozi spune:
Ordonanta de urgenta 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului:
"Art. 16. - (1) Pe perioada în care se beneficiază de indemnizatia prevăzută la art. 1 (CIC), respectiv la art. 2, contributia individuală de asigurări sociale de sănătate se calculează prin aplicarea cotei prevăzute de lege asupra sumei reprezentând valoarea a de două ori salariul de bază minim brut pe tară, garantat în plată, si se suportă de la bugetul de stat."
Deci pe perioada CIC mamica este asigurata in sistemul asigurarilor de sanatate!! Sa duca acest citat la medic, sa-i spuna sa se intereseze si la Directia de Munca (cea care a platit CIC si contributia la sanatate) pt mamica. Eventual sa ceara acolo o adeverinta ca s-a platit contributia la sanatate pe perioada CIC!
Bafta!
marinelaf spune:
Sper sa citeasca cineva si intrebarea mea pentru ca ma streseaza de multa vreme.
Sint in C.I.C pina in data de 5 ianuarie 2007 si sint insarcinata cu bb2 in 31 saptamini. Voi naste in data de 25 decembrie 2006.
Intrebarea mea de acum urmeaza:
Cind voi naste va trebui sa platesc spitalizarea sau cu ce act dovedesc ca am contribuit la asigurarea de sanatate?
marinela 31+ si Andreea
pd spune:
quote:
Originally posted by marinelaf
Sper sa citeasca cineva si intrebarea mea pentru ca ma streseaza de multa vreme.
Sint in C.I.C pina in data de 5 ianuarie 2007 si sint insarcinata cu bb2 in 31 saptamini. Voi naste in data de 25 decembrie 2006.
Intrebarea mea de acum urmeaza:
Cind voi naste va trebui sa platesc spitalizarea sau cu ce act dovedesc ca am contribuit la asigurarea de sanatate?
marinela 31+ si Andreea
Nu trebuie sa platesti spitalizarea atata timp cat la data la care vei naste esti inca in CIC. Pe perioada CIC contributia la asigurarile de sanatate iti este platita de la bugetul de stat, conform OUG 148/2005.
Poti dovedi ca esti in CIC cu decizia de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului, pe care probabil ai primit-o de la Directia de Munca.
Nastere usoara!
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze
Poze mai noi
Vacanta Antalya
anca tanasica spune:
nasterea este gratuita in Romania chiar daca nu esti asigurata...deci cu siguranta ca la nastere nu ti se va cere nici un act pentru a dovedi ca ai sau nu asigurare medicala...
marinelaf spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
M-ati mai linistit.
In perioada asta ma stresez pentru orice.
marinela 31+ si Andreea