Beta HCG - valori normale
Raspunsuri - Pagina 2
monica_b spune:
Val nu te ingrijora de lipsa simptomelor. Si la mine (si la majoritatea fetelor) au aparut abia in sapt. 8 si poti sa nu ai chiar deloc. Ba eu ma panicasem rau de lipsa lor ca, dupa menogon si pregnyl, mi se umflasera sinii si ma dureau si prin sapt. 5-6 s-au dezumflat si nici nu m-au mai durut de atunci.
Imi pare asa rau de Tabi... Stiam de SEU, dar nu am stiut ca de fapt... nu e sigur ca era SEU. Sincer, nu stiu daca poti diagnostica SEU doar dupa beta Hcg. Si nici singerarile nu sint deloc o simptomatologie specifica. Eu am tot avut singerari. Chiar din ziua 28, cind eu credeam ca e ciclul. Nu stiu ce mi-a dat prin cap sa fac un test si cind am vazut ca e pozitiv am inceput imediat sustinerea. Recunosc ca m-am temut si eu de extrauterina pina la echo. La 6 sapt., daca mi-a zis dr. ca am ceva in uter... nici nu mi-a dat prin cap ca ar mai putea fi altceva pe trompa!
Monica 13+
carmen94 spune:
mai fetelor cochetelor ma lamuriti si pe mine cu analiza asta hcg?!?!
sunt si eu o graviduta de 8 saptamani(de la UM)si cand eram prin saptamana a 5a (ar fi cam a 3a de la ovulatie)am fugit la urgenta ca am avut impresia ca sangerez.mi-a facut HCG-ul care era atunci 3 300. dupa 2 zile cand am repetat analiza BCG-ul a iesit 7 700.vi se par mari valorile ptr. perioada aia?ca eu mai am o graza pana la primul echo cand aflu daca e bine,daca sunt 2 sau 1........
si toata faza e ca sotul meu e tare mandru si a devenit cel mai bun cantaret.toata ziua canta si se lauda prin casa ca cica stie el ca a facut treaba buna si cica sunt tripleti!!!!!!faza e ca si mie a inceput sa-mi surada ideea(la inceput ma crizeam numai la gandul ca nu o sa ma pot descurca.am uitat sa precizez ca sotul are frati gemeni)si sa vezi bocete pe mine daca la echo imi zice ca e doar unul......eh! unul ......2 ....sanatosi sa fie!!!!
ileana.................................scuze,dar din linkul dat de tine nu am inteles prea mare lucru.ca deh! neuronii mei acum au fitze de graviduta!!!!asta ca sa nu scriu ca-s cam tuta!!!!hihihi
Carmen
Val_ spune:
Carmen pai sa stii ca la valoare asta si mai ales ca sotul tau are frati gemeni este foarte posibil sa fie vorba de gemeni.
Eu in saptamana 3 de la ovulatie (5 de la UM) am avut valoarea 2470 iar la doua zile era 4920 deci practic s-a dublat. Iar doctorita mea mi-a zis ca sunt valori normale (nu de gemeni).
Bafta multa!
monica_b spune:
Nu, Carmen. Imi pare rau sa te dezamagesc, dar nu sint gemeni. s-a dublat valoarea in 48 de ore - perfect normal pt. sarcina simpla. Plus ca din cite stiu gemelaritatea se mosteneste pe linie materna. Degeaba are sotul tau gemeni in familie. Nu el trebuie sa aiba ovulatie dubla sau sa i se divizeze ovulul dupa fecundare...
La mine, de la 1500 in 6 zile ar fi trebuit sa ajunga la 12 000 (se dubleaza de 3 ori in 6 zile). In loc de asta am avut 22 000. O diferenta semnificativa.
Monica 13+
Val_ spune:
Monica cred ca ai dreptate in legatura cu Carmen. Dupa calculele mele i se triplase valoarea (!!! - cred ca eram obosita rau). Oricum e bun si unul.
Voua v-a dat doctorul utrogestan? Mie mi-a dat 2 pastile/zi. Probabil pentru ca i-am spus ca am din cand in cand dureri ca la menstra despre care crede ca ar putea fi contractii uterine. Or fi uzuale durerile astea sau uterul meu incearca sa scape de sarcina? Iar am luat-o razna dar cred ca ma intelegeti.
Pupici
ManuC1010 spune:
multumesc de raspuns Val.
Ce rau imi pare de Tabitha. o tin minte de la aspirante si chiar imi amintesc cand a a anuntat vestea
eu am fost ieri la ginecolog si a vazut acea pata neagra care se vede in saptamana 5. mi-a spus ca inca e prea devreme sa imi spuna prea multe despre pozitionare. Banuiesc insa ca se vedea daca era extrauterina.
referitor la beta hcg, am vazut aici ca voi aveti valori destul de mari. eu am facut analiza in ziua 34, cu ovulatia in ziua 16 si valoarea era de 670. micuta, dar totusi in intervalul care trebuie pentru saptamana 4-5.
medicul mi-a recomandat-o sa o repet peste 2 saptamani, dar cred ca nu am stare si mai fac una si saptamana viitoare
Val_ spune:
ManuC mie doctorul mi-a spus ca plaja de valori este atat de variata incat practic ce conteaza este ca valoarea sa se dubleze la 2 zile.
Sa nu iti faci analiza la o zi diferenta ci la doua pentru ca am citit ceva foarte interesant: se pare ca nu este o crestere liniara in cele doua zile, in prima zi creste doar cu 10,20% desi cresterea totala pe cele doua zile este 100%. Acesta este motivu;l pentru care se recomanda sa se faca la 2 zile dozarea si nu la 1 sau 3 zile.
Tu ti-ai facut ecografie intravaginala? Te intreb pentru ca eu mi-am facut intravaginala ieri (la 5 saptamani de la UM) si dupa ce ieri am observat o secretie vaginala abundenta pe chilot, astazi am observat un pic de secretie (care s-a repetat) mai rozalie. Dat fiind ca la sarcina anterioara, la o zi dupa ecografia intravaginala (facuta cam la aceeasi varsta a sarcinii) am avut un avort spontan imi este teama sa nu patesc la fel.
Cele care ati facut ecografie intravaginala in sarcina mica ati avut vreo problema?
monica_b spune:
Val, intrebai si de Utrogestan: eu am luat 6/zi intravaginal din momentul in care mi-a iesit pozitiv testul de sarcina si pina am inceput sa singerez (la 8 saptamini). De atunci iau 4/zi oral. Dar cred ca pt. prevenirea contractiilor se ia No-spa (de asta iau de cind am avut singerari).
Echo transvaginale am facut o gramada pina pe la 9-10 saptamini. Si chiar si saptamina asta, la 13 sapt., s-a uitat un pic dr. cu sonda, dar putin, nu a insistat si a si zis ca "mai bine nu-i mai deranjam".
Beta Hcg-ul are, intr-adevar o plaja de valori f. larga. Am vazut ca acum cei de la Medsana nu mai dau pe buletin intervalul pt. fiecare saptamina in parte. Noroc ca am pastrat un buletin de acu 2 ani. (negativ, dar macar il am ca referinta)
Monica 13+
carmen94 spune:
fetelor,va multumesc la toate ptr. raspuns.la mine important e sa fie sanatos.ca o fi unul sau 2.eu inca nu iau nici un fel de medicament.pe 15 am vizita la medic si echo.
va pupic pe toate si va urez sarcini usoare si bb cat mai sanatosi!
Carmen
ManuC1010 spune:
Val. La prima vizita la medic, saptamana 5 si 5 zile mi s-a facut echo transvaginala. nu am avut nimci dupa si sunt 4 zile de atunci.
azi mi-a repetat beta hcg pentru ca am senzatia ca mi-au disparut toate semnele. sotul meu zice ca am luat-o razna, dar analiza asta e singura care poate as imi dea vreun indiciu.
pana diseara sunt in tensiune si ma rog sa fie totul bine