Merita sa mai lupt?
Raspunsuri - Pagina 3
THEO spune:
Buna Maria,
As vrea sa te incurajez si sa-ti spun ca si mie mi s-a intamplat ceva asemanator acum 2 ani.Sotul meu avea un job care-l solicita sa faca si deplasari in tara. Si noi avem o fetita care atunci avea trei ani... Discutii au fost si la noi despre plecarile lui destul de dese... Ii spuneam mereu ca pentru mine nu banii sunt totul, ca prefer sa castige mai putini bani dar sa fie cu noi mai mult timp.
Delegatiile lui erau din ce in ce mai dese, acasa cand venea ara mai mult absent, ca sa nu mai spun ca in ultimele saptamani nu mai aveam nicio relatie intima. Il intreban ce are si spunea mereu ca nu are nimic si ca este doar obosit... Asta pana intr-o zi de septembrie cand i-am spus sa mergem undeva si sa vorbim in liniste pentru ca acasa nu puteam.
Plangand mi-a spus ca a cunoscut pe altcineva de langa Timisoara si ca a cunoscut-o in urma cu 2 luni. Simteam ca visez ca nu mi se poate intampla asta tocmai mie, plangand l-am intrebat cu ce am gresit de mi-a facut asta Si sti ce mi-a spus ca nu este vina mea. L-am intrebat cu ce este ea mai buna ca mine ? RAspuns Cu nimic este chiar genul tau si seamana cu tine . Individei i-am dat telefon si am intrebat-o cum a putut sa se implice intr-o legatura cu un om casatorit si cu copil? Sti ce mi-a rasapuns ? CA ea i-a spus dar a fost alegerea lui. Au trecut de atunci 2 ani .Ne intelegem foarte bine poate mult mai bine decat inainte de aventura, am incercat sa iert dar de uitat nu am uitat nici o clipa. MI se intampla si acum dupa doi ani sa am cosmaruri si sa visez ca pleaca de langa noi.
Subiectul acesta este sa zicem inchis cu toate ca au ramas multe de clarificat. Sper ca intr-o zi sa pot ajunge in orasul acela de langa Timisoara si sa pot vorbi cu respectiva si sa o vad ( imi doresc atat de mult sa o vad macar in poze; daca as putea sa vad ce are in plus fata de mine dar nu stiu cum sa fac; daca cineva are vreo idee i-as fi foarte recunoscatoare)
Nu imi pare rau de decizia pe care am luat-o acum doi ani de a incerca sa reparam ceva, cu toate ca mi-as dori foarte mult sa stiu el ce gandeste referitor la escapada din vara aceea
Iti doresc sa se rezolve aceasta situatie cum este mai bine pentru tine si pentru fetite Mult succes!
zepellina spune:
quote:
Originally posted by THEO
Buna Maria,
Sper ca intr-o zi sa pot ajunge in orasul acela de langa Timisoara si sa pot vorbi cu respectiva si sa o vad ( imi doresc atat de mult sa o vad macar in poze; daca as putea sa vad ce are in plus fata de mine dar nu stiu cum sa fac; daca cineva are vreo idee i-as fi foarte recunoscatoare)
Nu cred ca te ajuta cu ceva. Poate doar sa deschizi rana veche, si nu are rost daca e bine. Ma bucur pt tine. Tipa cu care s-a cuplat sotul meu acum, e colega lui , "prietena mea" cum se dadea ea, este mai mica putin dar nu ma simt inferioara ei, dimpotriva. Chiar i-am spus asta , si inainte de a afla, presimtirea probabil....
Eu la varsta ei am nascut fetita, am reusit sa ma descurc si nu am stat cu gura cascata la un barbat insurat. E chestie de principii, de puterea de a te uita in ochii interlocutorului (ea nu o mai are), de multe alte chestii.
Maria, nu stiu ce sa zic, depinde si de sot. Eu inca nu am reusit sa descurc itele le mine. Am acceptat prea multe, am crezut, am zapacit forumul dar...face tot ce vrea. Pana acum, cand am anuntat ca vreau cu adevarat divort, parea ca nu il sperie nimic, ii convenea chiar situatia.
zepellina
ralcat spune:
Draga Maria, la intrebarea ta eu una vad un singur raspuns: NU. Nu merita sa mai lupti. Daca voi sunteti fetele lui, ar fi timpul sa lupte el. Si ma indoiesc amarnic ca ar putea repara vreodata ranile pe care ti le-a facut.
Si daca dorul de o stoarfa il face sa uite cine ii e familia, tu ce crezi ca va fi mai departe ? Dragoste cu program? Azi e tata si sot maine e amant si poimaine ? Poate va strecoara prin programul incarcat. Daca el acum, cand tu ai mai mare nevoie de sprijinul lui nu-i in stare sa inteleaga si sa se comporte ca un om matur si responsabil, cum crezi cava decurge viata mai departe ?
Ai doi ingeri de copii, bucura-te de ei si nu-ti mai chinui sufletul pentru un barbat care nu te merita. Dar deloc.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
Maria31 spune:
Da stiu ca nu ne merita si ca ceea ce a facut este de neiertat. Dar din dragoste pentru el si fete am hotarat sa trec peste... Stiu ca nu e usor, am sa iert la un moment dat dar nu am sa uit NICIODATA. Am discutat serios, fara certuri si lacrimi si mi-a spus ca vrea sa ne refacem casnicia si nu numai pt fete ci si pt ca ma iubeste.
Si mai stiti de ce vreau sa trec peste, pt ca sotul meu inainte de a aparea aceasta individa, ma diviniza. Nu facea nimic fara sa ma intrebe, nu se ducea nicaieri fara sa ma ia si pe mine. Deci eram un intreg pe care cu ajutorul aleia, l-a impartit in doua. Asa ca daca intr-adevar a renuntat la tipa sunt convinsa ca vom redeveni intregul de mai'nainte.
Poate ca ma invinuiti, dar eu asta simt. Nu mi-e usor si uneori am vrut sa renunt. Poate daca nu aveam fetele nici nu ma mai uitam la el si aveam taria de a-l da definitiv si in suturi afara. Dar in cazul de fata...am hotarat sa mai lupt.
Stiu totul despre cealalta, stiu cum arata, stiu ce lucreaza dar nu m-a ajutat la nimic. Am vorbit si cu ea la telefon si tot degeaba. Prietenii, rudele, toti au sarit in ajutorul nostru, dar pana nu a luat el o hotarare ferma, nimeni si nimic nu l-au determinat sa termine toata aceasta mascarada.
Acum simt ca e mai bine. Este mai atasat de mine si de fete, iar in intimitate...mai pasional. Repet: nu mi-e usor de loc dar eu cred in iubire si in puterea ei de a rezolva lucrurile.
Va doresc numai fericire tuturor si va multumesc pentru sfaturi!!!
zepellina spune:
Felicitari Maria
E cea mai fericita alegere. Sa dea Dumnezeu sa va fie bine.
zepellina
THEO spune:
MAria ma bucur nespus sa aud ca iti este mai bine.
Stiu ca nu o sa uiti NICIODATA, dar o sa vezi ca cu timpul o sa-ti fie mai bine
Credv ca merita ssa lupti pentru casnicia ta, si ca odata sotul tau o sa-ti multumeasca pentru asta
ralcat spune:
Maria draga,
Decizia e a ta, viata e tot a ta, jos palaria pentru curajul, iubirea si capacitatea de iertare de care dai dovada.
Iti doresc ca Dumnezeu sa-ti lumineze calea si sa-l tina pe sotul tau pe drumul cel bun.
Si pana una alta, tu tine lesa scurta ca e mai sigur.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
corinaczm spune:
Imi pare bine pentru tine ca ai reusit sa treci peste "fapta eroica" a sotului tau. Bine ar fi daca ai reusii si sa uiti. Stiu ca e greu, uneori chiar imposibil
blue_karina spune:
Foarte greu trebuie sa-ti fi fost, Maria. Daca te-ai hotarat sa treci peste si ai si discutat cu el, sa va ajute Dumnezeu sa va intelegeti. Dar acum parerea mea este ca nu trebuie sa vada la tine ca esti super incantata de hotararea lui da e ramane langa voi. Nu stiu, poate ca ar fi mai bine sa fii putin mai reticenta. Nu conteaza ca el"e mai pasional decat inainte"..pentru ca te-a mintit si chinuit destul timp, s-ar putea sa joace teatru...Oricum nu lasa garda jos si fii pe faza; iar sufletul nu ti-l mai pune pe tava pentru el! Da-i lui acum ocazia sa aibe grija de tine si copii, nu-l menaja, sa nu se simta in vizita.
Iti doresc multa sanatate si putere!
si maine e o zi
Nadia1976 spune:
quote:
Originally posted by Maria31
Fetita cea mare are 4 ani, iar cea mica are 5 saptamani.
Am incercat asa cum spuneti sa-i fac un dus rece si nu o data ci de doua ori, dandu-l afara din casa. Dar s-a intors a doua zi cu coada intre picioare spunand ca suntem fetele lui si ca nu concepe viata fara noi... Numai ca dorul de cealalta l-a macinat si iata-ne in aceasta situatie: eu asteptand sa-si revina, iar el...nu stiu ce are in cap.
maria
Maria, daca il mai dai afara, ia nu-l mai primi tu a 2-a zi. Spune-i sa stea deoparte un timp, sa isi clarifice sentimentele ptr. familia lui si ptr. cealalta si daca ajunge la concluzia ca voi sunteti mai importante, sa rupa definitiv relatia cu cealalta si abia apoi sa se intoarca. Explica-i ca la tine nu e loc de refugiu si ca nu mai accepti situatia. Ca nu esti sotie de ocazie si ca la tine nu e hotel sa vina si sa plece cand are el chef. Adica, ori vrea sa fie "familist" ori "celibatar", ca amandoua nu se poate.
Of, ce ma supara chestiile astea! Nu poate sa stea fara ea, atunci sa se duca! Nu poate sa stea fara voi, atunci sa stea, dar sa stea TOT TIMPUL, nu sa plece cateva ore/seara la alta.
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
"Fereste-te de a da sfaturi. Problema e prea grea si raspunderea prea mare."
Titu Maiorescu.