schimb meserie

schimb meserie | Autor: crini

Link direct la acest mesaj

Ma tot gandesc de ceva timp ca as vrea sa fac altceva, mai exact medicina. Stiu ca e dificil, ca nu mai am varsta de student, ca am responsabilitati fata de familie, dar nu-mi da pace ideea asta.
In prezent lucrez in cu totul alt domeniu, ma descurc bine, dar nu imi place foarte mult. Simt ca as putea da mai mult.
Ce ar trebui sa fac, sa incerc sa ma pregatesc de examen sau sa continui munca de acum?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Depinde... de tine, de familia ta...
Stiu ca multi vor zice - "hai! urmeaza-ti visul, de ce nu?!" si au dreptate.. de ce nu?!

Eu insa nu cred ca pot sa o iau de la capat, sa fac 15 ani de scoala.. Nu pot.. Nu am timp, resurse financiare..
Stii - e o varsta ptr toate. Acum am alte responsabilitati. Iar servici ci medicina e clar ca nu as putea.

E pacat ca nu am facut-o la vremea ei. Sau poate nu e chiar atat de rau, ptr ca aici nu ar fi fst recunoscuta, si ar fi trebuit sa o iau de la 0.

Eu in locul tau as incerca sa vad daca nu pot, cu cunostintele deja achizitionate, sa fac altceva. Niste studii de 2 ani le vad mai rezonabile.

Parerea mea.

Sã nu crezi tot ce auzi
Sã nu faci tot ce poti
Sã nu spui tot ce stii
Sã nu dai tot ce ai.".
(Parintele Paisie Olaru)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Cam tot astea sunt si impedimentele pe care le vad eu: necesitatea de a continua sa lucrez, reducerea timpului petrecut in familie, incertitdunea ca voi reusi sa profesez... mi le tot spun, dar imi ramane de fiecare data un gust amar, de resemnare nu de impacare cu situatia.
Un curs de 2 ani, in orice domeniu, cred ca nu produce altceva decat tehnici, adica o treapta mai jos oricum decat ceea ce fac. Si ideea tocmai asta era, ca nu imi folosesc la maxim capacitatile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Nu inteleg de la ce idee pleci?
Sa faci medicina din pasiune pentru aceasta profesie, din dragoste de oameni sau ca sa-ti depasesti capacitatea/conditia de acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Daca iti doresti foarte tare si ai sprijinul familiei eu zic ca merita. De fapt cu cit astepti mai mult, cu atit va fi mai greu... pina devine imposibil.
E visul tau, nu renunta asa usor. Pune pe hirtie avantajele si dezavantajele si vezi daca merita.
E important sa rezistati financiar, poate iei un imprumut.
Ideal ar fi ca atunci cind termini scoala sa iti ramina niste ani de munca, sa nu te pensionezi direct... Spun asta ca nu stiu ce virsta ai. Dar mie nici la 50 de ani nu mi se pare ca e tirziu sa profesezi. Iti ramin destui ani de munca.
E normal sa te gindesti si la partea financiara, ca nu cheltui atitia bani si nu pierzi timpul fara sa astepti sa cistigi mai bine.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Poate o sa para ciudat, dar simt ca sunt un bun diagnostician, ca reusesc sa pun datele impreuna si sa trag concluzia corecta, ca am fler si inteleg repede despre ce e vorba (asta in viata de zi cu zi)
Am avut in ultima perioada experiente directe si indirecte care m-au facut sa ma cutremur vazand cat de departe de adevar se pot afla doctorii, in lucruri care pana la urma tin de logica.
Si nu ma refer la un singur caz. Simt ca as putea sa ajut, deci probabil e 'dragoste de oameni'.
Depasirea conditiei - nu e cazul, schimbarea mai degraba, dar e pe acelasi nivel, nu superior.
Depasirea capacitatii - da, ceea ce fac nu e atat de solicitant pentru mine cat mi-as dori. La nivel calitativ vorbesc, cantitativ poate deveni oricand solicitant. Dar o problema cu adevarat de gandire se iveste rar.
Ramona, aproape 35. Sunt multi, putini?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Eu as putea sa-mi zic parerea, dar oricum ar fi ea, ramane una personala, iar tu vei face asa cum simti.

In primul rand, conteaza varsta. In al doilea rand, venitul din care te vei intretine. Dupa care, in cazul in care, visul este pe primul loc, cei din jurul tau si sacrificiul pe care il fac ei pentru tine.

Ca viitor medic inseamna sa faci 6 ani facultatea plus 5 ani rezidentiat, ceea ce inseamna inca un timp indelungat in care nu ai drept de semnatura si esti doar un invatatel pe langa un doctor cu vechime si platit doar cu 2-3 mil lei/luna. Dupa care alte examene si in final, o mare incertitudine daca iti vei gasi loc de munca si unde. Ceea ce inseamna si o spaga destul de mare in functie de ce posibilitati de angajare ai avea. Si chiar daca vei gasi loc de munca salariul de debutant este extrem de mic si nu vei putea sa-ti platesti din el nici macar intretinerea.

Nu stiu daca sa-ti urez "bafta" cu asemenea perspective, dar daca vrei sa faci ceva in domeniul medical de ce nu incerci o postliceala, care inseamna o perioada mult mai scurta de invatamant, o calificare si de ce nu o noua posibilitate de a profesa altceva decat faci acuma.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Crini, ce ramura a medicinei te atrage?

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Crini daca e sa nu profesezi in Romania poate merita .
Parerea mea insa e ca e cam tarziu pt medicina ,sper sa nu te superi .35 + 6 ani facultatea + 5 ani sau mai multi specializarea (ca depinde )+eventual stagiatura 1 sau mai multi ani (depinde) ,inseamna cel putin 46 de ani la care sa incepi sa profesezi.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Principessa, ma gandeam la neurologie.
Nu am luat inca decizia finala, dar asta ma atrage. In nici un caz chirurgia.
Ce inseamna 5 ani de rezidentiat 'in care nu ai drept de semnatura'?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am cunoscut pe cineva care a ajuns medic la 50 de ani.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput