Haideti sa discutam despre .... cealalta

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu e chiar asa. Sigur ca ii poate vedea, ii poate lua in weekend sau stiu eu cind.
Oricum, presupun ca dinsei nu i-ar conveni sa-mi creasca (virgula) copiii.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Nu cred ca exista chiar asa niste tabere adverse "delimitate" clar....
Sint "celelalte" care sint sau au fost si sotii inselate in acelasi timp. Si au fost una si aceeasi femeie.
Partea cu "sotia e de vina" si "ce nefericiti sint ei saracii" e vesnicul refren al barbatilor care inseala, doar n-o sa spuna "da, sint eu porc, asta e!".

Intotdeauna sotia e de vina - sau amanta e de vina, sau orice altceva si altcineva mai putin el. Si bineinteles ca trebuie compatimit, inteles si pupat pe frunte de ambele.

El personal am fost "cealalta" timp de citiva ani- si sincer n-am vazut in nevasta-sa decit o a doua fraiera (prima eram eu) care se complace intr-o situatie de rahat.
Daca barbatu-meu si-ar gasi vreo pustoaica (ca daca si-ar gasi o batrinica as fi jignita), probabil as avea aceeasi abordare. Numai o jumatate de femeie trebuie sa se multumeasca cu jumatate de barbat.... Fie si jumatatea aia careia nu trebe sa-i speli kilotzii.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Cica se facea un sondaj de opinie cu privire la relatiile conjugale si modul de a le privi in diverse paturi sociale. Anchetatorii se opresc prima data la un muncitor:
- Cum credeti ca e mai bine, sa ai nevasta sau amanta?
- Pai dom'le io zic ca ie mai bine sa ai nevasta.

- De ce?
- Pai esti mai impacat sa stii ca te-ai insurat dupa lege, ca nu traiesti in pacat si au si copilasii doi parinti, cum se cuvine. Urmeaza un intelectual, aceeasi intrebare:

- Parerea mea este ca e mai bine sa ai amanta, pentru ca e relativ mai civilizat: cind unul se plictiseste, pleaca pur si simplu, fara formalitati, divort, tribunale etc. Si-apoi mai e si acel savuros
sentiment de clandestinitate... Si in sfirsit, un academician:

- Domnilor, fara indoiala ce cel mai bine este sa ai si nevasta, si amanta.
- ?!
(stupoare printre anchetatori)

- Pai sa va spun cum e in cazul meu: acum, de exemplu, nevasta stie ca sint la amanta, amanta stie ca sint la nevasta, iar eu stau in biblioteca si citesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fetitie spune:

buna ziua!
sunt Florin sotul Ioanei(fetitie)
fiecare om isi are povestea lui si viata lui care nu sunt niste ecuatii sau mai stiu eu ce probleme matematice sa poti aplica reguli si sa rezolvi."mi-am gasit jumatatea" cunoasteti expresia? ati trait sentimentul? daca da atunci o sa intelegeti de ce suntem impreuna!
E ste adevarat ca atunci cand ne-am cunoscut eu eram casatorit dar nu i-am ascuns niciodata acest lucru! si nu stiti voi cat de mult am muncit sa o am(ca si sotie) pe Ioana si nu stiti voi cat de mult a trebuit sa muncesc cu mine sa fiu un om mai bun si nu stiti ffffff multe si nici eu nu ma exprim in cuvinte ca sa intelegeti povestea noastra!
DAR povestea de dragoste nu ne o va lua nimeni iar superba casnicie nu o va strica nimeni! o iubesc ffffffff mult, o respect fffff mult,suntem buni prieteni ,comunicam foarte bine; este tot ce isi poate dori un barbat de la o femeie.este implinirea mea ,este tot ce am mai drag pe lume!!!si facem dragoste supermisto!!!
Parerea mea:cand partenerul te inseala primul gand trebuie sa fie de ce o face? si sa va studiati comportamentul vostru fata de el!
Niciodata ,dar Niciodata sa nu credeti ca voi sunteti invincibile; este destul ca un barbat sa doreasca sa va cucereasca,sa va gaseasca un punct slab,sa va prinda intr-o pasa proasta cu partenerul etc si il veti insela fara nici o problema!
asa ca fiti mai domoale in a judeca pe altul fara a avea toate datele problemei si in general incercati sa fiti mai intelegatoare pt. ca voi sunteti Baza lumii!!
numai bine va doresc si sa fiti iubite asa cum imi iubesc eu Sotia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaczm spune:

Darael, vad ca esti medic, mie fratele meu care la fel e medic, imi spunea odata ca sunt asa de multe posibilitati in spital ca e mai greu sa le eviti decat sa le cauti. Auzi tu amanta de medic, avocat, etc...nu e greu... cred doar ca esti un om de caracter, dar replica ta mi-a placut mult, sa fii fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaczm spune:

Florine daca tot ce spui tu e adevarat, bravo tie! Rar intalnesti om care sa stie sa vorbeasca atat de frumos despre o femeie si mai ales un barbat care sa aiba curajul sa o faca public. Chiar daca NU sunt deloc deacord cu amantele, din partea nota 10 pentru marturisireata, spun inca odata sper sa si simti cee ace spui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by fetitie
este destul ca un barbat sa doreasca sa va cucereasca,sa va gaseasca un punct slab,sa va prinda intr-o pasa proasta cu partenerul etc si il veti insela fara nici o problema!

Corect, noroc ca unele din noi suntem suficient de sterse ca sa nu atragem atentia, pt ca daca s-ar intampla lucrul asta, cu siguranta nu am avea nici o scapare. Caci ce suntem noi, mici jucarii la cheremul barbatului, e de ajuns un semn si am si sarit in schema. Bietele vrabiute fara minte nu au nici constiinta si nici capacitatea de a alege, sau daca au oricum nu le foloseste la nimic cand maria-sa barbatul a decis ca trebuie sa le cucereasca. Asta este parerea ta si despre sotia pe care spui ca o iubesti? E de ajuns sa isi puna unul in cap sa ti-o "sufle" si esti pierdut, nu-i asa?

Acum serios, parerea mea este ca orice persoana emite niste semnale. Un barbat trebuie sa fie prost sa se apuce de cucerit o femeie care emite semnalul "pastreaza distanta", pt ca oricum nu are nici o sansa.

Cat despre povestile cum ca barbatul/femeia inseala cand nu are ce ii trebuie acasa, ei da, grozava solutie. Asta va rezolva toate problemele din cuplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by cataghe
....Cat despre povestile cum ca barbatul/femeia inseala cand nu are ce ii trebuie acasa, ei da, grozava solutie. Asta va rezolva toate problemele din cuplu.

_
"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti."
(Mircea Cartarescu)

Pai, eu am citit pe forum ( ma refer la postarile de la acest subiect) ca aceste povesti sint niste posibile explicatii in unele cazuri si nu "solutii" asa ca e clar ca ele nu vor putea rezolva nici-o problema.
Pe de alta parte nici nu poti ignora existenta acestor cazuri.
Daca discutam de solutii, abia de aici s-ar putea scrie multe pagini.
Numai ca la un alt subiect, ca asta-i despre "cealalta"...

Cit despre mesajul lui Florin pot sa spun ca nu m-a surprins nici un cuvint din cele scrise, nu m-am putut abtine sa constat ca este un discurs "cliseu", ultrafolosit de cei cu povesti asemanatoare.
Tin sa precizez ca nu am nimic impotriva dragostei lor si nu arat cu degetul ce au facut, sint destul de toleranta si marturisesc ca ma ghidez dupa principiul "lasa-i pe ceilalti sa faca ce vor..." insa, Florin, mi s-ar parea cinstit si (de ce nu?), de un real ajutor pentru subiect sa ne povestesti si despre fosta sotie, sa intelegem de ce ai ales sa faci asa.

De asemenea ar mai fi interesant de stiut si cum ti-ai linistit constiinta, fiindca se intelege ca ai avut ceva mustrari stiind ca ai mintit cind ai spus prima oara "ne vom iubi, pina la sfirsitul vietii si la bine si la rau".
Hai sa-l pastram pe acest "...si la rau" in discutie si sa revenim putin la momentul in care prima ta casnicie scirtia si tu, evident sufereai, nu?
De ce nu a mai functionat juramintul?

Aceste intrebari nu se doresc acuzatoare sau ofensatoare, eu chiar vreau sa stiu cum functioneaza "sistemul" fiindca este evident ca din punctul tau de vedere situatia s-a rezolvat satisfacator.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

De asemenea ar mai fi interesant de stiut si cum ti-ai linistit constiinta, fiindca se intelege ca ai avut ceva mustrari stiind ca ai mintit cind ai spus prima oara "ne vom iubi, pina la sfirsitul vietii si la bine si la rau".
Hai sa-l pastram pe acest "...si la rau" in discutie si sa revenim putin la momentul in care prima ta casnicie scirtia si tu, evident sufereai, nu?
De ce nu a mai functionat juramintul?

[/quote]

Da, as vrea sa aud si eu aceasta parte a povestii de la cineva pentru ca intotdeauna (si aici ma refer la cei pe care ii cunosc eu) nu auzi decat ceea " ce da bine": nu ma mai intelegeam cu ea deloc, ne certam rau si vedea copilu', acum sunt fericit ca mi-am gasit linistea etc.
Dar partea suspiciunilor, tensiunii, vinovatiilor, a minciunii aceea as vrea sa o aud.
Eu optez sincer "conform juramantului la bine si la rau" pentru varianta: s-a stricat ceva reparam, nu e remediabil cu toate eforturile ne despartim dar nu recurgem la soluti cu "cealalta" cand nici macar nu ne gandim la divort.
Si sincer "cealalta" l-a batut la cap sa divorteze sau a ramas insarcinata, eu nu am intalnit inca barbatul care a divortat el de bune voie si nesilit de nimeni (cu riscul de a ma repeta cazuri vazute de mine).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fetitie spune:

cu o completare: a fost prima si ultima data cand intru si scriu ceva aici, la voi. eu nu ma exprim prea bine in scris; ma exprim mult mai bine oral(nu radeti si nu va ganditi la prostii).
cu prima sotie nu a mers deoarece eu doream multe si puteam multe; ea dorea putine si a obtinut fff putine.este mult prea mult de povestit va rog doar sa ma credeti familia al carei cap sunt acum este tot ceea isi poate dori un om pe pamant.
daca as avea putere, nu as permite barbatilor sa se insoare inainte de 30 de ani.
ar trebui sa stiti ca la noi nu se practica juramintele in momentul casatoriei.eu nu am jurat NIMIC NIMANUI.am fost egoist si am vrut sa traiesc o viata mai buna decat ceea ce putea sa-mi ofere prima sotie; am cautat, am gasit, m-am luptat si am obtinut ceea ce mi-am dorit.
acum traiesc mult, mult, mult mai bine si sa-mi spuneti voi mie ca voi nu vreti sa traiti bine!!!
pa
Florin

Mergi la inceput