Am 7 ani...sunt rusinos !!!
Buna tuturor , am un baietel care va implini 7 anisori peste cateva zile ! E tare rusinos si se ascunde de mine ! Inainte cu vreo 2 saptamani , eu inca il spalam , dar nu mai vrea sa-l vad nicicum gol ! Eu ii explic ca e doar copilul meu si ca n-are de ce sa se teme , si ca eu vreau doar sa-l ajut sa se spele acolo unde el nu poate ! Dar el spune ca poate si singur , cu toate ca nu se spala bine , eu sunt de acord cu el si vreau sa-i dau ocazia sa-si descopere propriul corp si sa stie sa-l intretina , chiar daca nu-l face atat de bine cum ar trebui , ma gandesc ca pe parcurs...isi va imbunatati "intretinerea" ! Dar marea mea dilema este de ce e atat de rusinos , asda dintr-o data ? Se fereste si de tati care e barbat ca si el ! Infine ! Veniti sa-mi povestiti primele faze "timide" si "pudice" atat de nevinovate ale copiilor vostrii ca sa am mai multe pareri de la mamici ingrijorate in privinta asta si sa dezbatem impreuna aceasta varsta frumoasa si atat de frageda in care copii nostrii isi spun cuvantul , pe care trebuie sa stim sa-l ascultam si sa-l "descifram" !
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos
Raspunsuri
alba spune:
Ce sa zic, copii nostri parca-s trashi la indigo
Al meu e tot fecioara de 17.09.99 si e la fel de pudic ca si Alexandre.
O data a dormit o prietena de-a lui la noi si nu a vrut nici in ruptul capului sa se imbrace cu pijamalele in aceeasi camera cu fetitza.
S-a inchis cu cheia in baie si gata.
Noi ne amuzam copios,m-ai ales ca fetitza nu e deloc pudica si are doar 5 anisori:-)))
Hai sa ne traiasca si sa fie ei sanatosi
Alba,mami de Darian (6 ani) & Cassian (1 anisor)
http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."
Chuny spune:
Ma bag ca musca in lapte :-) Eu cred ca cu cat mai mult vei insista, cu atat mai mult il vei inhiba. Poate a considerat ca de-acum e baiat mare si ca se poate descurca si singur. Mai bine ii respecti dorinta de intimitate.
Sibylle 35 +
Pozele mele Poze noi
aileene spune:
quote:
Initial creeata de aileene
eu sunt de acord cu el si vreau sa-i dau ocazia sa-si descopere propriul corp si sa stie sa-l intretina , chiar daca nu-l face atat de bine cum ar trebui , ma gandesc ca pe parcurs...isi va imbunatati "intretinerea" !
Draga Sibylle dupa cum am scris si mai sus , eu nu insist sa-l spal , sunt sigura ca incepe sa fie si sa se creada baiat mare , si ii dau unda "verde" ma si bucur ! Doar ca toata schimbarea asta asa dintr-o data m-a "socat" ca sa-i spun asa ! Atat ! Vroiam doar sa stiu daca mai sunt cazuri in care copii sunt atat de rusinosi , ptr ca al meu nu era deloc , mai ales cu mine , mai mult era cu tati !
timeea spune:
Da, si baiatul meu de 7 ani ne-a surprins brusc vara asta cu pudoarea / rusinea . Inclusiv fata de tatal sau. Inclusiv cu faze ca incuiatul in baie(hm, neacceptabil pt mine, poate dam jos incuietoarea o vreme). Cred ca e ceva foarte firesc in dezvoltarea lor, de fapt la noi au aparut brusc si multe alte semne de maturizare :a vrut sa ramana singur acasa o perioada de timp , iesit singur afara , mers singur la alimentara , isi face singur patul ...
Sa ne bucuram ca trec intr-o alta etapa a vietii !
zana spune:
Si la noi tot prin vara a inceput.
Dintr-odata (am scris oare bine? ca nu stiu cu gramatica noua cum e) nu mai are nevoie de mine si-mi spun OK te las sa te descurci.
E vorba de fetita mea care are 7 ani...ma cheama doar la nevoie mare.
Si se rusina dimineata cand trebuia sa se schimbe si i-am spus ca am mai vazut ce nu vrea ea sa vad .
E normal au crescut copilasii nostri si pe noi uneori ne socheaza faptul ca se descurca singurei.
aileene spune:
Deci asa stam la faza cu rusinea , nu suntem unici !
Astazi o faza tare , Alexandre din cauza ca arata ca un copil de 8-9 ani ( e inalt , 1,43cm) e mai atras de cei mari , cam de varsta asta...si ptr ziua lui , lista e facuta pe jumatate si nu stiam de ce ???? Aflasem astazi , cand in curtea scolii asteptand sa se termine recreatia , imi spune : mama nu ti-ar place sa o invit pe Oceane (o fata de 10 ani care pesemne de mult ii cam picase cu "tronc") , la care-i raspund cu naturaletze , ca de ce nu ? Doar ca el ar trebui s-o invite , asa se cuvine , ca doara el va fi cel sarbatorit ! Nu si nu , sa ma duc eu sa-i spun din partea lui , pana la urma am facut-o , nu vroiam sa-l dezamagesc ! El ascuns in spatele meu , ma indrept inspre fetita cu pricina si o intreb daca vrea sa fie invitata la ziua lui Alexandre ? La care ea-mi raspunde cu un oarecare zambet DA vreau , dar trebuie sa-i spun lui mama ! Astazi ne-a dat raspunsul , tot cu zambetul pe buze , mandra tare , iar de Alexandre sa nu va povestesc cat e de "onorat" !
Ce ti-e si cu "purandeii" astia , cresc cat ai clipi din ochi si te trezesti maine poimaine ca vrea sa se si insoare , intrebandu-te cum de timpul a trecut atat de repede ! Mi se pare ca visez , dar totul se deruleaza cu o viteza vertiginoasa ! Sa fie sanatosi si sa ne traiasca prichindeii !
april spune:
La baita o las sa se spele singura pe corp, eu doar pe cap o spal si mai incerc sa dau si pe unde apuc, insa imi spune ca s-a spalat EA!
Rusinoasa n-as putea sa spun ca e fata de mine, doar de restul lumii (inclusiv de tati)
La mare, inca de acu 2 ani nu vroia fara sutien........ce sa ascunda?????
gabibarta spune:
LA noi cel mare se rusineaza de tatal lui si acum incepe si de mine. Nu ma da afara din baie, insa incearca sa se acopere cand se imbraca. Insa mai face baie cu sora-sa impreuna cand are chef. Si daca totusi nu vrea cu ea, nu e din cauza rusinii... ci probabil tocmai s-au certat si asa o pedepseste pe cea mica:)))
aileene spune:
Nu mai inteleg nimic , odata sunt rusinos de nu mai pot , si alta data arat lu mama de parca e ceva atat de normal ! Incearca sa-mi placa , se joaca de-a seductia , ceva s-a intamplat in capusorul lui si nu mi-am dat seama ! Ori o fi indragostit si vrea prima data sa vada cum ar trebui sa se comporte cu "fetitza" , incercandu-si comportamentul cu mine ! Dat fiind faptul ca ziua lui se apropie e tare emotionat si la gandul ca va primi un cadou atat de mult asteptat si nu-l vede ptr ca l-am ascuns (altfel n-are nici un farmec) dar si ptr ca a invitat o gramada de copii printre care si o fetita mai mare decat el (e cea pe care o prefera) are 10 ani , Doamne la ce sa ma mai astept ? E ceva de nedescris , trece de la faza de rusine la cea de curaj fara prea multe dificultati ! E excitat poate din cauza marelui eveniment ???
Scoala l-a inceput f bine , are un invatator anul acesta , am avut si o reuniune cu el (si parintii) care a dat roade bune , ne-am dat seama ce sistem foloseste si ne convine la unanimitate ! Colegii lui de clasa sunt superbi si se intelege cu toti(e) ! Notele sunt excelente pana-n prezent , adica estimarile , ptr ca invatatorul nu da note , a spus ca prefera sa le noteze altfel (bine , f bine , mai putin bine si rau) !
Oricum cu rusinea vad ca este doar o faza de "tranzit" , cate ma mai asteapta !
Salutari la toti si la prichindei rusinosi si mai putin rusinosi !
nanami spune:
aileene trimite-l la mine ca-l spal eu
vai!!! dar ce inalt e fii-tu , la 7 ani are cat un japonez la 20-30- de ani , iti dai seama ce barbat bine o sa fie !!!!!!!
G.K.R
poze noi