Despre cheloid
Buna ziua tuturor
Am citit acum un subiect mai vechi, din 2003 despre cheloid si as dori daca ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi.
Am si eu un cheloid tot pe decolteu si va rog sa-mi dati niste sfaturi despre modul in care se poate trata.
Care ati mai trecut prin asa ceva, va rog mult sa ma ajutati.
Raspunsuri
Mada spune:
buna, ultima generatie de tratament in SUA consta in niste injectii cu triamcinolon
imi scapa acum numele solutiei, eu caut in Bucuresti pe cineva care sa faca asa ceva.
te tin la curent daca aflu ceva
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
claujro spune:
Si baietelul meu are probleme. Si pe mine ma intereseaza un posibil tratament...altul decat cel chirurgical.
Claudia, mamica de baietel 2 ani si 9 luni si de fetita 1 an
Poze Mara si Matei
Poze Praga
crisanina spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Am citit ca s-ar trata cu tinctura de propolis si crema de propolis cu galbenele. Sunt adepta tratamentelor naturiste. Va rog sa ne mai dati sfaturi, poate suntem mai multe interesate.
Multumesc.
Mada spune:
Kenalog se numeste medicamentul.
Despre tratament naturist naturist ce sa zic... am incercat acum catva timp, mult vreo 10 ani in urma, comprese cu bitter suedez.
Nici o schimbare.
la mine e nasol pt ca am 2 operatii estetice nereusite si arata groaznic.
Ar trebui sa ajung la dr Lascar de la Floreasca dar nu stiu cand...
Va rog daca auziti de un medic care face injectiile cu Kenalog va rog spuneti-mi si mie.
Sanatate multa
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
Oanacn spune:
ati mai aflat ceva? si eu sunt interesata.
Oana, mami de Lisa Maria (24 August 2006)
Poze
Varsta Bebe
ondrio spune:
Si eu am facut o reactie cheloida in urma operatiei cezariene,ginecologul mi-a recomandat calea chirurgicala,dar ma lasa rece,nu mai vreau!Cel putin deocamdata.Tot el mi-a spus ca ar fi o crema austriaca,dar care nu se gaseste pe ale noastre meleaguri,care ar face minuni,vreo 35 de euro tubul mic.Am tot zis ca o sa il intreb cum fac rost de ea,dar..piua.Promit ca il caut luna asta,daca il gasesc,mai pleaca din tara,si va spun apoi.
roxana1974 spune:
eu am un cheloid in decolteu si traiesc fericita cu el. l-am operat cu laser si in loc sa-mi dispara s-a facut si mai urat..asta e, depinde de organism. toti medicii mi-au recomandat sa-l las in pace...cativa ani m-a durut si era inflamat, acum macar nu ma mai doare si incepe sa aiba culoarea pielii...eu m-am resemnat
No, vidiazni!
crisstamate spune:
Si eu invat sa traiesc cu un cheloid (micut, e drept) pe decolteu si unul mai nesuferit pe omoplatul drept. Dupa multiple pareri medicale consultate si tratamente de tot soiul cu cortizon, m-am resemnat. Se pare ca eu vorba de un mod de cicatrizare a pielii pe care nu poti sa il schimbi. Interventia chirurgicala nu rezolva problema, dimpotriva o agraveaza, caci pielea se va cicatriza la fel de defectuos.
Eu am mai propus subiectul asta acum vreo cateva luni si fetele care au raspuns acolo au dat aceleasi sfaturi: sa ne consolam cu ideea ca "nu suntem perfecte". In rest, ignorati nedoritul cheloid, ca nu e o problema de sanatate ci doar una estetica, dar nu exagerat de grava, cred eu. Sau daca nu puteti, fondul de ten si batoanele corectoare pot face minuni.![]()
Lorenza spune:
Am gasit asta:
http://www.adevarulonline.ro/2006-09-20/Sanatate/metode-noi-de-corectie-a-cicatricelor_198895.html