dezvoltarea vorbirii

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Draga Anca,
Sunt sigura ca simt puii nostri mare parte din ce simtim noi, mamele. Poate e trist ca tu nu esti multumita de el, de ce iti ofera pe tema asta... poate asta il deprima.
Ai mai multa incredere in puiul tau si va avea si el. Si daca iti evita privirea atentioneaza-l, spune-i sa se uite la tine ca vrei sa ii spui ceva, ia-i cu blandete barbia si incearca sa-l privesti in ochi, stai la nivelul lui (pe vine) cand ii explici ceva, insista fara sa devii sacaitoare... Si ai rabdare. Multa rabdare.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Revin pentru "mamica dulce".Eu cred ca este in perioada de asimilare a notiunilor din limba germana si ca ii este teama ca nu spune corect si atunci il repeta ca un papagal.Caci un copil inteligent,cu o memorie buna, care intelege ce i se cere, dar nu comunica, nu exista.S-ar putea sa fie si un soc emotional.Faptul ca i-a parasit pe bunici (?!) sau ca si-a parasit casuta in care a deschis prima data privirea...Nu stiu ce sfat ti-as mai putea da.Aseaza-te cu el pe covor.Desenati pe coli mari cu carioci diverse lucruri.Spune-i ce ai desenat tu si roaga-l sa-ti spuna ce a desenat el.Lipiti colaje pe carti.Intreaba-l ce a lipit acum ? Unde l-a lipit ? Sus,jos,la stanga,la dreapta ? La gradinita vorbeste cu logopeda sau doar imita ? Cu copiii vorbeste sau este un izolat ? Isi indeplineste sarcinile la gradinita ? Si inca o data, multa rabdare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Ancutza, dupa ce am vorbit azi la gradi cu educatoarea lui Patrick revin cu fixul meu, e doar o parere in urma unor discutii purtate cu pediatru, educatoare logoped. Toti spun ca se poate lucra cu copilul bine dupa 5 ani; si exact asta reiese din mesajele tale, cind logopeda uneori iti spune ca ba e OK ca stie multe, ba e la nivel de 2 ani si jum. ba nu stie exact ce sa-ti zica de teama sa nu te bage si pe tine la mai multe idei. E prea mic, isi pierde interesul repede si uneori e mai bine, alteori nu. Eu iti mai repet o data ca nu cred sa aibe ceva Marc. Azi imi spunea educatoarea ca oricum baietii vorbesc mai greu, majoritatea si cu siguranta la Marc exprimarea mai tirzie se datoreaza faptului ca e bilingv. Tie ti-a recomandat doctorul de la el logoped sau ai insistat tu? Si logopeda nu ti-a zis niciodata ce virsta au majoritatea copiilor cu care lucreaza? Pt. ca zilelea asta am discutat cu diverse persoane m-am gindit sa scriu aici pt. ca toti au avut aceeasi parere.

P.S. In urma discutiilor eu am sa contramandez programarea noastra la logoped. Pt. ca Patrick se face inteles f.bine la gradi si o sa asteptam pina la 5 ani, educatoarea mi-a recomandat sa astept si logopeda mi-a spus acelasi lucru(imi facuse o programare sa-l vada, dar am vorbit f.pe larg la telefon) exact ce scrie betiana , in mesajul anterior daca s-a integrat in colectivitate si-si indeplineste sarcinile.
toate cele bune
si multa rabdare
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

mamica dulce. Iti spun si eu tie ceva ce-mi spune mereu o veche prietena (psiholog de meserie) de cate ori ma isterizez pe cate un subiect cu copilul:
"Dar tu. personal, draguta, te-ai gandit sa conulti un specialist?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:


Citisem undeva ca cei mici pot iesi din universul lor prin joc si "comunicare" cu un animalut un catel(pisica) care sa si-l aleaga el care sa-i placa lui(nu tie) fara graba, de care sa se ataseze cu care sa se joace, de care sa aiba grija, despre care sa vorbiti si sa-l preocupe permanent.
Tot pentru asta mai exista un fel "terapie" prin echitatie care am inteles ca are rezultate.
Oricum chiar daca nu are nimic Marc, nu are ce sa-i strice pentru ca oricarui copil i-ar face placere. Ii atrage atentia si-l impresioneaza, poate fi scos din lumea lui.

Eu zic sa incercati si varianta asta.
numai bine
B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Ideea de "zooterapie" este foarte buna.Copilul comunica mult mai bine cand exista un animalut prin preajma.Si echitatia a ajutat foarte mult copiii care prezentau diferite afectiuni.Asa ca,mamica dulce,insista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by Bogdana



Tot pentru asta mai exista un fel "terapie" prin echitatie care am inteles ca are rezultate.






Am o colega la gradinita care face asta cu copii autisti...dar stiu ca sunt mai mari...intre 7-10 ani (nu stiu daca se poate face si cu cei mai mici)...




Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David
Imagini...fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Mamica dulce, din ce am citit pana acum, cu fooarte multa atentie, sustin parerea lui Betiana si anume ca este vorba despre 'intarziere in dezvoltarea vorbirii'. Nu-i nimica grav, nu iti mai face scenarii ca nu ai de ce, copilul tau are 'armele' in curand va incepe si sa 'traga'. Bafta pe 18!!

poze aici

'Limitat in natura sa, infinit in dorintele sale,
omul este un zeu cazut
Ce-si aminteste de ceruri!'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Mamica dulce ce ai facut pe 18?
Totul a fost bine?


Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goodlyada spune:

Mamica dulce, ce ai facut pe 18? Sper ca ai vesti bune.

Multa sanatate,

Mergi la inceput