Cum scap de puricii de pe floare?
Raspunsuri - Pagina 2
andanii spune:
eu cu mospilan am scapat de toate ganganiile si toate musulitele de pe plantele mele
ANDANII
sm spune:
In general mamarutele sunt cele mai mari mancatoare de purici. Incearca sa aduci de afara o mamaruta si o sa vezi cum o sa dispara purici.
Bafta
caramel spune:
Ma intreb daca Perfect Plant sau Mospilan ar fi bun si pentru ficusul meu benjamin care este bantuit de niste musculite din acelea betive.
ankalaura spune:
Perfect plant este bun pentru orice planta cu frunze lucioase, deci, inclusiv pentru ficusi. Nu e bun pentru plante cu frunze pufoase (violete de Parma, nisperos,...) si nici pentru cactusi.
Fabya spune:
Am si eu o intrebare ca tot se scria de Trandafirul japonez,si anume.
Eu acuma 3 ani mi-am adus din tara un pui mic de 10 cm a crescut mare si frumos in urmatorul an avea circa 80 cm mi-a facut vre-o 8-12 Flori de Trandafir si de atunci nu a mai inflorin nici pina in ziua de azi (3ani).Am cumparat inlcusiv vitamine care se pun in apa si tot nimica ,cum infloresc si cind ?????ca vad ca sta numai verde si frumos i-am rupt virfurile ca sa se indese e des are coroane frumoase dar tot nimica.
Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya
ankalaura spune:
Eu l-as tunde bine de tot si l-as pune la lumina multa (se tunde primavara, dar eu ii tund de cate ori mi se pare mie ca s-au labartat). Si l-as inmulti. Cand il tunzi, pui ramurele in apa si o sa faca nmustati.
Nu stiu ce vitamine i-ai luat, dar ai mei, cand le pun ingrasamant, infloresc ca prostovanii, cate 5-7 flori simultan, zilnic. Chiar si fara ingrasamant, ai mei infloresc pe tot timpul anului (in carte spune ca perioada de inflorire tine de primavara pana toamna), mai ales daca stau la soare iarna. Vara nu le place sa bata soarele in ei, decat daca sunt la aer. Le mai place sa le pulverizezi frunzele, si sa le faci cate o baie din cand in cand (eu ii pun in cada si le fac baie cu dusul). Nu le place sa stea langa o sursa de caldura. daca ai eliminat toate astea, daca l-ai tuns si sta si la lumina, chiar nu stiu de ce nu ar inflori!