retete de compot pentru iarna

Prin ianuarie il astept pe BB2 si pentru asta ma gandesc ca nu mi-ar strica cat mai mult compot. Am facut cate ceva in vara, dar cu cat mai mult cu atat mai bine. La primul copil, in timpul alaptarii, consumam 1 litru de compot si 500 ml lapte / pe noapte, fara sa mai tin socoteala alimentatiei din timpul zilei.Cred ca si natura si-a spus cuvantul, dar si eu mi-am adus contributia la cele aproape 9 luni de alaptat.
Deci, in principiu stiu cum se face compotul de mere, pere, struguri,etc, dar cum e cu pusul in borcane/sticle? - cald, rece, fiert la bain-marin...
Astept raspunsuri de la bucatarese mai bune ca mine! Va multumesc!
ylilimic 21+ cu
(05 nov.2004)
Raspunsuri

mirelaispir spune:
eu fac compot mai din toate fructele (mai putin mere, ca se gasesc si iarna). intr-un borcam de 800 ml pun trei sferturi fructe, 4 linguri de zahar (chiar mai putin daca fructele sunt foarte dulci), si umplu cu apa (lasa cam de doua degete liber borcanul sa aiba loc sa fiarba). capsez si sterilizez in bain marie.
spor la treaba!
mirela


aime spune:
si eu fac la fel ca mirela, doar ca de vreo 2 ani am descoperit ca bain marie-ul il pot inlocui cu: borcanele necapsate, puse in tava de la aragaz, si lasate acolo la foc fff mic, pana incep sa fiarba. le scot, le pun capacul si le las in aragaz sa se raceasca.
aime


brendamitran spune:
A mai fost un subiect pe tema asta de curind,daca dai cautare gasesti acolo toate amanuntele.
In principiu,faci cam ca mirela.
La borcanele de 400 pui o lingura si jumatate de zahar,la cele de 800 pui 3(evident,dupa ce ai pus cam pina la jumatate fructe).Completezi cu apa,capsezi si sterilizezi la bain marie.La sterilizare eu le invelesc in ziare,e mai rudimentar,dar sigur nu se sparg.
Amanunt important:dupa sterilizare,le iei si le pui undeva cu gura in jos si le lasi asa sa se raceasca.Se creea vidul de care este nevoie ca sa nu rasufle.In felul asta vezi si care nu este bine capsat.
Succes si sa-ti traiasca bebe!
BRENDA
Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran


roxanaz spune:
In camara pentru iarna. va rog continuati acolo discutia, multumesc pentru intelegere.
Roxana
