Pastrarea fecioriei in ziua de azi
Raspunsuri - Pagina 9
casandra spune:
De cand ne-am castigat libertatea, trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca si altii sunt liberi sa isi exprime opiniile, chiar daca acestea nu corespund cu ale noastre. Doar nu vrem reintroducerea cenzurii, nu?
Oricum, cei care iti pretind sa muncesti de 10 ori mai mult cu siguranta nu il citesc pe Sf Ioan Gura de Aur, care ne sfatuieste sa ne purtam poverile unii altora.
pisik 4ever spune:
de ce vor barbatii sa se casatoreasca cu virgine? le e teama de critici.
... si albastricile lui mami 08.05.05
eloise spune:
Oh...
Am citit continutul primului link www.ioanguradeaur.ro/?sfaturi_miri ( ce amuzant suna... www.ioanguradeaur.ro, Doamne iarta-ma!)
Ma scuzati dar imi vexeaza inteligenta! O sa dau citate:
"Sa o înveti sa fie înteleapta, sa o înveti sa nu-si atârne aurarii de urechi, nici împrejurul gâtului, nici pe peretii casei; sa nu doreasca haine tesute cu fir de aur si nici obiecte de lux."
"ia-ti mireasa ta, formeaza-o bine, întinzând pentru multa vreme simtul de pudoare si nu cauta sa stingi acest simt degraba."
"Caci chiar daca fata ar fi lipsita de acest simt, totusi stie sa taca pâna la o vreme, sfiindu-se de barbat si surprinsa de noile împrejurari în care intra. Asa dar sa nu strici repede acest simt de pudoare, dupa cum fac barbatii cei desfrânati, ci prelungeste-l pentru multa vreme, caci de mare folos îti va fi acesta. Niciodata nu te va cârti si nici nu te va mustra pentru cele ce ai hotarît." (Ahaaaa, de aia deci!)
"Când oare este un timp mai potrivit de a forma femeea ca acela în care se sfieste de barbat, se teme si se rusineaza?"
Ma opresc aici dar exemplele pot continua... Cred ca e suficient...
Cum adica? De ce atata supusenie? De unde presupozitia ca femeia trebuie sa fie plastilina in mainile abile ale barbatului? El s-o formeze, educe, invete... ca ea saraca....
Imi scuzati infatuarea, dar nu sunt sigura daca am intalnit vreodata un barbat care sa fie atat de inteligent ca mine. Sa fie pe potriva mea. Atunci sa ma las "formata" de cine? Si chiar daca ar fi mai intelept etc.... Cum e posibil ca asemenea sfaturi sa mai fie valabile in sec XXI?
Victoria spune:
Eloise,normal ca-ti vexeaza inteligenta . Gandeste-te ca acestea au fost scrise de mana omului, mai precis a barbatului, intr-o perioada de plin patriarhat.Asa gandeau ei si asa actionau.Normal ca-si doreau femei cat mai nestiutoare, si sa le mentina in starea asta, ca sa nu "carteasca" din nici un punct de vedere.Daca o amarata incape, sa zicem, pe mana unei brute care o "modeleaza" sa manance bataie o data pe saptamana, ea asa crede ca e bine, nu, ca doar a citit ea acolo ca femeia tre sa se supuna...si cati barbati ati vazut voi pedepsiti de biserica atunci cand ei nu respecta aia cu "si barbatul sa-si iubeasca femeia"? Eventual ii dojeneste preotul la spovedania de Craciu, el da spasit din cap si continua sa se imbete si s-o bata...si ea indura, ca " asa i-o fi scris.."
Eu cred, dar cred intr-un Dumnezeu care nu are legatura cu hainele mele si cu virginitatea mea CI CU BINELE/RAUL PE CARE IL FAC, SI CU MODUL CUM IMI TRAIESC VIATZA.
Nu vreau sa intru in dezbateri religioase, dar sa nu-mi spuna ca le-a dictat D-zeu aceste chestii, ca pe poruncile divine.Mie mi se pare ca cele 10 porunci, daca ar fi respectate de fiecare, ar fi suficient sa fie liniste si pace in lume.
V
“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu
eloise spune:
quote:
Originally posted by Victoria
Eu cred, dar cred intr-un Dumnezeu care nu are legatura cu hainele mele si cu virginitatea mea CI CU BINELE/RAUL PE CARE IL FAC, SI CU MODUL CUM IMI TRAIESC VIATZA.
Nu vreau sa intru in dezbateri religioase, dar sa nu-mi spuna ca le-a dictat D-zeu aceste chestii, ca pe poruncile divine.Mie mi se pare ca cele 10 porunci, daca ar fi respectate de fiecare, ar fi suficient sa fie liniste si pace in lume.
V
“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu
Intocmai!
PS. Adaugire la mesajul meu de mai sus: greselile de ortografie din citatele date de mine (de pe ioanguradeaur.ro) sunt cauzate de copy-paste, nu de alta...
Eloise 38+ cu
EU
Virsta bebe
J G spune:
Aceasta sa facem si cu femeea, caci judecata ei este mai copilaroasa
Trebuie sa dau si acest citat..
Casandra ce bine le intorci! Uite care-i treaba, asta nu e Gicu urcat pe o taraba care prolifereaza ineptii, ci un site crestin-ortodox, cult care este investit cu credibilitate de statul roman. Si asa nu ne mai miram ca vine Dianaintruder si raspunde fetelor care o indeamna sa divorteze ca sotul o bate si fiica ei isi palme in cap singura ca "mi-a zis un preot ac femeia nu are voie sa se desparta de barbat decat daca o inseala, altfel trebuie sa astepta sa bage el divort" si cate altele...
Eu consider ca misoginismul predicat de BO este la fel de grav ca si hitlerismul. O sa fac orice sa dispara!
Dar spune-mi, care este scopul pentru care ne-ai dat sa citim acele 2 pagini? Ce trebuie sa intelegem?
Mai mult: tu asa traiesti?
J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
Alynutza spune:
Imi amintesc din liceu, de la ora de religie, cand ne-a spus proful ca Dumnezeu a creat-o pe Eva din coasta lui Adam, nu din talpa, ca sa-i fie inferioara, nici din cap ca sa-i fie superioara, ci din coasta, de langa inima, ca sa fie aproape de inima lui, sa se completeze reciproc. Mi-a placut explicatia asta...
Nu cred in superioritatea barbatului, si nici in modelul acela de familie in care barbatul impune tot, femeia se supune, ci mai degraba in relatia ca doi parteneri egali in drepturi, care discuta si iau decizii impreuna. Iar de faptul ca fetele se maturizeaza psihic si emotional mult mai repede decat baietii, cred ca il cunoastem foarte bine.
Si faza cu "pastreaza simtul de pudoare" ce vrea sa zica? Ca ajunge sa se laude ca are 3 copii, dar sotzul n-a vazut-o niciodata dezbracata? Ca eu una asa inteleg, ca trebe sa-i fie rusine cand ajunge cu barbatul in pat... ca daca nu, poate ajunge o desfranata... Iar asta imi aduce aminte de stapanii de sclavi acum sute de ani in urma, care mergeau sa-si potoleasca "poftele" cu sclavele, pentru ca sotziile lor isi indeplineau doar o "datorie" conjugala si nu aveau dreptul sa le si placa aceasta "datorie"...
casandra spune:
Eu am dat link-urile respective pentru ca mi s-au parut pasnice si mi s-a parut ca sfaturile de acolo urmaresc armonia si consolidarea familiei. Nu am vazut nicaieri ca barbatul sa isi bata nevasta, din contra, este sfatuit sa isi manifeste dragostea.
Pudoarea care e pusa in discutie nu cred ca se refera la ce se intampla intre soti in dormitor, ci, mai degraba in relatiile cotidiene. Din pudoare nu sari imediat cu gura daca nu iti convine ceva, asculti ce ti se spune, incerci sa intelegi, cumpanesti. Daca nu esti de acord, te exprimi in termeni agreabili, care sa favorizeze o comunicare efectiva, nu o confruntare. Daca ne gandim bine, pana la urma realizam ca mai toate neintelegerile dintre soti provin din lipsa de pudoare. Cam fiecare spune ce ii vine imediat la gura, fara sa se mai gandeasca la efectul produs asupra celuilalt. Pudoarea, daca si cata e, mai pune omului stavila la gura.
Un crestin nu ar trebui sa se supere daca este considerat mai copilaros. Din contra, sa se bucure, caci nimeni nu va intra in Imparatia Cerurilor pana nu va fi asemenea celor mici, pana nu va redeveni copil in inima sa.
claudia_a spune:
quote:
Originally posted by DARAELquote:
Originally posted by eloise
........ nu sunt sigura daca am intalnit vreodata un barbat care sa fie atat de inteligent ca mine. Sa fie pe potriva mea. Atunci sa ma las "formata" de cine? Si chiar daca ar fi mai intelept etc....
Poate o sa para ciudat, dar sa stii ca ne pare rau pentru ce Viata trista ai......
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede
Darael
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by eloise
........ nu sunt sigura daca am intalnit vreodata un barbat care sa fie atat de inteligent ca mine. Sa fie pe potriva mea. Atunci sa ma las "formata" de cine? Si chiar daca ar fi mai intelept etc....
Poate o sa para ciudat, dar sa stii ca ne pare rau pentru ce Viata trista ai......
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede