Cat costa ipotecarea apartamentului?
Am o intrebare pt fetele care si-au facut credit imobiliar:care au fost costurile (notariale) atunci cand s-a constituit ipoteca pe imobilul in curs de tranzactionare? Ma intereseaza o suma aproximativa pt am auzit 2 variante diferite:o persoana care mi-a zis ca a platit 100 EUR pt un apartament de 3 camaere,iar alta persoana care a platit 6000 EUR pt 4 camare,ceea ce mi se pare enorm.
Raspunsuri
irinabobe spune:
pe mine taxa notariala pentru punerea ipotecii ma costa 11 milioane. ipoteca este pusa pentru o suma de 33.000E. deci taxele sunt in functie de suma pentru care ipotechezi apartamentul.
Irina
anda141 spune:
eu am platit 15 milioane, nu iti spun cat m-a costat toate taxele notariale aferente tranzactiei de vanzare-cumparare plus ipoteca, ca ti se face rau.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
michelle7 spune:
eu am platit 30 de milioane pt un credit de 15.000 E si valoarea apt de 27.000 E . Intrebarea era care sunt costurile de intabulare a apt la notar da? ca la banca am platit doar 200E comisioane si 200E schimbarea de curs valutar
irinabobe spune:
eu platesc 57 milioane (din care 11 ipoteca) pentru credit de 33.000E si valoarea casei 45.000E.
intabularea la notar cred ca nu te duce mai mult de 2-3 milioane. pe mine m-a costat doar extrasul de cf 600.000.
Irina
nemary spune:
ipoteca se calculeaza la valoarea pe care o imprumuti de la banca. noi la 41600E pe care i-am imprumutat de la banca am platit 12.5 mil ipoteca si pana la 62.5 mil restul taxelor notariale.
o zi minunata,
Mari
aime spune:
Am aflat si noi ca exista 2 "feluri" de notari sau de taxe notariale, nu stiu exact...unii care percep TVA si altii care nu. Ei, noi am gasit un astfel de notar, care nu percepe TVA si ptr un ap de 2 camere evaluat de banca la 40 000 eur, am platit taxe notariale de 7 mil, la un "notar cu TVA" taxa era de 11-12 mil parca.
aime