prea independent??ma neglijeaza rau..

prea independent??ma neglijeaza rau.. | Autor: mamica dulce

Link direct la acest mesaj

ori am luat-o eu razna,ori nu ma mai iubeste plodu' Nici nu stiu ce titlu sa pun subiectului,nu stiu daca aberez sau nu, dar ceva se intampla.Baiatul meu(3 ani si 9 luni) isi schimba comportamentul pe zi ce trece si nu-mi place deloc directia.
E bun si cuminte,are reguli pe care le respecta(si altele pe care nu prea)dar pe ansamblu e totul ok.Dintotdeauna a fost foarte infipt,stie ce vrea,incapatanat,dar am avut o relatie super cu el,foarte calda,foarte apropiata,cu mult contact fizic.
Acum..se face baiet mare,realizez ca vrea si mai multa independenta ...dar de multe ori nu mai vrea sa mearga de manutza pe strada,nu ma mai ia in brate,nu mai vrea sa-l iau eu pe cat simt nevoia,chiar am senzatia ca ma respinge cateodata..imi da mana la o parte,se intoarce cu spatele..impinge ce-i spun la limita de multe ori..are o pasiune subita pentru tati (care e responsabil doar cu joaca-nu cu baia,masa si alte chestii "plictisitoare" de zi cu zi)-pana la punctul in care se duce dupa el si la baie,si il striga cum nu-l vede o clipa(eu pot sa ma duc si in luna),a ajuns sa ma strige pe mine "papa" chiar-pe mine care il ador si l-am pupat in fund de cand s.-a nascut.Imi lipsesc de ma sufoc tandreturile nonstop de altadata..o fi o etapa fireasca dar eu ma simt de parca se duce in armata sau ,mai rau,se insoara
Incerc sa fac haz de necaz,dar adevarul e ca nu stiu ce sa fac..pe de o parte am impulsul sa fiu si mai buna,si mai si decat pana acum..altadata chiar ma enervez(nu-i arat,normal)dar pe ansamblu am senzatia ca.."aluneca" si nu stiu cum sa fac sa fie bine pentru amandoi.
Bine,slava Domnului de fapt ca nu face faze din astea tot timpul,...cel putin nu inca,acum inca e ok,dulce si iubitor,cu "scapari" doar..dar asta e ce ma tem,sa nu se obisnuiasca asa,sa nu fie si mai rau de atat.e atat de dragut si dulce..
Realizez ca poate suna egoist,posesiv,dar nu e asa..il iubesc si sunt mandra de el,de independenta lui,de felul lui de a fi,ma bucur ca nu e atarnat de fusta mea si ca nici n-a fost.
mamici de baieti..voi ati trecut prin faza asta?

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Anca, am citit ca, spre 4 ani, copiii tind sa se identifice cu parintele de acelasi sex. Robert il imita pe taica-su in toate si-ar sta nonstop pe capul lui daca s-ar putea. Rar ii mai spune "tata", il striga pe nume, si nu l-a invatat nimeni asa, a fost initiativa lui. Acum, in vacanta de vara, au facut multe lucruri impreuna "ca baietii".
Partea cu alintatul si pupatul mi-o rezerva insa mie, in special dimineata, inainte de plecarea la gradinita cand se simte inca bb mic-mic care ar mai vrea sa doarma. Totusi nu trece zi fara sa vina sa mai ia in brate, sa ma pupe si sa-mi spuna ca ma iubeste, dar nu asa de des ca alta data, ceea ce, cred eu, e normal. Si, chiar daca n-ar face-o deloc, as sti ca ma iubeste. Cum sa n-o iubeasca pe mama lui?! Sigur ca te iubeste Marc über alles, iti mai pui problema?
Las' ca mai avem pana se insoara!

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Cristina,ce dragut e Robert al tau!Si mitzu meu a avut faza cu strigatul pe nume,si pe mine si pe tati nu ne mai scotea din "Anta" si "Andle" si chiar si acum daca aude ca ma striga cineva pe nume,isi aduce aminte si incepe si el,zambind.
Cum am spus inca e iubitor si dulce...vine la mine ,deschide bratele larg si spune "uite asa de mult de iubesc!" si ma topesc normal,inca ne pupam si ne alintam muuult si ii straluceste fata cand ma vede la 4 la gradi...sigur ca ma iubeste...numai ca creste si vrea sa faca mai multe cu tati,ca baietii...,are doar "scapari" cum am spus mai sus,dar cand le comite ma doare sufletul,zau asa!Si pe deasupra pupa fetele care i-s dragi mai cu foc decat pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Mami - de ce nu ii faci un fratior sau o surioara?

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10722;47;1;0/c/-0.5/t/-12/k/5275/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

Mami - de ce nu ii faci un fratior sau o surioara?

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10722;47;1;0/c/-0.5/t/-12/k/5275/weight.png

chiar asa!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ancutza, cand mi-am dus copiii, unul dupa altul la gradi si cresa, mi s-a rupt sufletul si in fiecare dimineata ma intrebam: cam de cate ori mai taiem cordunul ombilical intr-o viata?? cred ca tu tocmai mai tai unul...:((

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Chiar daca ai cerut pareri de la mamici de baieti iti raspund si eu. Chiar daca iti spun din experienta mea de copil (nu de mamica) - mama sufera si acum (am 30 de ani) ca nu sunt afectuoasa fizic cu ea. Stie ca o iubesc ca pe ochii din cap, o rasfat intr-una dar nu suport sa ma ia in brate si sa ma pupe! Si nu suport pentru ca m-a sufocat, nu ca m-a pupat mult dar prea mult pentru firea mea. Daca insa ma lasa in pace atunci o pup eu... ce incerc sa-ti spun: nu considera ca nu te iubeste copilul. Si nici nu trage de el sa-l pupi...

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cristina,ai facut o comparatie buna cu cordonul ombilical...si eu am simtit la fel anul trecut cand l-am trimis la gradinita...
J.G. inteleg ce spui,nici eu nu imi pup parintii prea des,desi ii iubesc,dar in ce-l priveste pe fi-meu,e altfel,daca am putea trai in simbioza ar fi perfectOricum ,nu-i asa grav si cand am spus ca nu ma mai iubeste plodu' am exagerat cu intentie,bineinteles,in spirit de gluma.Ideea era ca prinde aripi si se desprinde..si mie mi se pare prea devreme.E totul ok si firesc.
De ce nu mai fac unul??Pentru ca sunt fericita cum e acum si,paradoxal,pentru ca am deja baiet mare cu care pot face o gramada de chestii.Daca o fi sa raman insarcinata...ok,sa fie intr-un ceas bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Mi se pare ca te-ai concentrat numai pe copil, ai redus viata ta la el. Poate si pe fondul unei relatii "nu tocmai cum o doreai" cu sotul.
Iti dau si eu un sfat, ca una care a avut doi copii prin strainataturi, unde nu ai nici familia nici prietenii. Gaseste-ti un servici, eventual un part-time! E un mod de a te simti utila in afara familiei si a socializa.
Copilul va fi oricum pe primul loc pentru tine, dar vei avea si alte preocupari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mamica Dulce... nu prea ai ce face si trebuie sa-l lasi sa zboare.
Adi are 5 ani si 8 luni si il mai smotocesc cu greu, ii spun te pup acum ca mai tarziu nu o sa ma lasi, iar el spune stiu stiu...
Acum ce sa spun ... are replici de genul " Mami esti plictisitoare!" sau "Mami te urasc!" sau " Tati s-a chinuit sa ma invete sa merg pe doua roti si tu ma tii" (eu sunt mult mai grijulie, asa ca am hotarat sa mearga numai cu tati cu bicicleta...
Ce sa le facem... cresc.... dar stii ce ma ingrozeste pe mine cel mai tare? Imi aduc aminte cate nazbatii faceam eu si imi dau seama ca si el va face la fel si mi-e groaza... desi sunt constienta ca nu am cum sa-l pazesc...

Mergi la inceput