Menstruatie dereglata dupa nastere

Cine imi poate spune ce se intampla, ca nu mai inteleg nimic:
Am nascut pe 14 mai 2006 (cezariana)
Prima menstruatie a venit dupa 44 zile (28 iunie)
a doua la 2 spatamani (13 iulie)
a treia la 3 saptamani (2 august)
a patra nu mai apare (in mod normal tb sa fi venit pe 30 august). Ciudat a fost ca dupa cea de a treia menstruatie, au mai fost 1 - 2 zile in care aveam o sectretie maronie (cum se mai intampla uneori inainte de ciclu), dar ciclul in sine nu a venit pana acum (3 septembrie)
Eu inainte de nastere am avut CM regulat la 27-28 zile
La 6 saptamani dupa nastere am luat anticonceptionale EXLUTON timp de 2 luni pt ca inca mai alaptam (intre timp mi-adisparut laptele), apoi am trecut la prezervative.
Problema mea este ca nu inteleg de ce nu imi vine ciclul. Mi-am facut si un test de sarcina care a fost negativ, dupa cum ma si asteptam.
La medic am programare vinerea viitoare (9 septembrie). Dar pana atunci.....
Voi ce parere aveti? Ce poate fi?
Raspunsuri

lunna27 spune:
Sunt sigura ca e vorba de o dereglare,asa am patit si eu dupa ultima sarcina,numai ca eu imi facusem injectia aia pt contraceptie care era valabila 3 luni si mi-am deeglat atunci tot ciclul.Probabil din cauza anticonceptionalelor s-a intamplat si la tine la fel,mai ales ca le-ai intrerupt.Oricum medicul te va lumina si te va indruma.Eu acum iau diane 35 si ma simt f bine,iar ciclul este regulat.
Dana cu Paul(8.09.2000) & Ana Maria(6.09.2004)

Dianami spune:
Danuta, cred ca este o dereglare hormonala, este destul de frecventa dupa nastere chiar si la femeile care nu iau contraceptive.
Ai nevoie de o ecografie pelvina, un consult ginecologic complet si, cel mai mult, de dozari hormonale.
Cel mai probabil iti va da contraceptive combinate pt. tratament, eventual unele cu un continut mai mic de hormoni (gen Yasmin).
Sanatate!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

A.C spune:
Fetelor, cele care alaptati, ce metoda contraceptiva folositi care sa nu afecteze lactatia?Au trecut 2 luni de cand am nascut si nu stiu ce sa folosesc.Dr. mi-a dat o folie de rigevidon dar nu stiu ce sa fac. Nu m-a convins deloc.Oare injectia aia o data la 3 luni o fi mai eficienta?Voua v-a scazut laptele dupa ce ati folosit o metoda contraceptiva?

Dianami spune:
quote:
Originally posted by A.C
Fetelor, cele care alaptati, ce metoda contraceptiva folositi care sa nu afecteze lactatia?Au trecut 2 luni de cand am nascut si nu stiu ce sa folosesc.Dr. mi-a dat o folie de rigevidon dar nu stiu ce sa fac. Nu m-a convins deloc.Oare injectia aia o data la 3 luni o fi mai eficienta?Voua v-a scazut laptele dupa ce ati folosit o metoda contraceptiva?
Atat timp cat alaptezi poti folosi orice metoda de bariera (prezervativ, diafragma) sau substante spermicide locale.
Daca doresti contraceptie hormonala, trebuie sa fie numai cu progesteron. Ai 2 posibilitati: pastile (Exluton), care se iau zilnic, sau injectii (multe tipuri). Nu afecteaza lactatia.
Rigevidonul contine si estrogen, iar contraceptivele combinate nu sunt recomandate in timpul alaptarii.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

MaryP spune:
quote:
Originally posted by Diana Mirelaquote:
Originally posted by A.C
Atat timp cat alaptezi poti folosi orice metoda de bariera (prezervativ, diafragma) sau substante spermicide locale.
Daca doresti contraceptie hormonala, trebuie sa fie numai cu progesteron. Ai 2 posibilitati: pastile (Exluton), care se iau zilnic, sau injectii (multe tipuri). Nu afecteaza lactatia.
Rigevidonul contine si estrogen, iar contraceptivele combinate nu sunt recomandate in timpul alaptarii.

Ce bine ca mi-ai raspuns la intrebare inainte sa o postez!!! Deci Exlutonul nu afecteaza alaptarea!

lunna27 spune:
A.C. eu de la injectia aia mi-am dereglat ciclul,vreo luna si ceva am avut numai sangerari doar cu tratament mi-a trecut,acum nu stiu,poate totusi depinde si de organism
Dana cu Paul(8.09.2000) & Ana Maria(6.09.2004)