Marius take a look pls!!

Marius take a look pls!! | Autor: asuditu

Link direct la acest mesaj

Sunt multe intrebari referitoare la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului si pentru cea de maternitate.

pentru indeminzatia de maternitate de exemplu,
85% din ce?din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni?Fara nici o limita de venit brut?Adica eu daca am un venit brut de 20 mil lunar..media iese cam la 20 mil?

Sau..85% din BCA= baza de calcul al contributiei asiguratului (total venit realizat de asigurat, dar nu mai mult de 3 salarii medii brute pe economie)?

multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns genutz spune:

Eu incerc sa-ti raspund.
Indemnizatie crestere copil si indemniz maternitate e tot una din cite stiu eu.
85% din baza de calcul care reprezinta media veniturilor din ultimele 10 luni - salar si eventuale prime pt care s-a platit CAS (numai contractele de asig suplim se calc pe 6 luni - dupa L19) iar limita superioara este anul acesta de 5 salarii medii brute pe econ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Initial creeata de asuditu

Sunt multe intrebari referitoare la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului si pentru cea de maternitate.

pentru indeminzatia de maternitate de exemplu,
85% din ce?din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni?Fara nici o limita de venit brut?Adica eu daca am un venit brut de 20 mil lunar..media iese cam la 20 mil?

Sau..85% din BCA= baza de calcul al contributiei asiguratului (total venit realizat de asigurat, dar nu mai mult de 3 salarii medii brute pe economie)?

multumesc

ASuditu

Raspuns valabil pt amandoi:
va recomand sa cititi raspunsurile mai mult decat numeroase care s-au dat vis a vis de modul de determinarea a indemnizatiei atat pt maternitate care este totuna cu pre sau postnatal cat si pt ingrijirea copilului care este altceva. Dar trebuie sa depuneti efortul acesta de a citi raspunsurile asa cum am mai scris.

echipa, www.desprecopii.com

Mergi la inceput