Sunt gravida in 2 luni si am racit rau!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pistachio spune:

salut!
si eu sunt in 6 saptamani si de ieri am o raceala oribila! nasul complet infundat(nu pot nici sa-l suflu), gatul doare de nu pot vorbi, urechile infundate...macar temperatura nu am...nu beau decat ceai de musetel cu miere si lamaie! din cate stiu eu aspirina si paracetamolul(dar mai ales aspirina!) sunt periculoase, trebuie evitate!incercati sa stati mai mult in pat si beti muulte lichide, multe ceaiuri! eu nici picaturi in nas nu-mi pun...mi-a zis doctora ieri ca ar fii mai bine sa le ocolesc si pe astea...
asta e, trece ea si raceala, atata timp cat bb e ok atat conteaza pt mine!
va pup si insanatosire grabnica!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio_10_1970 spune:

Am revenit!
M-am intors chiar acum de la medicul ginecolog, care zice ca sarcina evolueaza foarte bine. A strambat de nas cand i-am spus de raceala (care e mai mult o viroza respiratorie) si nu i-a placut ca medicul de familie nu mi-a recomandat nici un medicament. Acela a zis ca atata timp cat o duc pe picioare este totul ok. In schimb, medicul ginecolog mi-a zis ca este mai periculoasa netratata(mai ales ca tusesc si imi curge nasul in permanenta) si mi-a dat faringosept, biseptol (dar numai 6 pastile, 2/zi, timp de trei zile) si aspirina (tot numai 6 pastile, ca si biseptolul). Am fost la farmacie, mi-am luat hapurile si am citit de tzspe mii de ori prospectele. Cu faringoseptul e ok, celelalte cica sa nu se ia doze mari.
Ce nu mi-a placut la ginecolog (medic foarte cunoscut la noi in oras, cu experienta etc etc): eu i-am zis sa imi faca toate analizele posibile, inclusiv triplu test si ce o mai fi necesar, ca sa fiu sigura ca este totul in regula, iar el imi tot spune c nu este nevoia, ca o sa facem ecograf in luna a 4-a si apoi in luna a 6-a si ca sunt eu prea disperata, ca lui i se pare ca sarcina e f bine, ca sa gandesc pozitiv etc etc Oare asa sa fie, sunt eu pe o ureche? E drept ca la prima sarcina am fost foarte relaxata, nu am facut absolut nici o analiza, m-am dus sa ma ia in evidenta abia in luna a 6-a, si am avut un bb perfect sanatos de 4,300 kg, dar atunci eram cu 10 ani mai tanara. Acum am 36 de ani si sunt asa speriata... Voi ce ziceti, sunt eu intr-o ureche?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Nu esti. Eu acum vreau sa ma duc sa imi fac PAPP-A in saptamana a zecea corelat cu translucenta nucala, triplul test si daca as trai in alta tara m-as duce sa fac si amnio...:)
Dar aici mi-e frica...
Am implinit 34 de ani, Maria are numai 2 ani dar pentru bb2 mi se pare ca sunt tare batrana...:)

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Eu am racit in sarcina de 3 ori: prima data f. usor la 8 sapt., apoi la 12 sapt. mai tare un pic si acum la 38 sapt. destul de tare cu dureri in gat, dureri de cap si de urechi, nas infundat, dar de fiecare data fara febra. Am dat cu ceaiuri, miere si lamaie si cate un paracetamol, pt. nas ser fiziologic iar pt. gat gargara cu apa calduta cu sare.
Pot sa spun ca eram terminata de vreo 4 zile parca se agrava in loc sa treaca, solutia cea mai buna a fost sarea calda tinuta la gat, la cap si la urechi, asta a fost ieri.
Azi ma simt f. bine, aproape mi-au trecut toate, insa mai pun in continuare pt. siguranta.
Sanatate multa va doresc!

Mirabela sapt. 39 POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna,

vio_10_1970, cu raceala cred ca te-ai mai lamurit. E drept ca nu e bine sa se abuzeze de medicamente in primul trimestru, dar sunt de acord cu dr ca mai rau e netratata. Aici e deficienta medicului de familie care se pare ca nu e pregatit pt situatii din astea si atunci prefera sa spuna ca nu ai voie nimic. Numai ca te-as sfatui daca mai ai nevoie sa eviti aspirina, in favoarea paracetamolului. Nici la copii sub 14 ani nu se mai da aspirina.
In ce priveste dubiile tale legate de medicul ginecolog, poti sa-ti exemplific situatia mea. Sunt insarcinata in 22 de saptamani, primul copil, 38 de ani, multe tratamente la activ. Eram foarte hotarata inainte de sarcina sa fac toate testele posibile. Cand a venit momentul cheie, am aflat ca uneori TT da erori. Mai sigura e amniocenteza, care are un 0,5% risc (deci extrem de mic). Am luat decizia cu sotul sa nu facem nici unul din testele acestea, decat ecografiile morfologice care se cer (pana la urma am ratat-o pe cea de 11-13 sapt). Nici examene bacteriologice pentru Listeria si ureaplasma (responsabile de pierderi de sarcina) nu am facut. Am intrebat dr ginecolog ce ar face in locul meu - dupa ce mi-a dat indicii unde pot sa fac si in ce perioade toate aceste analize. Mi-a raspuns ca nu ar face nimic, ar lasa natura sa-si spuna cuvantul si doar daca se intrevad probleme sa actionez. Situatia mea e putin diferita de a ta care ai deja un copil sanatos, dar eu nu garantez ca in viata asta mai fac altul nici sanatos nici altfel.
Asadar nu-ti dau un sfat anume, ci te las sa tragi concluzii. Preferabil ar fi sa duci o viata cat mai sanatoasa cu putinta, sa nu ai ce-ti reprosa. Eventuale probleme ale copilului nu se vad oricate analize si ecografii ai face.

Cu bine, criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio_10_1970 spune:

Buna, criss!

Iti multumesc mult pentru raspuns si pentru ca mi-ai impartasit din gandurile si experienta ta cu sarcina. Sa-ti spun ce am mai tras cu raceala asta: am luat cele 6 tablete de biseptol recomandate de ginecolog si numai o tableta de aspirina, iar cand am vorbit cu alti doi medici (inclusiv cel de familie) au sarit de 10 metri in sus cand au auzit ca am luat biseptol, care cica e contraindicat in sarcina. Mi-a venit rau (la propriu) cand am auzit, doua zile am plans intruna, am intrebat zeci de medici, am citit zeci de articole pe internet ca sa vad cat de rau i-am putut face copilasului meu nevinovat. Ce mi-au spus toti medicii a fost ca doza a fost mica (numai 6 tablete) si ca e putin probabil sa fi afectat in vreun fel fatul, deoarece la 8 saptamani organele sunt deja formate, iar eu eram in 9 saptamani cand am luat pastilele. Oricum, nimeni nu poate sa iti garanteze ca totul va fi 100% bine. De altfel, o astfel de garantie nu iti da nimeni, chiar daca nu ai luat nici o pastila si nu ti s-a intamplat absolut nimic in neregula in timpul sarcinii.Tu ai idee cum e cu biseptolul asta in timpul sarcinii? Pe site-ul desprecopii , la articolul "Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii" scrie ca sulfamidele sunt lipsite de risc in primele 6 luni, pe multe alte site-uri zice ca nu sunt indicate, ca trebuiesc administrate cu multa, multa atentie. Pe prospectul biseptolului scrie ca tratamentul indelungat este periculos. Nu stiu ce sa mai cred, imi vine sa innebunesc gandindu-ma ca este posibil ca eu singura sa ii fi facut vreun rau copilasului meu. Cred ca iti dai seama ca am schimbat urgent ginecologul. Am fost la o doctorita tanara, de o seama cu mine, care are cabinet particular si un ecograf performant. Mi-a facut ecografie, i-am auzit si inimioara, i-am facut si poza! A fost un moment unic, deosebit, deja sunt indragostita nebuneste de mica viata care creste in mine.
Te admiri foarte mult pentru taria de caracter de care dai dovada prin hotararea pe care ai luat-o de a nu face nici o analiza. Mie doctorita mi-a dat sa fac si triplu test, si amniocenteza, si ecografie morfologica, absolut tot. Este drept ca m-a intrebat daca vreau sa le fac, dar crezi ca am spus nu? Eu sunt asa de prapastioasa... La primul copil, pe care l-am facut la 26 de ani, am fost cu totul altfel, nu am facut nici macar o banala analiza de sange si m-am dus la medic sa ma ia in evidenta cand eram deja in 6 luni si jumatate. Si, slava Domnului, am nascut un baietel perfect sanatos, de 4 kg si 300 grame. Acum, la a doua sarcina, m-am schimbat total. Este drept, de data aceasta realizez ca este ultimul tren pentru mine, ultima sansa de a avea un copil si imi doresc din suflet ca totul sa fie perfect.
Eu zic ca am un stil de viata sanatos, nu fumez, nu beau, nu pierd noptile, incerc sa ma hranesc pe cat posibil cat mai sanatos, mananc multe fructe, legume, lactate. In plus, iau vitamine Elevit Pronatal, pe care am inceput sa le iau chiar dinainte de a ramane insarcinata. Este drept ca am un job cam stresant, dar mi-am propus sa nu ma mai agit si sa nu ma mai consum.
Criss, mi-ar place sa tinem legatura. Daca ai placerea sa imi scrii, mailul meu privat este vio_10_1970@yahoo.com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna Vio,

Acum am vazut raspunsul tau, imi cer scuze ca nu ai raspuns, mai ales ca mi-ai dat si adresa de yahoo.
Sincera sa fiu si mie mi s-a batut pleoapa cand am vazut ca ginecologul ti-a dat biseptol, am considerat ca faptul a fost consumat si nu am mai zis nici eu nimic, nici nu am verificat. Acum pentru ca m-ai intrebat, m-am mai uitat si eu prin carti si spune ca intr-adevar nu se ia in sarcina, nici la copil sub 6 ani. Nici alte sulfamide nu prea se dau in sarcina. Sunt de aceeasi parere, ca nu ai luat multe.
La amniocenteza a verificat doar anumite maladii genetice sau se studiaza tot, cromozom cu cromozom? Eu stiu doar teoretic ce s-ar putea face, dar nu am amanunte, in orice caz in Romania in general se pot face putine in directia aceasta - din pacate!!
Ma tot gandesc, din cate medicamente erau pentru ce-o fi dat exact biseptolul? Ma depaseste!
Insa cel mai bine ar fi sa nu te mai consumi, sa fii cat mai linistita si optimista, cu credinta ca bebelusului tau nu i s-a putut intampla nimic.
Nu cred ca te incalzeste f mult, dar stiu cazuri in care mama fara sa stie de sarcina a facut RX, sau a luat alte medicamente, ori sarcina cu cat e mai mica, o doza de medicament face cu atat mai rau. De asemeni conteaza si perioada preconceptiei - cand are importanta si daca tatal a fost sub vreun tratament. Deci chiar si in atare conditii, s-au nascut copii sanatosi. Eu am aflat de aceasta sarcina printr-un test facut cam anapoda, nu mai eram sigura in ce perioada sunt, dar mi se parea ca a trecut cam mult timp de cand nu am avut menstruatie. Daca nu aflam si nu aveam nici o banuiala, eram programata sa fac un RMN de coloana zilele urmatoare - nu e interzis cu desavarsire, dar in primele luni nu se recomanda daca nu-i neaparat. In orice caz nu renuntam la copil din cauza RMN-ului, vorba ta: pierdeam chiar ultimul tren!

Ti-am scris aici pentru ca tot aveam deschis, o sa-ti scriu si pe yahoo.
Adresa mea este cristinauritu_33@yahoo.com

te pup, ai grija de tine si de bebic si nu mai fi stresata.
cris

Mergi la inceput