mincare de conopida

mincare de conopida | Autor: roxica

Link direct la acest mesaj

dragele mele gospodine; atutati-ma si pe mine sa-mi reimprospatez memoria: cum se mai face mincarica de conopida cu smintinica...vreau sa o fac si nu mai stiu exact...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu o fac asa:
curat conopida si o desfac in buchete, o pun la fiert in apa cu sare care clocoteste deja. intre timp fac sos alb in alta cratita (o lingura faina in 3 linguri de ulei stinsa apoi cu o cana de lapte caldut, sau apa daca vrei, fiert sosul cam 10 minute, potrivit de sare si piper). cand conopida e fiarta o pun in sosul deja pregatit, o mai las sa dea cateva clocote si sting focul, adaug smantana, amestec si e gata de servit.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Eu i-as spune mai degraba Conopida la cuptor.

CONOPIDA CU SMANTANA


Reteta pentru 2 conopide medii:

Se curata conopida, se desface in buchetele, se spala si se fierbe cam 5-8 minute in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga in sita.
Se aseaza intr-un vas cat mai mare, sa nu le pui una peste alta.
Se amesteca o cutie de smantana mare, cu putina grasime -12%, 4 oua batute separat, cascaval ras sau parmezan sau branza, verdeata, condimente...dupa gust. Se formeaza o pasta omogena care se toarna peste conopida, sa nu ramana vreun buchetel neacoperit, se da la cuptor la foc mediu...te tot uiti la ea, si cand se face o crusta, dar sa nu se arda...o scoti...
cam asa...

Pofta buna!

Bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

un pic de marar presarat peste o face si mai savuroasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Eu curat conopida si o desfac in buchete, o pun la fiert in apa cu sare care clocoteste deja. Separat calesc pesmet in putin unt sau margarina. Peste conopida firbinte pun pesmetul, sare, piper, putin unt si smantana. Cantitatiile sunt la ochi, daca vrei mai in detaliu ma chinui sa apreciez!

Bychi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Conopida cu sos de smintina

3 kg conopida, 1 kg sos de smantana, sare, otet, dupa gust.
80 g faina, 1 I lapte, 300 g smantana, 80 g unt, 10 g sare.
Conopida se curata, se spala, se rupe buchetele si se tine in apa rece cu sare si otet circa o ora. Se spala apoi si se pune la fiert in apa cu sare. Cind conopida a fiert se scurge, se adauga sosul de smantana si se mai fierbe inca 10 minute. Se potrivește gustul si se serveste calda in farfurie sau pe platou.
Făina cernută se desface în puțin lapte rece, apoi se fierbe laptele, se adaugă 1/2 din cantitatea de unt, făina desfacută si sarea. Se amesteca cu telul pina la omogenizare, avind grija sa nu se formeze cocoloașe. Se fierbe circa 30 de minute. Inainte cu 10 minute de a se termina fierberea se adaugă smantana și se amestecă. Se strecoară compoziția, se controlează gustul, se adaugă restul de unt, pentru a nu prinde crusta. Se menține la cald. Se servește la preparate din legume și carne.


Poze nunta..


De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Conopida cu parmezan

Ingrediente: 1 conopida mare, 3 lg. unt, 3-4 lg. parmezan ras (sau cascaval), 1 lg. pesmet, sare

Se spala conopida, se desface in buchetele si se fierbe in apa sarata. Cand este gata, se scurge bine, se asaza intr-un vas termorezistent randuri presarate cu parmezan. Deasupra se presara cu pesmet, se toarna untul cald peste conopida si se da la cuptor 15-20 de minute. Se serveste fierbinte.

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput