cum sa reusesti o parcare laterala

cum sa reusesti o parcare laterala | Autor: mihalexis

Link direct la acest mesaj

Buna
E ceva timp de cind conduc , dar mi-e inca greu sa reusesc o parcare laterala din prima.
Cind am facut scoala de soferi, la Brasov, era o regula a respecta si reuseama fara probleme , dar am uitat-o
Cineva cunoaste aceasta regula??
mULTUMESC

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihalexis spune:

Multumesc Adela pentru sfatul tau, cred ca e aceeasi metoda care care mi-a dat-o si instructorul meu, dar nu i-mi mai aminteam.
Chiar acum ma duc sa o pun in practica, aici majoritatea parkingurilor sint laterale .
Merçi inca odata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Pe incercate .
Regula asta (teoretic este minunata) merge cand toate masinile sunt asemanatoare (pe vremea mea erau doar dacii 1300 si mergea...), dar ce te faci cand a mea e scurta-n fund si lunga-n fata de exemplu? Ca daca intorci volanul cand e stalpul celeilalte nu stiu unde, risti sa atingi masina din fata.
Si mai e valabila cand ai loc suficient intre cele 2 masini intre care vrei sa te parchezi, ca daca ai doar 20 cm in fata si 15 in spate ...
Curaj, cu rabdare vei reusi, practica e sfanta.

..............................................................................................
"C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne". Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Asa am invatat si eu, cum a zis Adela!
Te mai ajuti si de oglinzile laterale si daca parchezi de multe ori o sa-ti iasa. Io nu ma descurc la garare. Imi zice si mie cineva regulile de garare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Fara sa fiu ironica, ce-i aia garare? ca io stiam ca garare=parcare...

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

garare = parcare cu spatele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

ce ati uitat sa puneti in calcul este distanta dintre masini in momentul initial, nu trebuie sa fii nici prea aproape nici prea departe de masina reper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Din scoala tin minte ca o parcare laterala iti iese cu siguranta fara probleme atunci cand ai un spatiu disponibil egal cu o data si jumatate lungimea masinii proprii.
Din practica stiu ca regula e valabila pentru majoritatea autoturismelor cu forme si volume clasice (berlina, cabriolet, coupe, break, limuzina), exceptiile (limuzinele cu mai mult de 3 usi laterale, dubitele sud-coreene, HUMVEE etc) avand reguli specifice. La camioane e la fel, nu stiu la autobuze...

Catalin

Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihalexis spune:

Multumesc la toata lumea pentru timpul acordat pt.a raspunde la intrebarea mea, am gasit sittul din intimplare , si vad ca sint subiecte interesante
Pentru parcare am noroc ca am o masina mica( C3 plurielle) si nu trebuie foarte mult loc, cum in orase locurile de parcare sint scumpe, ne descurcam cum putem...
O seara frumoasa, si multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Astea sunt regulile general valabile, intr-adevar... mai putin la paris .. unde pica regula cu o data si jumatate lungimea masinii, se aplica regula insista pana intra masina, dup'aia impingi masina din spate nitel, dup aia intri, parchezi linistit, te-ntorci, aprinzi motorul, impingi masina din fata, impingi masina din spate, iesi si pleci cu constiinta impacata in drumul tau c-ai reusit sa nu mananci amenda parcand pe un loc interzis :D

, mami de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Stiu ca exista niste aparate , costa cam 2 milioane si ceva care montate pe bord iti arata cat mai ai pana la masina din spate , calculeaza daca masina intra in locul unde vrei sa o bagi si te ajuta si la parcarea laterala si la garare.Ma gandeam ca mi-ar trebui!

Mergi la inceput