Beta HCG - valori normale

Beta HCG - valori normale | Autor: Val_

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.

Mi-am facut beta hcg la 35 zile UM (21 zile DPO) si valoarea este aprox 2300. Desi se incadreaza in valorile normale de pe buletinul de analiza (care sunt pana la aprox 7500 pentru 5 saptamani - ei considera ca data de referinta ultima menstruatie) mie mi se pare foarte mare valoarea.

Poate sa cresaca atat de mult intr-un interval de 13 zile (intamplator luna aceasta, in ziua 22, mi-am facut de asemenea o dozare de beta HCG, speriata de o potentiala extrauterina si valoarea analizei a fost 0,1).

Cum este cu sarcina molara? Stiu ca in acest caz valorile sunt mai crescute?

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

http://www.locateadoc.com/articles.cfm/search/478

poate te ajuta...sau pot fi gemeni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Merci Ileana, prefer sa fie gemeni (chiar daca nu am luat in considerare acest lucru) decat altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atena_grecu spune:

Valoarea este buna. Pt sf sapt 5 max. este de 2600. Daca ai avut ovulatie mai devreme s-ar putea sa aiba 5 sapt si ceva si atunci e OK. Daca era o valoare mai mica poate ar fi fost o probl.
Succes!!

Mergi la inceput

Atena de la conceptie (ovulatie sunt exact 21 zile (3 saptamani) pt ca stiu ziua exacta a ovulatiei.

Deci practic nu este sfarsit de saptamana 5 de la UM ci inceput de saptamana 5 de la UM (adica 35 zile).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

daca valoarea ta se incadreaza in plaja de valori normale ale laboratorului, atunci nu ai de ce sa iti faci probleme!da, poate ajunge la valoarea asta in 13 zile fara sa fie nicio problema!
bafta!

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

multumesc pentru raspunsa si pentru incurajari megbeng. Stiu ca ai ceva experienta in chestii de genul asta pentru ca te urmaresc de ceva timp.

Oricum, dat fiind ca intr-adevar se incadreaza in valorile normale, de refereinta, ale laboratorului, probabil ca cel mai important este cum arata in dinamica. Miercuri (adica la 48 de ore) o sa repet analiza si apoi merg la`medic. Incepand de cand se vede ceva la echo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Val, si mie mi se pare ok valoarea. Fiindca stiu si eu ziua ovulatiei pot sa-ti spun ca eu am avut beta Hcg = 1500 la 19 zile de la ovulatie (deci cu 2 zile inainte de a face 3 saptamini). Eu am facut la Medsana analizele. La 6 zile dupa prima, am mai facut o dozare si aveam 22 000. Mi s-a parut cam mult, dar am aflat apoi ca am sarcina gemelara. Prezenta sacului gestational in uter a fost confirmata echografic la 25 de zile de la ovulatie, iar confirmarea echografica de sarcina gemelara si prezenta ritmului cardiac la ambii embrioni - la 32 de zile de la ovulatie.

Monica 13+

Mergi la inceput

Monica eu am programare la medic la 24 zile de la ovulatie deci probabil ca si mie o sa imi vada sacul gestational (sper).

Ma mai surprinde ceva la mine: faptul ca nu am stari cum au celelalte fete, adica sunt un pic mai putin vioaie si am din cand in cand usoare dureri pelviene, dar nu am greturi matinale sau mai stiu eu ce.
Ma deranjeaza unele mirosuri si cam fac mofturi la mancare dar oricum nu am fost niciodata o mare mancacioasa pentru ca am probleme cu fierea de cand ma stiu. Nu ma simt foarte diferit si ma gandesc`daca este normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuC1010 spune:

intreb si eu: daca este sarcina extrauterina beta hcg creste?

multumesc mult

Mergi la inceput

ManuC si eu imi pun tot felul de intrebari mai ales ca deocamdata nu am facut o ecografie. Nu stiu ce sa iti raspund la intrebare pentru ca din tot ce am citit eu se pare ca daca se dubleaza la un interval de doua zile nu este sarcina extrauterina dar nu stiu cum este in realitate. Ideea este ca pana nu vezi embrionul si nu auzi batai cardiace in uter nu prea poti sa fii sigur, indiferent de evolutia beta HCG.

Ti-am atasat povestea Tabithei care a fost un pic mai atipica.

"Fetelor, sa va zic experianta mea cu SEU.

Din ziua 28 a CM mi-au iestit teste pozitive de sarcina, deci totul era bine si frumos. In ziua 35 am avut scurgeri maronii (absolut deloc rosii).

Ziua 36 - am fost la Giulesti, la eco s-a vazut pe trompa stanga (acolo unde ovulasem - caci se vedea si corpul galben) o formatiune de 15,7 mm. S-a vazut si lichid in uter si o formatiune tot in uter de 13 mm. Mi s-a zis ca aia de pe stanga e SEU si ca incearca sa o elimine cu metrotexat. Tin sa precizez ca din ziua 35 si pana la finalul povestii nu am avut dureri, intepaturi, greata, scurgeri sau alte chestii. Doar sanii f. sensibili. Atat. In ziua 36 am facut BHCG = circa 8 mii (nu mai stiu exact rezultatele)

Ziua 37 - BHCG = 5 mii (sperante ca s-a oprit singura din evolutie). Am bagat prima doza de metrotexat

Ziua 39 - Fac metrotexat. BHCG = 7 mii (de ce oare a crescut in loc sa dea inapoi?). Nu se stie...

Ziua 40 - la ecografie se vede aceeasi formatiune pe trompa stanga de fix aceleasi dimensiuni, fara activitate cardiaca (ar fi trebuit sa apara pana la acel moment). Iar in uter o foarte subtire lama de lichid. Cica s-a oprit si totul e bine. Mai fac un BHCG de verificare = 15 mii

Ziua 41 - ma vede Marinescu la eco, vede formatiunea pe stanga si decide - laparoscopie. In aceeasi zi ma opereaza (adica sambata trecuta). A doua zi, la vizita, imi spune senin - formatiunea de pe stanga era chist, am avut SEU pe dreapta. Nu-mi vine sa cred. Ovulatia a fost pe stanga, am avut un singur folicul, pe stanga. De unde sa apara si chist pe stanga si SEU pe dreapta? No comment. Oricum raul era deja facut. Am trait cu impresia ca de fapt am avut sarcina in uter, dar dat fiind ca ei la eco au zis ca e pe trompa stanga si ca oricum m-au anesteziat etc etc au fost nevoiti sa ma chiureteze, caci oricum era o sarcina compromisa. Am vazut insa aseara caseta video cu operatia, si am vazut scotandu-se ceva ca un mic embrion de pe partea dreapta. Nu stiu daca era filmarea cu operatia mea sau cu a alteia... Nu am avut nici un simptom de SEU ! Sper sa trec peste aceste nelinisti si sa accept ca asa a fost sa fie, chiar daca sarcina a fost in uter. Tin sa precizez ca ca mi-au dat caseta abia luni dimineata (desi era filmata cica de sambata dupa-amiaza), dupa multe insistente ale mele. Spuneti si voi, cum sa traiesc cu gandul asta? Mai ales ca din ziua 39 pana in ziua 40 BHCG s-a dublat. Iar testele din urina erau atat de clare... Unde pot afla care ar trebui sa fie valorile BHCG-ului in functie de varsta sarcinii?

Va multumesc ca ati avut puterea sa-mi ascultati povestea.

Tabitha"

Sa auzim de bine!

Mergi la inceput