Buna , fetelor.
Va rog frumos scrieti -mi si mie daca puteti cum se prepara branzica de vaci in casa.Am inteles ca este o reteta cu lamaie foarte rapida.
Imi trebuie sa o prepar pentru un sugar de 5 luni.
Va pup
ARIELA
E destul de simplu.
Sigur ca sunt diverse retete si o sa primesti o multime de variante, dar principiul este acelasi.
In lapte fiert si racit pana la temperatura camerei (caldut) pui cateva lingurite de iaurt (fara fructe). Il lasi pana a doua zi cand il pui la fiert pana se incheaga, il treci prin tifon (sa se scurga bine de tot) si ranmane branzica. La fiert se pun cateva picaturi de lamaie pentru a o inchega mai bine si mai repede.
http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
Ariela, uite cum faceam eu brinza de vaci pentru baietelul meu - luam de la magazin lapte dorna la cutie, puneam jumatate de litru intr-o craticioara si il aduceam la fierbere. La primul clocot puneam o lingurita de zeama de lamiie si amestecam pe foc mic putin, apoi maream flacara cit sa dea din nou in clocot. Dupa citeva clocote, se separa brinza pe care o puneam la scurs intr-o sita de plastic si aveam o cantitate cam pentru doua zile (niciodata nu am facut mai multa pentru a nu sta la frigider prea mult timp ).
Sper sa iti fi fost de folos !
Multa sanatate va doresc !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006
Ariela, si eu faceam la fel branzica de vaci, cum a scris Alice. De multe ori i-am facut din laptele praf primit gratuit, ca sa nu-l arunc si iesea bine.
Ideea este sa nu pui multa zeama ca devine branza prea uscata. Incerci cu putin, mesteci, apoi iar putin si tot asa pana se alege bine.
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
Ideea e sa "tai" laptele dulce, sa-l faci sa se aleaga. Si pentru asta pui cateva picaturi da lamaie.
eu pun lamaie chiar cand fierbe laptele si se separa imediat. mai lasa sa dea cateva clocote la foc mic (nu prea mult ca iese branza prea scoapta), strecor si gata branza
mirela