Prichindei martie-aprilie 2005 (109)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

danuta, sa raspundem la intrebari:
- analize! La scaun si urina eu i-am facut tot timpul cam la 2 luni, asa preventiv. Un set complet de analize la sange i-am facut la 1 an si 3 luni. O sa-i mai fac peste 2 luni probabil analize pebtru calciu si hemoglobina. Iar un set complet probabil dupa 2 ani.
- oftalmolog. L-am dus la 2 luni ca intrasem in panica, nu plangea copilul cu lacrimi Dr. oftalmolog mi-a zis atunci ca dupa 2 ani se poate face un control.
- stomatolog. Cat de curand mergem, apoi probabil la 6 luni.
- ortoped. Am fost la 5 luni si ne-a chemat, daca costant eu ceva in neregula, dupa 9 luni. Nu a fost cazul.
- ORL. Nu stiam ca trebuie mers la ORL.
- pediatru. La medicul pediatru unde este inregistrat(medicul de familie) mergem la vaccin, vorbim la telefon daca am ceva de intrebat. La Medicover mergem destul de des, la 1-2 luni, chiar daca nu avem probleme.

ligia, apropo de pufuleti. Asta primavara lui Rares i-au aparut niste buburuze mici pe fata si am mers la dermatolog. Prima intrebare "ce bunatati mananca?" Am rugat-o sa defineasca bunatati si mi-a raspuns inceput cu pufuletii.

andira, felicitari pentru examene

carmen, felicitari frumosului de pe prima pagina

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ionela uff, prin cate trece micuta ta... multi pentru ea! Si eu sunt in aceeasi ceata ca Pisi ci Ligia insa.. cum i-au stabilit alergia?

Danuta foarte buna ideea! Eu am tendinta sa nu merg la medic decat daca mi se pare mie ceva suspect... De exemplu n-am fost cu Ioana niciodata la ORL sau ortoped.
La oftalmologie m-am interesat, am discutat cu doi medici de incredere si ambii dupa ce m-au chestionat putin despre vederea Ioanei (mi-au expus niste teste) mi-au zis sa o aduc dupa 3 ani, cand colaboreaza.
Despre ortoped am intrebat-o pe doctorita de la Medicover si m-a asigurat ca n-am motive. Asta fiindca mi se pare ca Ioana are putin iesit in afara sternul si coastele putin cam proeminente. D-asta defapt i-am si facut analiza de depistare a rahitismului, dar a iesit foarte buna. Cred totusi ca o s-o duc la ortoped, pentru linistea mea. Mamacita ortopedul se ocupa de tot scheletul, nu-i asa? Nu doar de membre..
La stomatologie nici macar nu ma gandeam s-o duc. Are dintisorii in regula, nu are pete de nici o culoare.
In concluzie, e bine venit subiectul! Mai aflu cate ceva si poate ma impulsionati sa pun si in practica.

Raresionut spune-ne despre austrieci! Si despre ce alte natii mai vrei! Ne intereseaza.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

HI!

Eu am cautat aseara cateva ore sa vad daca exista vreo legatura intre pufuleti si gluten si nu prea am gasit nimic.M-am gandit eu ca poate era vorba de pufarine care cred ca sunt grau expandat.O sa ma duc azi in magazine ca sa vad ce scriu pe eticheta.

Andrruzza ma gandesc ca dermatologul a zis depre pufuleti,pentru ca si porumbul poate cauza alergii si deci dermatita.Chiar vroiam sa te inteb de unde ai informatia cu tartazina din pufuleti ca sunt interesata sa dezvalui misterul pufuletilor

Legat de E care nu sunt tocmai recomandat am descoperit ca Pikovit contine E124(Rosu Ponceau 4R) care produce alergii si intolerante mai ales la persoanele sensibile la salicilati(aspirina de exemplu) si la astmatici.In combinatie cu benzoati poate produce hyperactivitate.In state precum SUA,Norvegia si Finlanda este considerat cancerigen si deci interzis a fi folosit.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

pisi, eu am vazut trecut pe ambalaj. Intamplator, in parc am vazut ce scria pe o punga. Acum nu stiu daca toti producatorii folosesc tartazina in procesul de productie sau daca toti trec sau nu pe eticheta. Eu nu fac campanie pro/contra E-uri, cine vrea sa le evita, le evita, cine nu la fel. Nu caut nici contraargumente, ca sunt interzise sau nu in alte state, in nici un caz nu sunt izvor de sanatate. Ca sunt gasesc si in medicamente e adevara, dar medicamente nu consumam zilnic.

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Si pentru ca am primit acceptul eu scriu....despre cele 9 consultatii medicale pentru copii sanatosi( prevenire)din Romania:
C1- imediat dupa nastere
Se examineaza respiratia, bataile inimii, musculatura, reflexele si culoarea pielii. Se calculeaza scorul Apgar.
C2- de la 3 zi pana la a 10 zi de la nastere
Se numeste si controlul de baza al nou nascutului, in general se face in a 5 zi dupa nastere. Se examineaza inima, plmanii, controleaza organele abdominale si sexuale, pielea, oasele si reflexele. Acest control ofera informatii medicului despre maturizarea creierului. Tot acum se ia o proba de sange pentru a i se depista tulburarile hormonale. Se examineaza de asemenea si articulatia coapsei.
C3- de la a 4-a pana la a 6 saptamana
Copilul se cantareste, i se masoara circumferinta capului si marimea corpului. Se mai verifica odata rezultatele controlului de baza. Ii palpeaza organele interne si ii controleaza pozitia capului. La baieti , medicul mai controleaza daca ambele testicule sunt coborate in scrot. Pe langa toate acestea, el mai face unele teste referitoare la functia organelor de simt si a reflexelor.
Tot acum, pot avea loc discutii despre carii, rahitism.
C4- de la luna a 3 pana la luna a 4-ape langa investigatiile obisnuite, se acorda o deosebita importanta miscarilor copilului. Se face un control amanuntit al coapsei si al fontanelei- medicul isi da seama daca este destul de departata , astfel incat creierul sa se dezvolte normal.
C5- de la luna a6 pana la luna a 7-aSe are in vedere evolutia miscarilor si cea spirituala a copilui. In al doilea rand i se fac teste usoare pentru auz. se pun primele intrebari despre evolutoa vorbirii. Desigur , se vor stabili din nou greutatea. lungimea corpului si circumferinta capului.
C6- de la 6 luni pana la 12 luni
Se urmareste daca copilul poate stta cu spatele drept si cu picioarele ininse. Se urmareste jocul si se pun intrebari cum mananca si cum bea copilul.
C7 - intre lunile 21-24 Medicul pune mare pret pe dezvoltarea spirituala. Reactioneaza la provocari simple? poate le arata diferite parti ale corpului cand i se cere.I se examineaza primele miscari fine si se verifica constructia corpului: cum fuge copilul, cum tine picioarele. Acum are loc primul consult stomatologic obligatoriu....chiar si dintii de lapte pot fi cariati.
C8- de la 3 ani jumatate pana la 4 ani
Acum se masoara tensiunea, se face examen de urina. medicul este atent la eventualele semne care ar putea modifica tinuta sau ar putea slabi musculatura. I se vor face primele teste de auz si vaz cu ajutorul aparatelor. Acum are loc primul dialog obligatoriu medic- pacient. Se constata defectele de vorbire.
C9- de la 4 la 5 aniMedicul verfica functiile corpului.El palpeaza organele interne, ii asculta inima si plamanii, verifica tinuta si miscarile fine, ii urmareste capacitatea de coordonare.I se examineaza auzul, vazul si vorbirea. Din acest control face parte si un examen de urina pentru a depista bolile de rinichi, diabetul sau infectiile urinare.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

In Austria cele 9 controale se fac pana la implinirea varstei de 4 ani:
Primul control- identic cu C1, in plus se mai ia copilului sange din calcai sau artera cordonului ombilical
Al doilea control- la fel cu C2
Al treilea control (4-6 saptamani)- se examineaza starea generala, dar in special cresterea in greutate. Are loc primul consult ortopedic de specialitate
Al patrulea control ( de la 3-5 luni)este asemaator cu C4, in plus se se verifica reactiile la lumina, zgomot si miscare.
Al cinciea control( de la 7-9 luni)- asemanator C5, in plus se face primul control de specialitate O.R.L.
Al saselea control( 10-14 luni)- se verifica daca copilul merge, sta in picioare. I se controleaza si evolutia psihica si privirea. Are loc primul consult stomatologic.
Al 7-lea control(22-26 luni)- se examineaza capacitatile de miscare, psihice si de vorbire. Se face un control de specialitate la ochi si dinti.
Al 8-lea control( 34-38 luni).
Medicul revine la examenele esentiale si se testeaza organele de simt, evolutia vorbirii si se masoara tensiunea.
Al 9-lea control ( 46-50 luni)
medicul examineaza vorbirea , dezvoltarea sociala a copilui. Se face un examen general si de specialitate O.R.L. si stomatologic.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Roxx, am si eu o intrebare:Care e analiza pentru depistarea rahitismului, ca as vrea si eu sa i-o fac Theei, si mie mi se pare ca are coastele si sternul prea proeminente.Mersi si pupici printeselor.
Si pupici la toti prichindeii si mamicile lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Crangutalil fosfataza alcalina

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Adrruzza nu te supara ca eu nu te-am combatut pe tine,numai ca informatia era incorecta si am vrut sa o corectez.Si eu pot avea informatii eronate si nu ma supara daca ma corecteaza cineva
Oricum mie mi se pare si mai nasol sa existe in medicamente elemente chimice care sa faca rau,ca doar iei medicamentele ca sa te faci mai bine,nu mai rau.Oricum chestia asta este discutabila,ca multe medicamente desi nu contin E au alte substante cu numeroase efecte secundare.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenduta2003 spune:

Va multumesc mult de tot pentru felicitari, sunteti foarte dragute. Imi pare rau ca nu mi-a trecut prin cap sa pun un link, Mamacita, sorry, te-am pus sa cauti prin site.

N-am reusit sa citesc inca nimic, nu stiu cand voi putea recupera, nu am timp deloc. Cu serviciul suntem inca nelamuriti, nu prea incantati, lucrurile nu-s asa de roz cum au fost prezentate, vom vedea in timp ce va fi.

Vreau sa recuperez ce s-a scris, altfel am impresia ca sunt pe dinafara, trebuie sa ma amestec in multime din nou.

Stiti cum mi s-a stricat calculatorul? Lunea trecuta, acum 10 zile, in prima noapte cand am ramas singura, a fost o furtuna puternica in C-ta, iar pe la 2 noaptea a traznit rau de tot langa blocul meu. Calculatorul s-a deschis singur si s-a ars placa de retea. Pana m-am prin ce are si am cumparat piesa a trecut ceva timp. Acum mi-este cam frica sa mai las calculatorul in priza, sa nu se mai arda ceva.

Poze Rares

Mergi la inceput