noi sagetatoarele (2)
Raspunsuri - Pagina 27

kid spune:
m_monique Da, il alaptez. Sper sa reusesc sa-l alaptez cel putin pana la 4 luni.
Si eu care ma gandeam ca o sa mai creasca putin si o sa fiu si eu mai relaxata... dar vad ca trebuie sa fii si mai mult cu ochii pe ei cu cat se fac mai marisori
Teodora Ana de
Mihail Vladimir(15.05.2007)
Poze cu juniorul meu

Crisa-77 spune:
M_monique ,am avut chef mare.De obicei asa facem.Nu suntem noi fff bogati,dar cand este vorba de copil ii facem toate poftele.Stim ca va trai....cat va trai(speram cat mai mult)si am spus ca trebuie sa simta si sa se bucure de tot ce-l inconjoara.In rest este bine,avand in vedere ca are 2ani si 3 luni si nu vorbeste si nu merge singur.Anul acesta incercam sa-l ducem putin la Mare daca vom iesi bine la controlul de pe 1 aug.
Eu sunt in 2 luni si ma lupt cu greturi msi ameteli.In rest,psihic mai pic,ma mai ridic...M-am obisnuit cu viata mea.mare la bebici si mamici.
Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=o&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet si poze
POVESTEA NOASTRA
"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)

Crisa-77 spune:
Va voi reda cateva texte luate de pe un alt forum.Texte care ,de altfel,ma reprezinta:
O MAMA SPECIALA:
Majoritatea femeilor devin mame prin accident, altele pentru ca isi doresc asta, altele datorita presiuni sociale, altele din obisnuinta. In acest an aproape 10 mii de femei vor deveni mame de copii handicapati. V- ati intrebat vre-o data cum sunt alese aceste mame de copii handicapati ?
Eu da. Si imi imaginez pe Dumnezeu plutind despura pamantului; observa si dicteaza instructiunile, ingerilor care Il acompaniaza si care scriu in niste registre imense :
« Maria si Vali – fata ; Gabi si Mihai- baiat…. ». Apoi spune un alt nume si zambind, le spune ingerilor « vor avea un copil handicapat » . Ingerii sunt intrigati « De ce ea Doamne ? Pare asa de fericita !!! ». « Chiar asa ! De ce as da un copil handicapat unei mama care nu cunoste bucuria ? »
« Da uite o mama care ii voi face favoarea de ai da un copil handicapat. Ea nu isi da seama dar are noroc. Pentru ea nimic nu va mai fi banal sau obisnuit. Cand copilul ii va spune pentru prima oara “mama” va crede ca asista la un miracol. Cand va explica , cum este un copac sau un asfintit de soare, copilului care nu vede bine; ea va vede lucrurile cum putine persoane le vad. O sa-i dau ocazia sa vada lucrurile asa cum le vad eu. Ea nu va fi niciodata singura. O sa fiu alaturi de ea in fiecare minut al vietii sale.
ALT TEXT:
"Eu un sunt ca tine, tu nu esti ca mine.
Suntem diferiti si in acelasi timp asemanatori. Amandoi visam, avem iluzii, dorinte si amandoi plangem, sangeram si suferim.
Pe mine ma costa mai mult sa fac unele lucruri care pentru tine sunt simple, aproape naturale, ma costa sa invat ce e nou si sa reactionez in situatii neprevazute. Multe ori ma simt mic si sunt tratat ca un copil.
Ma protejeaza in exces, nu ma lasa sa ies cum te lasa pe tine care esti mai mic. Tata si mama sunt preocupati si nu dorm cand sunt plecat cu prietenii.
Cand le-am prezentat prietena mea, s-au speriat si au vrut de indata sa-i cunoasca parintii. In schimb pe tine te-au felicitat si inca nu-i cunosc parintii.
Stii, ei mereu spun ca suntem la fel, singura diferenta este ca eu am nevoie de mai mult timp pentru a invata, de mai mult ajutor si mai multe sfaturi. Mereu mi se spune ca nu am mai multe probleme decat ceilalti doar ca sunt special.
Contrar a tot ce ne spun, a tot ce ne invata, nu ma trateaza ca pe tine.
Asa ca in ochii lor, in ochii celor ce ne iubesc cel mai mult nu suntem egali, suntem diferiti. Stiu ca nici o persoana nu este la fel cu celelalte persoane (diferite forme de a gandi, diferite caractere). Dar practic vietile lor au un curs foarte asemanator.
A mea un. Eu intotdeauna voi avea nevoie de profesori speciali, de tine, de mama, de tata, de intreaga familia pentru a ma ajuta sa-mi indeplinesc visele…visul de a locui singur, de a fi independent.
Atat de asemanatori si in acelasi timp atat de diferiti."
ACUM ESTE RASPUNSUL UNEI DOAMNE CE ARE O SORA (MATURA) CU SD:
Anca, nu-ti pot spune ce va simti fiul tau, dar iti pot spune ce insemn eu pentru sora mea.Intr-adevar constientizeaza diferentele dintr noi, dar in sensul ca eu sunt modelul ei, ma copiaza in tot ce face, de multe ori ii spun "maimutica mica" si se distreaza copios, imi spune "papusa mea", ea e mai mica cu 1 an decat mine, dar in fiecare weekend o duc la mine acasa si ea le spune alor mei:"gata , pe mine sa nu ma deranjati ca sunt in vacanta la sora mea"mergem pe strada si lumea intoarce capul dupa ea, pe mine inca ma deranjeaza acest lucru , dar reactia ei este atat de matura incat imi zice:nu te supara, lasa sa se uite, ca suntem frumoase", deci se gandeste in primul rand la mine, stie ca o iubesc enorm si crede-ma ca sunt momente in care nu ma pot uita in ochisorii ei caci simt ca ma coplesete dragostea care mi-o poarta.Relatia dintre noi este foarte speciala, ne simtim una pe alta, suntem, asa cum zice Ioana mea, dar cu atata gravitate si seriozitate:noi doua suntem surori .Da Ionuca, asa este .Suntem surori si sunt mandra de asta, caci mi-a dat Dumnezeu sansa sa am alaturi de mine un ingeras, cu o voce ca un clopotel.Iti mai zic un singur lucru:ma suna la servici si cand se prezinta zice:sunt sora lui sora-mea.Asa ca oricine ridica telefonul stie Clar cine este:)).Sa stii Anca, ca exista momente in care e foarte dureros pentru copilul normal, dar toate aceste momente le depasesti cand vezi si simti iubirea neconditionata pe care ti-o transmit.Nu cred ca fiul tau va simti frustrare, dimpotriva , eu pentru Ioana mea sunt cum zice ea:cea mai buna prietena".
SPER SA VA PLACA.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=o&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet si poze
POVESTEA NOASTRA

nma spune:
kid felicitari pt cele doua luni. cu multa rabdare scapati de colici.
de ce vrei sa il alaptezi doar 4 luni? eu stiu ca e bine cat mai dult, dar macar 6?
eu nu mai suport caldura. nu mai am chef de nimic si asi mai avea cate ceva de lucru.
monique felicitari pt cele 7 luni. sa sti ca e foarte sanatos sa mearga copilul de-a busilea. se dezvolta foarte bine toti muschii. alex al meu nu a mers si mi-a parut tare rau.
crisa sarcina usoara. inca putin si scapi si de greturi. esti de admirat ca ai gasit puterea sa treci peste toate si sa te bucuri viata.
nico35+
21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

m_monique spune:
kid asa am zis si eu: sa alaptez macar inca o luna. si uite asa am ajuns la 7 luni tot cu tzitzica in gura.
deja ma straduiesc mai putin. andrei e diversificat, si tzitzica e desert. mai are mese numai cu lapte doar dimineata si seara.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

kid spune:
nma Stiu ca e recomandat alaptatul cat mai mult sau macar 6 luni, eu spun asa pt ca sper sa nu raman fara lapte mai devreme de 4 luni. Daca o sa se poata, o sa-l alaptez mai mult timp. De colici aproape scapam, din pacate ne chinuie caldurile!!! De ieri a inceput junioru sa fie foarte agitat, am stat cu el mai mult la san, ba vroia, ba nu vroia si inclin sa cred ca e de la caldura, la noi in casa e ingrozitor de cald!!!
m_monique Si eu sper sa pot alapta mai mult timp, in primul rand ca e mai bun pt bebe si apoi, mi-e si mie mai comod , mai ales noaptea. La cate luni ai inceput sa-i dai si altceva in afara de laptic?
Teodora Ana de
Mihail Vladimir(15.05.2007)
Poze cu juniorul meu

m_monique spune:
kid de la caldura facea bebele tau asa. cand au un disconfort vor sa suga, si in special tzitzi.
noi am inceput diversificarea la 5 luni si jumatate, ca nu mai faceam fata cu laptele. vroia sa manance la intervale de 1.5-2 ore si ma disperase. atunci am zis ca decat sa incep cu lapte praf, mai bine il diversific. deja am reusit sa ajungem la un regim normal de 5 mese pe zi, 2 de lapte si 3 solide (piureuri de fructe, legume, iaurt, branza, cereale). mesele solide sunt numai cu lingurita
eu pt lactatie beau 3-4 l pe zi de ceai de chimen si anason sau de ceai de lactatie de la fares, si bineinteles incerc sa ma odihnesc cat pot de mult.
adevarul e ca tzitzica e foarte comoda. puteam sa am un program foarte flexibil. acum cand se apropie masa trebuie sa merg acasa, sa-i dau mancare. mergem acasa ca andrei se murdareste cand mananca. si mai ales vrea si el o lingurita in mana cand mananca. iti dai seama ce iese.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

nma spune:
kid cam aceleasi sfaturi ca si m_monique ti le-asi da. daca te odihnesti si nu te mai stresezi o sa ai laptic pt mult timp. incearca sa fi mai optimista. eu la inceput nu am avut lapte dar mi-am dorit foarte mult sa-l alaptez pe alex asa ca dupa o saptamana am reusit si i-am dat 9 luni. poate ca ii dadeam mai mult dar pe mine ma ajuta doar sotul si copilul a inceput sa se trezeasca noaptea la intervale de max 30 min pt san asa ca am renuntat.
m_monique e bine ca ai inceput diversificarea la 5 luni si jumatate. eu la alex am inceput la 5 luni si mi s-a parut prea devreme.
nico36+
21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Crisa-77 spune:
Nma,multumim de urari.Incercam sa facem tot ce e mai bine pt puiutul nostru.Ca voi toate de altfel.
POVESTEA NOASTRA

m_monique spune:
kid cand alaptezi e bine sa fi optimista. la fel si la diversificare.
eu am observat ca atunci cand sunt optimista, si andrei mananca bine. cred ca ii insuflu o stare de bine.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei