Mamici de ianuarie-februarie 2007 (17)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Liuda nu are ce sa fie rau...va fi o gogosica dulce foc. Si eu vreau bebel grasunel.
Daconst daca ti-a zis doctorelul ca bebele e in limite normale inseamna ca asa este. Marimea burtii nu este data exclusiv de marimea bebelului...si eu am burta mare ptr cat este sarcina insa bebelul avea in sapt 18 si 4 zile 230 gr cand aici zice ca la 18 sapt bebelul are in jur de 200 gr. Deci eram in grafic...asadar nu pot decat sa ma gandesc ca marimea burtii mele nu e data numai de bebel...cu atat mai mult cu cat incepuse sa se contureze deja din sapt 9 cand era un samburel. Am senzatia ca se dilata toate in burtica...si daca mai esti si balonata (cum sunt eu cel mai adesea) ...he he he

Burtica

Eu si Noi
19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Alydumi, si eu sunt consemnata la pat si stiu ca e greu, dar merita!!! La tine, cu doi in unu , bucuria e dubla....

Oana, cu utrogestanul, nu stiu ce sa zic. Doctorul care ma urmareste sarcina asta (seful sectiei de obstretica-ginecologie de la Municipal), il recomanda uneori pe toata perioada sarcinii. Vara mea, din Pitesti, urmarita de el, a dus sarcina la bun sfarsit, cu toate ca a tot avut sangerari de mai multe ori si medicii din Pitesti ii spusesera la inceput ca n-are sanse... Pe prospect e dificil sa scrii toate cazurile in care poate fi folosit, mai ales ca difera de specificul fiecarei sarcini.

Cosuletul scoica sau scaunelul de masina pentru 0-6 luni sunt unul si acelasi lucru. Mie mi-a fost de mare folos, pentru ca mergeam mult simgura cu bebe, in masina. Scaunelul de 0-18 kg, pe care il folosesc si acum, are 2 positii la spatar (una mai lasata si una dreapta), dar sincera sa fiu nu l-am folosit pana nu a stat bine in fundulet. Si in cel scoica, la inceput, puneam ceva sa mai umplu golul de sub fundulet. Mi se parea ca sta inghesuit rau.... Scoica am folosit-o si in casa, cand il luam pe bebe dupa mine.

Alinuk, mersi de sfat, o sa incerc si eu varianta asta. Poate e mai putin dureros...

Liuda, sa-ti traiasca printesa!!!

Fetelor, apropos de ce este recomandat, chestia pe care n-am putut sa o respect este temperatura la care este bine sa doarma bebelusii. Aceasta ar fi de 18-20 grade. Io fiind o friguroasa, mi se parea prea putin. In timp, mai ales cand mergeam la bunici la munte si vedeam ce bine doarme daca e mai rece in camera, mi-am mai schimbat optica. Iarna asta, vreau sa nu-i mai fac asa de cald. Sa vad daca ma tine... Oricum, cand merg in vest si vad copii fara caciulite, imbracati sumar, mor de ciuda. Si tati radiaza, ca are dreptate ca il infofolesc...

Danaconst, la prima sarcina am luat cateva perechi de chiloti mai mari, care sa-mi acopere burtica, ca ma innebunise mama ca trebuie sa-i fie cald la burtica. Acum am renuntat, am chiloti normali, nici tanga, nici de mamaie... Referitor la chiloti speciali de sarcina sau brau, nu stiu ce sa-ti spun, nu am folosit... Ce-i drept, am si stat acasa cumintica, nu am umblat cu burtica toata ziua pe la serviciu...

Hermanadela, pentru candida, mie mi-a prescris primul doctor la care eram in saptamanile 7-8, niste ovule pe care le luau ei direct de la farmacie, facute loco. La ultimul control, i-am spus actualului doctor ca iar simt un miros neplacut si mi-a prescris Macmiror (1 ovul la 3 zile). Este pentru candida, tricomonas si bacterii. Eram atunci in saptamana 19 si cutia avand 12 ovule, ma intind cu ele pe o luna intreaga.

Referitor la babyphone, sunt de doua tipuri (or fi mai multe si nu stiu io): un tip in care auzi ce se petrece in camera lui bebe si atat si celalalt in care in afara de asta, ai si tu posibilitatea sa apesi pe un buton si sa-i spui bebeului ceva (util cred cand esti intr-o casa mai mare si iti ia ceva timp pana ajungi la el). Acum trei ani, in Germania (de unde l-a luat sotul meu), tipul 1 era cu 100 de euro mai ieftin decat cel de-al doilea. Poate au mai scazut preturile.
Oricum, mie mi-a fost de mare folos, ca nu mai intram mereu sa-l verific pe bebe si dormeam linistita in camera mea. Probabil ca cel cu camera video e si mai fain.... L-am folosit cu succes si in concedii, cand copilul dormea si noi mai stateam la terasa sau in curte....

Delfinutza, daca sunteti plimbareti, poti sa cumperi patut de fas, la care sa faci o salteluta, pentru cand il tii acasa, ca sa fii sigura ca doarme confortabil. Eu am preferat, patut de lemn pentru acasa si cel de fas, pliabil, pentru voiaje.

Marina, io l-am pus in camera lui de la inceput, ca mi-a fost frica sa nu-mi fie greu ulterior (cand l-as fi mutat de la noi, la el in dormitor, daca mergeam pe varianta asta). Daca ai sti de cate ori imi venea sa-l las sa doarma intre noi (eu si tati), insa mi-am invis aceasta dorinta de teama ca nu mai scap....

INTREBARE: de ce naiba nu pot sa scriu boldit sau in alte culori. Degeaba selectez io textul, ca atunci cand apas pe bold, se dezactiveaza selectarea. Numai la laptopul asta patesc asa...

Weekend placut

Pupa Crisa (juma de drum=20 de saptamani)

Mergi la inceput

Multa dreptate ai Crisotexa cu temperatura optima ptr bebel. Stiam de la vara-mea, kinetoterapeut care m-a tot batut la cap cu asta...optima ptr bebel este temperatura 18-20 gr Celsius. In privinta ast sunt norocoasa caci nu suport caldura...asadar iarna temperatura este setata la 19 grade. Avem niste prieteni cu bebel, acu, de un an si jumatate...care stau iarna la 24 grade si care baga antibiotic in copil de cum incepe sa raceasca...sa va spun ca nu trece luna si copilul raceste!?! ...si ca la 22 grade, din scara blocului pana la masina parcata in fata, ii pun caciula pe cap!?!
Sunt de parere ca astea sunt exemple de anulare/ dinamitare a sistemului imunitar.

Burtica

Eu si Noi
19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Seara buna fetelor. Acum am revenit si noi de la dr. Sunt foarte fericita ca voinicul meu e bine si voios. Colul era inchis, tot la 4 cm si lichid destul. Tot ce simteam e de la infectie si in 10 min incep augmentinul. Mi-a dat si Uricol - cica calmeaza spasmele vezicii. Nu va pot spune cum m-am linistit. Deja simt un mega somn.
Sa vedeti ce chestie, cat ii facea eco (nu a durat mai mult de 5 minute) bebe ziceai ca iese prin burta. O fi auzind ceva? Parca am inceput sa cred si eu ca aud ceva ca prea se misca, si destul de ritmic.
Multumesc lui Dumnezeu si Maicutei Lui ca totul e bine.

Va pup, o noapte buna tuturor!

Cata 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Cristotexa, ca sa scri boldat sau in culori nu trebuie sa selectezi decat culoarea. Atunci iti apare intre paranteze patrate fontul ales. De ex., daca vreau sa scriu italic imi apare in prima paranteza patrata un i iar in a doua pereche de paranteze /i. Textul il scri intre cele 2 perechi de paranteze patrate:[x]aici scri textul[/x]. Am folosit in loc de ilitra x, pt ca sa vezi. In paranteze poate scrie blue, cand scriu cu albastru, b - pt boldat etc.
Sper ca am putut sa iti explic destul de bine.
De obicei, eu inteleg atunci cand imi arata cineva, nu cand citesc instructiuni!
Liuda,felicitari pt bebelina! Aveai tu o presimtire!
Catalinanu s-a intors de la dr? Sper sa fi fost totul foarte bine. Ma ingrijoreaza absenta ei!

Mihaela 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Catalina, ma bucur tare mult ca ai vesti bune! Nici nu se putea astfel intr-o zi de sarbatoare. Dar tare tarziu ai mai avut programarea!

Mihaela 18+

Mergi la inceput

Bravo, Catalina. O veste buna intr-o zi buna. Sa ai un somn usor si linistitor.

Burtica

Eu si Noi
19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_irina spune:

buna mamici

sa va spun ce am patit azi. m a durut mijlocul de dimineata iar pe la 13.30 a inceput si burtica ......si s a intarit--fuguta la medic. ma duc , ii explic ce ma doare si imi da sa fac pisu intr un recipient. pe loc imi face o "analiza" si mi spune ca nu am nici o infectie urinara si ma trimite la urgente. burtica nu ma mai durea dar ma durea spatele ca nu puteam sa merg...ajung la urgente, ma ia medicul in primire, ii spun ce si cum...sus pe masa....totul pare ok, facem o eco, bebelina mea vioaie vioaie ....ii asculta mami inimioara.....apoi hai sa vada nenea medicul ce temperatura are mami..si aveam febra:38.....iar eu ma simteam bine, doar spatele ma durea .repede imi ia sange si am asteptat cam o ora si jumatate rezultatul...imi soseste rezultatul si totul a iesit ok...numai ca am lipsa de fier.....acum intrebare:de ce am facut febra???am venit acasa si mi am luat temperatura:36,4.

dumnezeu stie ce s a intamplat dar eu m am speriat ingrozitor de tare...acum iau paracetamol vreo 2 zile si bineinteles ca si supliment de fier. multumesc lui dumnezeu ca totul e bine si mandruta mea nu a patit nimic.

va pup dulce si va doresc multa sanatate!!!

irina 22 + MARIA-ANASTASIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Oana bucur, eu initial am luat scoica odata cu caruciorul, dar cand l-a vazut dr, m-a pus sa-l schimb (noroc ca s-a putut) a zis ca e prea abrupt.Asa ca nu orice scoica e buna.Trebuie sa fie ceva care cat de cat sa nu stea ca si cum ar sta in fund.

Felicitari fetelor pt vestile bune de la dr!

AniS 20+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetele eu nu stiu ce sa mai fac, bebelusa mea vrea struguri.Am ajuns sa mananc cate 2 kg pe zi.Struguri de aia albi, si asta dureaza de vreo saptamana

AniS 20+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput