Sezatoarea canadiana (51)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

eeeeeeee!!!!!!!uraaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!am luat examenul!!!!!
de beut la toata lumea
edit:NORMAL CA APARE MESAJUL AIUREA

Mergi la inceput

Doina cum spuneam noi avem asigurare de viata, adica sotul.Daca Doamne fereste i se intimpla ceva ii da firma sotiei de doua ori salariu anual.Sper sa nu fie nevoie niciodata...

Despre testament auzisem ca e foarte bine sa-l ai mai ales in cazul in care ai o casa, cica nu revine automat copiilor daca nu au testament.E ciudat, foarte ciudat de aia fetele care aveti casute...

Sunt tare Doina!!! am luat 89% la examen si acum beau ceva lichior de una singura si tip prin casa de nebuna, de bucurie.Mama ce relaxata ma simt...

pupicei la toata gasca de fete

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ana Stroe

acu' nu-mi place jobul- da' trag concluzie ca cu mine-i ceva bai, ca am mofturi in mine la greu, sau m-am inecat in butoiul cu pesimism si nu stiu cum sa scap ies.

tre sa ne cunoastem, simt ca avem atatea in comun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Donia, sa stii ca si eu ma gandesc la testament de ceva vreme. Mai ales cand lucram amandoi in acelasi loc si mergeam pe autostrada, ma gandeam tot timpul ca daca murim amndoi ramane copilul singur singurel in tara asta... Nu ni l-am facut nici acum, dar mai ales pentru ca eu veau sa-l creasca sora-mea daca ni se intampla ceva si sora-mea e in Romania, sigur trebuie lasat ceva scris. Se gaseste un kit, dar eu n-am inteles daca e suficient sa-l faci asa si sa lasi o copie la niste prieteni, sau trebuie inregistrat la un avocat/notar ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Legat de moartea celor doi romani... simt ca ma doare mai mult pentru ca ma pot identifica mai usor cu ei, emigranti romani, stiu de unde au plecat, imi pot imagina ce vise aveau, prin ce greutati au trecut... si mai ales, cum e sa ramai aici fara jumatatea draga...
Si cred ca mai tare m-a lovit moartea barabtului, lasa in urma doi copii mici si o sotie... cumplit! Poate pentru ca mie nu imi e teama atat de mult de propria-mi moarte, ci innebunesc la gandul ca as putea ramane singura.
Emilly, nici eu nu stiu, infarctul e de obicei dureros, se prescrie morfina pentru durerea din infarct, dar probabil ca la ei a fost un infarct atat de masiv incat nu au apucat nici sa geama macar... Ce coincidente bizare!

Fetelor, voi aveti asigurari de viata? Testamente? Etc? Noi ne-am facut asigurari, dar de ceva timp ma tot bate gandul sa ne facem si testament, am auzit ca poti cumpara kit de nu stiu unde... Staples oare? Plus ca la un curs facut acum cateva luni s-a tot discutat mult de "living will", de ultimele dorinte legate de felul in care vrei sa mori, de imputernicirea cuiva apropiat care sa decida in numele tau daca ai un accident care te lasa atarnat intre viata si moarte, etc...
Uite, cand ma gandesc la cei doi romani care s-au dus imi dau seama ca nu e niciodata prea devreme sa te gandesti la lucrurile astea, mai ales cand ai copii. De unde gandirea vesticilor mi se parea acum multi ani doar rece si cinica, de ceva timp am inceput sa cred ca e de mare bun simt.

ange, ma bucur ca ti-au folosit informatiile.

Ira, cred ca de plus e cel mai bine. Cred ca un pet e foarte bun pentru copii, dar eu sincer nu ma vad ingrijind la inca o vietate, cheltuind pentru ea, plus ca daca pleci in concediu ce faci? In o gramada de locuri animalele nu sunt permise... deocamdata eu zic ca e o grija in plus.

Emilly, cunosc...!!! Examenul asta e mai rau decat chinurile facerii, nu?

Ktrinel, nimic n-am mai cumparat. Dar citind ca vine mama ta, mi-am adus aminte ce am pus pe lista ca sa-mi cumpere soacra si sa aduca aici cand o sa vina:
- Garmastan pentru sani - mi-au spus fetele ca se gaseste si aici Lansinoh, echivalent cu Garmastan, dar daca tot vine soacra nu strica sa cumpere vreo 2 tuburi.
- Karvol pentru raceli - tuse, nas infundat - sunt niste capsule care contin uleiuri aromate care ajuta foarte bine bebele in caz de raceala. Pe aici n-am vazut si mi-au lipsit, le-am folosit in Romania pentru Roxana si au fost tare bune.
Mi-am zis sa-ti spun si tie, in caz ca te gandesti ca ti-ar prinde bine.
Tu cum mai esti? Cresti? Eu am zile in care ma simt foarte gravida, apoi zile in care ma simt tare sprintena. Dar oricum ar fi, spre seara de abia astept sa ma bag in pat.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Bravo Emilly, felicitari!!!
Gata, poti s-o faci lata, ca meriti. Bravo, fata desteapta!

Ma scuzi ca nu servesc alcool, dar dupa ce termin cu alaptatul... imi iau eu revansa!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Donia

Bravo Emilly, felicitari!!!
Gata, poti s-o faci lata, ca meriti. Bravo, fata desteapta!

Ma scuzi ca nu servesc alcool, dar dupa ce termin cu alaptatul... imi iau eu revansa!

mercic, sunt tare bucuroasa... atunci pentru gravidute un suc de portocale

Mergi la inceput

Cricor, nici eu nu stiu cum se procedeaza cu kitul ala... Sau poate e mai sigur la avocat, dai un ban, dar macar esti sigur ca esti in regula. Oare cat costa?
Stii ca si eu, cand plec undeva doar cu sotul, am o strangere de inima... ma gandesc pentru o clipa "Daca nu ne mai intoarcem?"
Trebuie sa facem ceva si cat mai repede... vorbesc de familia mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ira,

Ma bucur ca ai revenit. Te-ai gindit la propunerea mea sa aduni povestioarele cu Sophie intr-o carte si sa incerci sa o publici? Aveti amindoua un umor deosebit, plus talentul tau la scris, ar fii pacat sa nu incerci

Ca fost posesor de catei (am avut 4, dintre care pe ultimul l-am adus in Canada), te sfatuiesc sa te gindesti f.bine inainte sa-ti iei un catelus, chiar si mic. In Canada cel putin este complicat, in apartamente de multe ori nu te primesc cu animale (pe noi ne-au evacuat din primul apartament inchiriat, desi am spus de la inceput ca avem ciine (dar nu am indicat clar in contract ). Pe urma nu poti merge cu el aproape nicaieri (nici macar in parcurile naturale, cica deranjezi animalele salbatice ). Tratamentele costa scump (este preferabil sa-ti faci asigurare medicala cind animalul este inca tinar. Si da, exista asigurari medicale pentru catei si pisici). Noi am aflat prea tiirziu, ciinele nostru avea deja 7 ani si nu l-au mai asigurat. Pentru nenumaratele tratamente pe care i le-a facut am cheltuit cit pentru o masina buna . In vacanta de obicei nu poti sa-l iei, si cui sa-l lasi?

Legat de activitati pentru copii mai marisori, noi am fost deja la o piesa de teatru, vom merge la: concerte organizate pentru copii la Place des Arts, la patinaj si sanius, la biblioteca sa luam carti. Schiul cred ca il lasam pe anul viitor, fetita mea este slabuta si nu foarte sportiva si nu cred ca am obtine mare lucru. Nici la piscina nu cred ca vom merge iarna ci la primavara, datorita unui lungi liste de otite din anii trecuti (si nu vrem sa recidivam).
La centrele de "loisir" din fiecare cartier de obicei sint multe alte activitati disponibile, pe virste. Merita incercat.

Despre copiii care ramin fara parinti: sa stiti ca in Canada, daca nu ati desemnat un tutore legal (prin act notarial), in cazul in care copilul ramine orfan, este trecut automat in responsabilitatea statului, care desemneaza el un tutore si care va decide singur ce sa faca cu mostenirea si viitorul copilului etc. Oficial restul familiei nu are nici un drept . Si noi ne gandim de ceva vreme sa ne alegem un tutore. La fel si cu testamentul, este bine sa existe unul oficial, pentru evitarea oricarei probleme.

Noi avem asigurari de viata de la servici. In plus am inscris-o pe Antonia de cind avea un an la un program de burse la care cotizam $200 pe luna (maximum) si cind va avea 18 ani (si va hotari sa mearga la universitate, aici sau oriunde in lume), va avea aprope totul platit. Daca nu va vrea sa faca studii superioare, vom recupera banii investiti. La asta se adauga o asigurare de $20.00 pe luna, pentru cazul in care unul din noi "dispare". Atunci totul va fii platit automat, fara sa mai fie nevoie sa platim in continuare.

Doamne fereste de astfel de situatii, dar trebuie sa fii prevazator intr-o tara straina unde nu avem nici familie nici alt ajutor.

O zii buna la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Ira, daca te tin nervii eu zic sa ii iei un Furby din ala, care tocane toata ziua, si nici nu te-ar costa bani in plus. Eu de cand sunt aici aud tot felul de boli la caini (de altfel normale), dar care te usuca sa le tratezi. Eu nu m-as incumeta. Apoi nu vrei sa stii cam cat par lasa. Eu am avut un bichon acasa,i l-am lasat mamei (tocmai a murit)si era par peste tot. Plus grija sa ii tunzi regulat.
Pe mine ma sperie cel mai tare ce s-ar face copilul fara unul din noi. Of, of. Sa dea Domnul sa fim bine cu totii sa ne crestem copii.

Numai bine tuturor.

Mergi la inceput