Pastrarea fecioriei in ziua de azi

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue13 spune:

Sabina - nu cade din start... geniile sunt putine... media se face din intreaga masa a populatiei (asta-i cam ca discutia cu salariul mediu in Ro... avem citiva la nivelul lui Columbeanu, sau cine o mai fi etalonul de bogatie, si milioane care traiesc de pe o zi pe alta... )
Oricum, am spus ca-i doar o observatie generala a mea, si evident nu este valabila in anumite cazuri particulare (tot asa cum barbatii sunt IN MEDIE mai inalti decit femeile)

Emoticonul inseamna "mi-e greatza", si de altfel asta se si intelege din context.
Iar "acru" nu este acelasi lucru cu "rece, rezervat"

si poate in acceptiune crestina mila inseamna ce spui tu, dar mesajul Claudiei oglindeste clar "mila" in varianta cea mai lumeasca... Mai citeste-l o data, mai detasat. Mie mi-a lasat dire de dispret pe monitor..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Ce va mai place sa trageti din mesaje tot ceea ce va convine si sa intelegi cu totul altceva decat este scris...si asta numai pentru a pica in victime a celor ce sunt de alta parere cu voi... sariti si va sustineti dar nu cititi cum trebuie postarile!
Eu nu imi justific postarile pentru ca stiu ce am vrut sa spun in mesaj si am sa zic doar ca fraza: ""Cum este oare cand te simti superior tuturor si nu " gasesti oameni mai inteligenti ca tine (J G)"... nu vreau sa ma gandesc cum se poarta un astfel de om cu cei din jurul lui??!!! Sper sa nu intru niciodata in contact cu un astfel de om!"" - era legata de de aprecierea lui J G care spune foarte clar ca se considera mult mai inteligenta decat majoritatea preotilor pe care i-a intalnit... despre un astfel de om era vorba cand spuneam ca nu vreau in intru in contact indiferent daca el este sau nu credincios!! Mereu am sustinut ca fiecare padure are uscaturile ei si daca crezi in Dumnezeu stii ca nu toti oamenii lasati pe Pamant sunt la fel, egali... trebuie sa ne acceptam asa cum suntem, sa ne iubim, sa ne respect (chiar daca eu sunt femeie de servici si tu esti geniu), chiar daca eu il slavesc pe Dumnezeu si tie ti se face greata in biserica in timpul unei slujbe la care nu ai fost obligata sa o asculti...ai venit de buna voie! Asta este genul de om pe care nu vreau sa-l intalnesc... sa imi zambeasca in fata si cand intorc spatele si plec sa scuipe spre mine (imi cer scuze daca am folosit un cuvant "acru")!!! Nu va obliga nimeni sa intrati in biserica si sa participati la ceva ce nu va face placere - ca sa nu folosesc cuvantul spus de J G!!!
Nu mai disecati mesajele si va faceti victime; lasati omul sa inteleaga ce citeste si nu ce explicati voi cum va convine...
Tot respectul pentru convingerile voastre... insa respectati si voi convingerile noastre! Va este scarba nu ne calcati casa... Mandria si minciuna nu va onoreaza... pe nimeni de altfel: nici pe mine, nici pe tine si nici pe altcineva!
Asta este parerea mea si nu mi-e teama sa o spun... sunt sincera si corecta fata de mine!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

quote:
Originally posted by eloise

Claudia, exista si atei care, desi nu cred in divinitate, isi traiesc vietile intru iubire si bunatate, zi de zi. Cei despre care N. Steinhardt spunea ca sunt "crestini fara sa stie". Ateii acestia care traiesc astfel ii sunt, poate, mai dragi lui Dumnezeu, decat practicantii fanatici si intoleranti.

Eloise, multumesc pentru raspuns ... eu pusesem niste intrebari; de ce? pentru ca eu leg aceste sentimente de credinta - am o punte clar definita intre ele!! Tocmai asta intrebam in mesajul cu pricina... de ce anume isi leaga un ateu aceste sentimente??? Nu era urma de ironie in mesajul meu...voiam sa aflu si parerea asta, vreau si eu sa stiu o alta explicatie... ce este rau in asta??? Eu mi-am prezentat varianta mea de legatura... voiam si un altfel de raspuns... insa m-am ales cu rosii in cap!
In ceea ce priveste ideea lansata de Steinhardt "crestini fara sa stie" si eu sunt de acceasi parere; desi nu sustin si nu traiesc in credinta - sentimentele insirate de mine sunt o consecinta a unei credinte in Dumnezeu... El a trimis trairile noastre; de asta am spus ca Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel, in mod egal , fara diferenta de inteligenta... si eu sunt convinsa ca la un moment dat in viata gandirea multor atei se va indrepta spre divinitate!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

quote:
Originally posted by claudia_a

... nu vreau sa ma gandesc cum se poarta un astfel de om cu cei din jurul lui??!!! Sper sa nu intru niciodata in contact cu un astfel de om!!

Si eu care stiam ca Dumnezeu ne indeamna la bunatate. El care nu a respins pe nimeni indiferent cat de rau era...

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

In primul rand, Casandra si Irina, multumesc pentru raspunsurile voastre! Eram cat se poate de interesata de modul in care o femeie ortodoxa practicanta intelege si asimileaza ceea ce mie mi se pare cenzura, limitare, discriminare. Din pacate insa eu am vazut in ceea ce ati raspuns voi (precum si in citatul dat de JG apartinand userului Cristina2012 de pe forumul catolic) mai curand moduri de intelegere generoasa (ati privit doar partea buna) a unor ritualuri ce mie imi par in continuare nedrepte.

Pe acelasi forum recomandat de JG am gasit un citat din mult discutata molifta(pe care momentan nu il pot copia, a cazut serverul forumului respectiv) dar parafrazand, spunea cam asa: "iarta Doamne pe acesta femeie care a nascut, si curat-o de intinaciunea sangelui, pe ea, pe pruncul ei si pe cei care au atins-o" (e posibil sa nu-mi aduc aminte prea precis, scuze, incerc sa redau ideea)

Eu personal, limitandu-ma la acest citat, nu gasesc indicii cum ca molifta ar fi rugaciune pt binele femeii si al copilului, decat daca accepti ca nasterea e un act necurat, care te intineaza (devreme ce simpla atingere a femeii e impura, si ea are nevoie de iertare pt ca a nascut). Casandra, de ce scrii ca "pruncul este zamislit in faradelegi si nascut in pacate." Daca Dumnezeu ar fi vrut sa ne inmultim pe o cale "pura", angelica, cu siguranta asa ar fi fost. Nu e voia lui ca pruncii sa vina pe lume in modul in care vin? Un prunc adus pe lume din dragoste si asteptat cu infrigurare ca un miracol a fost zamislit in faradelegi? Si daca e zamislit in faradelegi de ambii parinti, de ce numai mama e necurata si trebuie purificata? Pai sa-i citeasca preotul si tatalui!

quote:
originally posted by Irina.c
O intrebare pentru tine,care sunt actele condamnabile la care se poate deda barbatul?M-am tot gandit,dar nu mi-am dat seama ce vrei sa spui.

Foarte simplu. Acte condamnabile precum violenta impotriva sotiei lui, diverse pacate trupesti incriminate de biserica, adulterul... Desigur ca pentru toate acestea un barbat va raspunde in fata lui Dumnezeu, eu intrebam doar : de ce nu exista ritualuri purificatoare si pt barbatii care intr-adevar au pacatuit? O femeie are nevoie de o molifta pt ca a nascut, dar un barbat pacatos poate intra nestingherit in biserica daca are, chipurile, imboldul de a se pocai, chiar daca el poarta pe trup urmele desfraului.

Claudia, exista si atei care, desi nu cred in divinitate, isi traiesc vietile intru iubire si bunatate, zi de zi. Cei despre care N. Steinhardt spunea ca sunt "crestini fara sa stie". Ateii acestia care traiesc astfel ii sunt, poate, mai dragi lui Dumnezeu, decat practicantii fanatici si intoleranti.

Eloise 38+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Am citit ieri pe un forum catolic despre discriminarea femeii in BO. Nu cred ca am voie sa dau linkul dar puteti cauta pe google. Cititi acolo (cei ortodocsi practicanti pot evita mesajele catolicilor) la sectiunea familisti, threadul discriminarea femeii, exista un user ortodox Cristina 2012 care explica foarte frumos despre ce intelege ea ca a vrut sa spuna DD despre perioada lauziei sau a menstrei cand femeia nu are voie in biserica. Au fost niste mesaje care m-au calmat.

Citez:
"Molifta de dezlegare la 40 de zile nu presupune ca nasterea ar fi un pacat, cum sa fie? Dar, poate aduce cu sine pacate mari . Pr. Cleopa a dat o explicatie odata, cand eram la Sihastria: din cauza durerii femeia ajunge sa aiba ganduri de hula impotriva Domnului. Atunci (eram studenta) nu l-am crezut, mi s-a parut imposibil, dar s-a facut in asa fel ca am ajuns sa inteleg si sa-i dau dreptate. Suferinta infernala de care am avut parte la prima nastere m-a facut sa-mi pierd ratiunea. Nu pot sa scriu pe forum ce am gandit atunci, sunt ganduri greu de purtat, dar credeti-ma ca aveam nevoie de molifta de dezlegare inainte de imbisericire. Timpul acesta e absolut necesar estomparii suferintelor, impacarii sufletesti cu Dumnezeu. Tulburarea interioara e prea mare imediat dupa o nastere traumatizanta. Aceasta tulburare este piedica. Uneori si perioada imediat urmatoae e insotita de mari dureri si neputinte. Eu vad aici un mod de a proteja femeia aflata intr-o situatie atat de delicata. Nu este firesc sa vina la slujbe ce dureaza cateva ore daca nu este in stare, iar din prea mare ravna sa-si faca rau. Mai nefiresc ar fi sa intre in biserica cu o povara atat de mare pe suflet, doar pentru ca inca nu poate explica celorlalti framantarile prin care trece iar acestia se asteapta sa o vada. Nu uitati ca regulile acestea sunt valabile si pentru lumea satului, si alte feluri de comunitati mici, unde toti observa ce se intampla. In perioada aceasta in care si organismul si sufletul trec prin mari transformari, cele 40 de zile "de necuratie" ofera de fapt liniste. Fiind o perioada de curatire (acum zis al propriu) a organismului, si de transformari fiziologice unele chiar foarte neplacute (cine stie, pricepe) se poate numi si necuratie".

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
[/quote]

Recunosc ca explicatia nu ma convinge deloc.
Daca vreo femeie huleste impotriv Creatorului ( nu am mai auzit ca vreo femeie sa faca asta la nastere, dar nici nu e exclus ca unele sa faca asta) normal este sa se spovedeasca, hula fiind un pacat urias. Ce nevoie are de Molifta? In nici un caz nu este mai puternica decat Taina Spovezii, deci nu inteleg explicatia si in nici un caz asocierea termenului de necurat cu asa ceva.
Necurati suntem zi de zi, si ce facem atunci, facem Molifte zilnic?
Oare nu doar spovada e singura cale de a ne curata de pacate??????

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Irina.C, iti mai explic o data: mi-a fost rusine sa mint ca mi s-a citit molifta, nu sa vorbesc cu preotul despre supararea mea pe BO. De ce nu vorbesc despre asta am explicat mai tarziu.

Claudia la fel si tu, nu imi pune vorbe in gura. Nu am spus ca ma consider mai inteligenta decat toti ceilalti, am spus ca sunt diferente mari de intelect intre mine si majoritatea preotilor ortodocsi lucru care face imposibil dialogul. Si nu simt mandrie in legatura cu asta ci frustrarea si o mare parere de rau avand in vedere ca acesti preoti influentea mare parte din oamenii din jurul meu.
In plus, trebuie sa inveti sa fii mai toleranta - din cate stiu asta este un fundament al crestinismului. Dupa cum a scris Blue 13 suntem oameni si noi, iubim, suntem buni sau rai si suntem in jurul tau. Eu nu am facut comentarii la adresa vostra (a credinciosilor) si nu am pus emoticon si am vorbit cu respect.

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

--------------
eloise:
Casandra, de ce scrii ca "pruncul este zamislit in faradelegi si nascut in pacate." Daca Dumnezeu ar fi vrut sa ne inmultim pe o cale "pura", angelica, cu siguranta asa ar fi fost. Nu e voia lui ca pruncii sa vina pe lume in modul in care vin? Un prunc adus pe lume din dragoste si asteptat cu infrigurare ca un miracol a fost zamislit in faradelegi? Si daca e zamislit in faradelegi de ambii parinti, de ce numai mama e necurata si trebuie purificata? Pai sa-i citeasca preotul si tatalui!
---------------
Noi ne inmultim asa cum ne inmultim dupa caderea in pacat. Prin pacat nu inteleg impreunarea bintre barbat si femeie, care nu e intotdeauna pacat, ci starea pacatoasa in care se afla cand savarseste acest act. Pacatele transmise de catre tata pruncului, sunt cele pe care acesta le savarseste pana in momentul zamislirii. Mama in cele 9 luni pana la nastere, continua sa pacatuiasca. Iar in momentul nasterii, isi poate adauga iar pacate.
Ca nu citeste preotul si tatalui? Cu atat mai rau pentru tata!
Adevarul e ca si barbatii si femeile sunt in aceeasi barca. Eu asa vad. Si daca unii se intorc impotriva celorlalti e din pricina aceluia care a facut-o pe Eva sa se razvrateasca. Poate ar trebui sa ne privim cu mai multa ingaduinta.
Cat despre atei, sunt de preferat celor nepasatori, celor caldicei. Mai bine cald sau rece. Ateul este pe penultima treapta inaintea descoperirii adevaratei credinte.
Eu am acut senzatia ca tot uitandu-ne chioras la barbat, parandu-ni-se ca el este mai placut Domnului, ne punem in pozitia lui Cain, gelos la culme pe fratele sau, Abel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

quote:
Originally posted by casandra
Eu am acut senzatia ca tot uitandu-ne chioras la barbat, parandu-ni-se ca el este mai placut Domnului, ne punem in pozitia lui Cain, gelos la culme pe fratele sau, Abel.

Eu n-am nici o rafuiala cu barbatii in general ("toate generalizarile sunt aberante, inclusiv aceasta" ) si mai ales, nici ca-mi trece prin cap cum ca el, barbatul, ar fi mai placut Domnului. Dar cu siguranta, dp meu dv, el este muuult mai placut bisericii (ortodoxe, in special), si aceasta simpatie discriminatorie se reflecta in mod nefast asupra vietilor multor oameni simpli din Romania, de exemplu.

Eloise 38+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

--------------
Dar cu siguranta, dp meu dv, el este muuult mai placut bisericii (ortodoxe, in special), si aceasta simpatie discriminatorie se reflecta in mod nefast asupra vietilor multor oameni simpli din Romania, de exemplu.
---------------
De ce crezi ca barbatul este mult mai placut bisericii?
Vorbesti despre abuzuri doemstice? Crezi ca sunt incurajate de biserica? Sau ca biserica le propavaduie?
Eu cred ca barbatul abuzeaza tocmai pentru ca s-a rupt de biserica, pentru ca e cel mult caldicel si nepasator.

Mergi la inceput