Dependenta de religie exagerata

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by irina.c.
nu dam bani pentru Biserica daca nu vrem(toata viata)

Pe cuvantu' tau ca Biserica Ortodoxa si alte secte nu sint platite de la Bugetul de Stat! (asta ca sa nu mai spun ca multii erau platiti si de la Securitate )
Si vreau sa vad si eu pe cineva care nu contribuie la Bugetul de Stat "daca nu vrea el(toata viata)"Alin
hi,hi,aparu si Xeno.Ai fost in vacanta?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

OFF TOPIC:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by Jocelyn

irina, te plictisesti? sau poate nu ti-am explicat suficient de clar in vreo 5 randuri cand am vorbit despre asta?

eu dau 10% din venitul meu (ceea ce nu e cazul mamei dulceticai) bisericii pentru ca vreau sa fac asta, pentru ca asa am inteles din Biblie ca ne invata Dumnezeu si in plus banii astia sunt folositi intr-un anume scop, nu ca sa se cumpere lucruri scumpe pentru biserica sau pentru mine personal. Si apoi nu vad de ce ar trebui sa-ti dau socoteala de ce fac eu cu banii mei. Dar fiindca tot tii sa stii, in afara de cei 10% din venitul lunar dau si bani separat bisericii pentru oameni saraci, pentru educatie si pentru orice consider ca e bine.

Putea sa fie vorba despre orice biserica, dar vezi ca la mine nu ne "sugereaza" nimeni sa cumparam cutare sau cutare, nu platim nici nunta, nici inmormantarea si toti banii pe care ii dam benevol din venitul nostru (ceea ce iarasi nu e cazul mamei dulceticai) sunt justificati.

Stii foarte bine ca Dumnezeu vrea sa-i ajutam pe cei din jur, n-o sa ne dea premiu ca am cumparat o cristelnita sau o icoana scumpa.

Iar referitor la intrebarea ta... presupunand ca mama dulceticai ar avea o pensie de 200 RON din care ar da 20 zecime si restul banilor + cei primiti de la fiica i-ar folosi in scop personal, crezi ca dulcetica ar mai fi scris aici?

hai ca sa cautam in papura..

Everyone is entitled to be stupid, but some abuse the privilege.

Tocmai,Jocelyn,asa ai inteles tu(voi) Biblia si noi nu comentam.Mama Dulceticai e ortodoxa,asa intelege ea,nu inteleg de ce simti nevoia sa intervii.Noi platim nunta sau inmormantarea o data in viata,in rest nu dam bani pentru Biserica daca nu vrem(toata viata),pe cand tu dai bani lunar.La o socoteala rapida,Biserica ortodoxa are pretentii financiare infinit mai mici fata de adventisti.Da' parca paiul de ala altii se vede mult mai bine,nu-i asa?

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)

Serafim Rose

irina.c., bunica-mea plateste niste sume de bani pt. "salariul" preotului (asa-i spune ea) si pt. pomelnic. De asemenea, plateste cand vin preotul si diaconii la Sarbatori sa boteze, cand se spovedeste, cand da liturghie la fiecare Sarbatoare, cand cumpara tamaie etc.

Da, toate cultele religioase recunoscute prin lege primesc bani de la bugetul de stat (vezi si titulatura: Ministerul Culturii si Cultelor).

Si da, sunt de acord cu cataghe, e neplacut sa vezi ca un topic in care o persoana isi exprima ingrijorarea ajunge teren de disputa pentru altii.

Li

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Mai, eu nu va inteleg. Daca da omul bani la preot, nu e bine, daca da statul bani la preot, nu e bine. Cine trebuie sa dea bani la preot? Ca si el trebuie sa traiasca din ceva, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Crini, eu chiar am scris clar: daca ii dau bani sa-si schimbe aragazul si ea cumpara un tricou Kenvelo, ma supar. Asa mi se pare mie normal, cand primesc ajutor in bani cu o anume destinatie ii folosesc conform sau ii dau inapoi.
Cataghe, eu inteleg utilitatea unei icoane chiar daca nu cred. Serios. Dar cred ca daca te rogi te va ajuta puterea credintei tale, nu o icoana anume, de aceea o icoana scumpa mi se pare inutila.
Si ca tot intrebai: pe mine ma deranjeaza ca platesc impozite si banii se duc la BO unde mi se cer spagi uriase pentru orice serviciu. Din p meu d v ar trebui sa se organizeze in ... o asociatie, o fundatie, un SRL, ce vor ei si sa factureze serviciile prestate si sa ceara cotizatie la cei ce se duc la biserica. Asa ar fi corect.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by J G
Cataghe, eu inteleg utilitatea unei icoane chiar daca nu cred. Serios. Dar cred ca daca te rogi te va ajuta puterea credintei tale, nu o icoana anume, de aceea o icoana scumpa mi se pare inutila.

Asa ti se pare tie, personal sunt de acord cu tine, insa exista persoane care simt altfel, care poate apreciaza frumusetea acelei icoane si doresc s-o faca accesibila si altora, si fac acest lucru intru slava lui Dumnezeu. Poti sa le blamezi?
quote:

Si ca tot intrebai: pe mine ma deranjeaza ca platesc impozite si banii se duc la BO unde mi se cer spagi uriase pentru orice serviciu. Din p meu d v ar trebui sa se organizeze in ... o asociatie, o fundatie, un SRL, ce vor ei si sa factureze serviciile prestate si sa ceara cotizatie la cei ce se duc la biserica. Asa ar fi corect.

In mod normal ar trebui sa primesti chitanta. In alta ordine de idei, mie personal nu mi-a cerut niciodata spaga un preot, si nimaui din familia mea, dar or fi si din astia.
Nu stiu exact cum se impart banii aia la ministerul cultelor. Daca se impart in functie de procentul de credinciosi ai fiecarui cult, mi se pare ok. Acuma sigur vine Xeno si zice ca si ateii platesc impozit - dar asta e, cu totii platim la bugetul de stat contributii si de multe ori pt chestii care nu ne intereseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Dulcetica, eu banuiesc ca tu faci niste sacrificii ca sa o ajuti pe mama ta, de aceea te supara modul in care cheltuie ea banii si ti se pare ca ii risipeste. Ce nu intelegi tu inca este ca "risipa" asta se intoarce tot la voi. Dumnezeu intoarce darul inzecit. Trebuie numai sa observi. Incearca sa nu o mai judeci pe mama ta pentru ceea ce tu nu pricepi la momentul acesta. Iar daca iti este greu, nu-i mai da bani o perioda si vezi cum se descurca. Ai sa constati ca o sa supravietuiasca si fara ajutorul tau pentru ca Cel care are grija de ea, inaintea ta, este Dumnezeu. Iar credinta, faptele si rugaciunile ei te ajuta si pe tine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Nu, eu nu fac sacrificii ca sa-i dau ei,nu asta e problema .Chiar ma gindesc ,ca daca nu se poate altfel ,ar trebui sa-i dau mai mult sa ajunga pentru toate.Ma bucur ca am deschis subiectul pentru ca ceea ce e evident pentru altii mie mi-a scapat!Pur si simplu nu mi-am inchipuit ca ii e teama de sfirsit.Teoretic nu e vorba de o perspectiva apropiata si am considerat ca e clar acest aspect.Bunicii mei de pe mama sint persoane longevive,adica bunica 89 de ani si bunicul 98 de ani.La fel va doresc si voua!Eu seman cu tata dar efectiv nu ma preocupa.Acum compilez si imi dau seama ca a devenit cam ipohondra...La batrinete toate persoanele mai au mici probleme, insa frecvent in ultimele conversatii imi spune ba ca o cunostinta a murit de cancer la oase si pe ea o dor picioarele,etc.
Ce vreau eu de la ea?Sa-si duca viata cu seninatate!Tata a murit de 4 ani si ar fi cazul si timpul ,sa aprecieze viata asa cum e ea!
Cineva spunea ca e OK sa-si dedice tot timpul si energia pentru religie.Mi-e teama ca nu inteleg?!Eu nu vreau sa o deturnez ci numai sa faca cite putin din toate.Adica sa se deconecteze,sa-si cheltuie banii si pe o vacanta.Totusi viata celor care nu aleg manastirea e diversa ;pina si cei carora li se pare in regula exclusivitatea tot mai gasesc un pic de timp pentru internet...
Nici nu se pune problema sa-i tai finantarea sau sa-i fac eu cumparaturi in loc! Mama face cumparaturi internationale si eu ii cumpar brinza?
Nu vi se pare un pic ciudat faptul ca e vorba de o icoana facatoare de minuni?Mi se pare ca sint inestimabile,vinde cineva asa ceva? Presupun ca popa i-a sugerat sa o cumpere ca n-o fi intrat pe un site sa caute ea?Popa ii cunoaste foarte bine situatia materiala!(popa si-a transferat o parte din terenul bisericii pe numele sau .Valoarea terenului este de 50E/mp.Terenul intimplator e donat de o ruda a sotului meu si asa am aflat.) Daca ar fi sensibil la problemele celor din jur ,ar fi trebuit sa o refuze din start.Sa mai spun ca atunci cind traia tata a ajutat mult la construirea bisericii?
N-am intrebat nimic referitor la pret pentru ca riscam sa-mi crape o vena!Inteleg eu aiurea :sa nu-ti faci chip cioplit?Frecventa acestor cumparaturi ma pune pe ginduri! Mai mult nu aflu referitor la icoana ,deoarece e subiect tabu si nu-mi mai spune ea mie nimic ,in veci.Poate accidental sa mai aflu care e intriga!
M-as bucura sa plece si ea in vreo statiune,sa-si produca mici bucurii "lumesti".Sint eu vreo bruta atee,habar n-am...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by dulcetica M-as bucura sa plece si ea in vreo statiune,sa-si produca mici bucurii "lumesti".Sint eu vreo bruta atee,habar n-am...

dulcetica

Poate ii este urat sa mearga singura in statiune.Dupa ce traiesti o viata cu sotzul si esti peste tot cu el,trebuie sa fie tare deprimant sa mergi singura undeva.Ea n-are vreo prietena apropiata?Sa ,,complotezi,, cu respectiva ca sa plece impreuna,eventual sa-i cumperi tu biletul ca fiind cadou de ziua ei,sau cu alta ocazie,ceva de genul asta.
De exemplu,cand bunica mea a ramas vaduva a incetat sa se viziteze cu amicele casatorite.Cica ele au sotzii lor,grijile cu familia si n-au ce sa vorbeasca.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Dulcetica Nu cred ca esti o bruta atee, cred ca esti o femeie echilibrata! Sper sa reusesti sa o ajuti pe mama ta sa revina la viata reala.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Dulcetica, poti sa faci altceva. Ii cumperi mamei tale tot ce are nevoie, o ajuti cu cheltuielile casei- adica i le platesti tu direct- si pe ea o lasi sa faca ce vrea cu pensia, daca asta ii e bucuria. Dupa parerea mea preotul cu pricina e de vina, dar n-ai cum sa schimbi asta. Preotul nostru paroh pare ca seamana cu ce povestesti tu. Noi nu-i mai deschidem usa ca sa nu ne enerveam. Vine si suna insistent la orice ora din zi si din noapte cerind bani pentru te miri ce, si-a permis sa faca comentarii total deplasate cind a venit de Craciun la noi in casa si unul dintre prieteni, musulman, a refuzat politicos sa sarute icoana, si-a pemis sa spuna "iar a venit una cu bani sa-i sfintesc casa", atunci cind prietena mea s-a dus sa-l roage sa vina sa faca o slujba in casa noua...In sfirsit, vreau sa spun ca sint preoti care atita vad in fata ochilor, banii, iar uneori isi gasesc si victime. Nu cred ca relatia mea cu Dumnezeu tine de cit ii dau preotului ca sa-si satisfaca ideile marete (apropo, ce aia icoana facatoare de minuni? Se cumparar de undeva, e un magazin cu asa ceva? Suna tare dubios). Poate stai de vorba cu mama ta si ii explici ca o fapta buna e si daca da zilnic cuiva o farfurie de mincare, nu neparat un candelabru aurit pentru biserica!

Mergi la inceput