despre gradinita in limba germana

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Eu sunt de acord cu fetele care spun ca e mai bine sa mearga copilul la gradinita germana decat la cea romana pentru ca s-ar putea ca atunci cand e mare sa-i fie mai usor sa invete germana, nu sunt insa de acord cu afirmatia " pronunta frumos sau ii ramane accentul".
La gradinitele respective predau persoane care au invatat germana din familie sau au facut doar facultatea de germana? Pentru ca e o mare diferenta, si eu as putea de ex. sa predau germana pana la nivel de liceu dar n-am accentul unui neamt si atunci copiii respectivi invata germana dar imi imita mie accentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si daca inveti germana la facultate o poti vorbi aproape de sau chiar la nivelul unui vorbitor nativ!!

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by Cristina_C

Si daca inveti germana la facultate o poti vorbi aproape de sau chiar la nivelul unui vorbitor nativ!!

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Hmmm...n-as zice. Am multi prieteni care au facut Germanistica iar cei care vorbesc la nivelul unui vorbitor nativ (cu un minus poate la pronuntie) sunt tot cei care au invatat germana de mici. Fie din familie, fie de la gradinita.

Pana una alta, eu ii dau dreptate lui Mark Twain, care spunea:

Man lernt Englisch in drei Monaten, Französisch in drei Jahren und Deutsch in 30 Jahren .
(Engleza se invata in 3 luni, franceza in 3 ani iar germana in 30 de ani.)

Alina

In der Ruhe liegt die Kraft! - In calm sta puterea! (proverb german)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Depinde. La facultatile de limbi straine se fac cursuri de fonetica, fonologie, se perfectioneaza pronuntia, mai predau si pofesori straini asa ca un absolvent are sanse mari sa se apropie de nivelul unui vorbitor nativ si sa vorbeasca fara accent. Mai mult sau mai putin.

Cristina,
mama lui
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

nu stiu ce sa va zic! eu acum am dat-o pe fetita la gradi germana pt ca nu stiu inca in ce tara o sa ne facem veacul...si vreau sa fie pregatita sa se poata acomoda la orice colectiv! si apoi ...am mai intrebat-o pe profa cu care am facut eu engleza.. asa cum se descrie in posturile de mai sus-am inceput cu gradi engl, am avut ore in particular dinb clasa a2-aam dat bacul..etc.
ce mi s-a parut usor cind luam ore cind deja am mers la scoala era ca stiam de la gradi sa GINDESC in engleza! Eu asta vreau de la copilul meu sa invete la gradi! stiu ca e germana dupa ureche ..dar invata sa gindeasca in limba germana! ceea ce mie mi-a fost f greu s-o fac dupa atita amar de ani de engleza! toti imi zic in germania:; vocabularul e bogat accent nu ai.. dar ai modul de gindire altfel..!

si profa mea xde engleza mi-a spus ca daca o data copilul a invatat si dupa ureche germana.. engleza va veni de la sine.. cu efort minim. si efectiv.. copii din ziua de azi sint atit de precoce incit eu zic ca-i pacat sa nu le oferim ..o educatie pe masura!

Nathalie si Sofi
www.nathalie-marie.de/" target="_blank">NATHALIE
IUBIREA MEA

Mergi la inceput