Diagnostic incert.

Diagnostic incert. | Autor: alina costin

Link direct la acest mesaj

Cumnata mea a fost internata in spital cu dureri abdominale foarte mari.Era purtatoare de sterilet de 3ani si jumatate,asa ca prima suspiciune a fost de sarcina extrauterina sau infectie de la sterilet.Dupa mai multe consultatii,ecografii si test de sarcina a fost trimisa la chirurgie eliminindu-se orice banuiala,ca ar fi o cauza ginecologica.
Dupa alte analize si ecografii nu s-a gasit nimic in neregula in afara de un lichid liber in abdomen,asa ca afost investigata laparoscopic.Diagnosticul a fost de metrita pelviperitonita..Am cautat pe google si nu am gasit acest diagnostic decit separat metrita si pelviperitonita.Problema este ca nu prea au legatura una cu alta.Este cineva care a auzit de acest diagnostic.
Va multumesc.
Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Din ce spui deduc ca steriletul s-a deplasat si a ajuns in cavitatea peritoneala, unde s-a produs o infectie acuta. In cazul in care simptomele au debutat brusc, e posibil sa se fi intimplat chestia asta.
Daca nu, e posibil ca o infectie cu Chlamydia sau o gonoree sa dea aceste simptome.
Este un diagnostic cit se poate de serios. Citeodata e necesara interventia chirurgicala. Sigur are nevoie de tratament cu antibiotice. Sper ca la ora asta se afla sub tratament.
Multa sanatate, sa ne tii la curent cu starea ei.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina costin spune:

A fost operata laparoscopic,a facut tratament,a scos steriletul.Problema este ca steriletul era la locul lui,curat fara infectie.A fost vazuta de 2 medici ginecologi diferiti si ambii au spus ca nu este cauza ginecologica.Operatia a fost facuta de un medic chirurg la spitalul Spiridon(nu este ginecolog)care nu i-a spus clar ce a avut.Din analize a iesit doar o infectie,iar dupa operatie i-a spus ca a fost o infectie de la sterilet.In fisa i-a trecut metrita pelviperitonita,dar nu prea are legatura cu ce i-a facut defapt.Problema este ca metrita este una,iar pelviperitonita alta,iar cumnata mea nu stie ce a avut defapt si care a fost cauza.
Explicatiile medicilor se bat cap in cap,iar ea nu stie practic ce a provocat infectia.
Alina

Mergi la inceput

Metrita poate duce la peritonita. Cauza initiala a fost oricum de natura ginecologica. Peritonita a aparut ca o agravare a bolii initiale. Se poate sa fi fost de la sterilet, sau o alta infectie. Bine ca s-a rezolvat. Dar nu stie cu ce anume a cauzat infectia, nu i s-a facut o antibiograma?

Mergi la inceput

Nu stiu exact daca i-au facut sau nu,dar cine ii mai intelege pe unii medici............
Mai rau este ca saraca cumnata-mea este foarte speriata,si crede ca nu mai poate avea copii niciodata.Trebuie sa mearga luni din nou la ginecolog si sper din tot sufletul sa fie bine.
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Metrita poate duce la peritonita.

ce tip de sterilet?

Mergi la inceput

Eu nu stiu. Poate raspunde Alina.

Mergi la inceput

sterilet cu cupru, pentru 10 ani.Infectia a aparut la 3ani jumate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

ramona...scuze,sint la inceput...
alina eram aproape sigura am o prietena care a patit-o rau de la "cupru"(nu vreau sa te/o panichez mai rau)...si se ducea la 6 luni la control ginecologic,daca vrei o sun si iti spun mai multe...

Mergi la inceput

Anyella-acum cumnata mea si-a scos steriletul,dar as vrea sa stiu mai multe despre problemele cauzate de el.Daca poti saz-mi spuii mai multe te rog.
Alina

Mergi la inceput

Anyella,ai mai aflat ceva de la prietene ta?
Alina

Mergi la inceput