Dependenta de religie exagerata
Raspunsuri - Pagina 3
rrox3 spune:
Scarmanus nu ma supar. N-am intentionat sa jignesc pe cineva si daca cineva se simte jignit de ce am scris eu, atunci imi cer scuze.
Poate am fost cam dura in exprimare, dar asta e parerea mea.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
@na spune:
Dulcetica, incearca sa-i explici mamei tale ca biserica este o institutie creata de catre oameni! Cred ca mai linistitor pentru sufletul ei (si totodata un gest cu adevarat crestinesc) ar fi sa ajutati o persoana aflata in nevoie (in masura posibilitailor), nu sa doneze nu stiu ce obiecte unei biserici.
Cred ca vei rezolva cu mult tact problema
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by @na
Dulcetica, incearca sa-i explici mamei tale ca biserica este o institutie creata de catre oameni! Cred ca mai linistitor pentru sufletul ei (si totodata un gest cu adevarat crestinesc) ar fi sa ajutati o persoana aflata in nevoie (in masura posibilitailor), nu sa doneze nu stiu ce obiecte unei biserici.
Cred ca vei rezolva cu mult tact problema
@na - Biserica este CASA lui DUMNEZEU. Templul lui. Citeste in Biblie, eventual la Solomon, sau la David.. Cnd mergi in biserica, trebuie sa te gandesti ca mergi in Casa Domnului. Chiar daca nu il vezi, El e acolo.
Of of..
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10722;47;1;0/c/-0.5/t/-12/k/5275/weight.png
J G spune:
Dulcetica eu sunt de acord cu tine.
1. Daca ii dau mamei bani sa-si schimbe aragazul vechi de 20 de ani si ea se duce si de banii aia ii cumpara un tricou de la Kenvelo lui frati-miu, am dreptul sa ma supar. E doar un exemplu, nu mi s-a intamplat asa ceva. Faci ce vrei cu banii personali, nu cu cei care sunt primiti drept ajutor.
2. Cine masoara cat de mult e prea mult? Mie mi se pare exagerata cumpararea unei icoane din Grecia. Daca - sa zicem - mama se hotaraste sa se imprumute de la camatari sa cumpere moashte si ma vad nevoita sa platesc ca sa nu manance bataie de la creditori... tot nu am dreptul sa ma supar?
3 Inteleg ca are nevoi emotionale pe care le satisface cumparand diverse lucruri dar cred ca ar trebui redirectionata catre lucruri utile, cum s-a mai spus mai sus: orfani, batrani, homeless. Cum asta, daca nu suntem siguri ca ajung banii unde trebuie nu o mai facem? Voua sincer vi se pare utila in vreun fel o icoana? Sau - mai utila decat hranirea unui sarman?
4. Nu in ultimul rand as avea o discutie cu preotul. Din pacate au o influenta foarte mare in fata unor persoane care sufera si acest preot este un profitor. El ar trebui sa o invete pe mama Dulceticai sa ajute oamenii, nu sa impodobeasca o biserica.
Stiu ca o sa-mi sariti in cap si ca am exagerat mai sus dar am facut-o ca sa subliniez. Asta e parerea mea!
Dulcetica, insista cu ajutorul oamenilor neajutorati, sensibilizeaz-o. Mult succes!
J si Carla (05.02.2006)
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by J G
Dulcetica eu sunt de acord cu tine.
1. Daca ii dau mamei bani sa-si schimbe aragazul vechi de 20 de ani si ea se duce si de banii aia ii cumpara un tricou de la Kenvelo lui frati-miu, am dreptul sa ma supar. E doar un exemplu, nu mi s-a intamplat asa ceva. Faci ce vrei cu banii personali, nu cu cei care sunt primiti drept ajutor.
2. Cine masoara cat de mult e prea mult? Mie mi se pare exagerata cumpararea unei icoane din Grecia. Daca - sa zicem - mama se hotaraste sa se imprumute de la camatari sa cumpere moashte si ma vad nevoita sa platesc ca sa nu manance bataie de la creditori... tot nu am dreptul sa ma supar?
3 Inteleg ca are nevoi emotionale pe care le satisface cumparand diverse lucruri dar cred ca ar trebui redirectionata catre lucruri utile, cum s-a mai spus mai sus: orfani, batrani, homeless. Cum asta, daca nu suntem siguri ca ajung banii unde trebuie nu o mai facem? Voua sincer vi se pare utila in vreun fel o icoana? Sau - mai utila decat hranirea unui sarman?
4. Nu in ultimul rand as avea o discutie cu preotul. Din pacate au o influenta foarte mare in fata unor persoane care sufera si acest preot este un profitor. El ar trebui sa o invete pe mama Dulceticai sa ajute oamenii, nu sa impodobeasca o biserica.
Stiu ca o sa-mi sariti in cap si ca am exagerat mai sus dar am facut-o ca sa subliniez. Asta e parerea mea!
Dulcetica, insista cu ajutorul oamenilor neajutorati, sensibilizeaz-o. Mult succes!
J si Carla (05.02.2006)
Sa stii ca solidarizez cu tine in caz de razbel fiindca si eu gandesc la fel.
Everyone is entitled to be stupid, but some abuse the privilege.
@na spune:
Spic de grau...lasand la o parte invataturile minunate din Biblie, eu ma refer la biserica ca institutie (vezi exemplele date de multe persoane dinaintea mea cu preotii extrem de avuti etc.); nu ma refeream la biserica drept "casa a lui Dumnezeu", dar dupa cum bine stim aceasta casa a lui Dumnezeu este gestionata financiar de catre oameni, nu de catre Dumnezeu insusi. Donatiile facute de catre mama Dulceticai mergeau catre o anume parohie. Nu e cazul sa-mi dai lectii de religie daca nu ai inteles exact la ceea ce ma refer. Vad ca in schimb nu m-ai contrazis in ceea ce priveste gestul crestinesc de a ajuta pe cineva in nevoie! In momentul in care toti vom intelege ca, de fapt, aceasta este esenta crestinismului, vom trai cu adevarat intr-o lume mai buna!
J G spune:
@na ai dreptate, chiar ar fi o lume mai buna!
Jocelyn ai lav iu tu!
J si Carla (05.02.2006)
spic de grau spune:
Ca sa ne intelegem: eu am vazut gestul mamei de a se apropia de Dumnezeu. Ea vrea sa faca ceva frumos, si cumpara o cristelnita (ptr copilasi), si o icoana.
Cu siguranta ca ea s-a gandit la sufletul oamenilor, si a vrut sa ia ceva care sa dureze.. Ptr cati nu e importanta o icoana?!
Cati romani nu merg la icoane facatoare de minuni?!
Hai sa recunoastem acum ca am dreptate!
Ptr ortodoxi - icoanele sunt f importante. Cu atat mai mult daca preotul zice ca sunt facatoare de minuni.
Dulcetica - daca mama ta maine va vinde apartamentul ptr a dona banii la un orfelinat, sau o casa de batrani, si ea va merge sa stea la o manastire, vei fi de acord cu decizia ei? Sau daca va lua niste "homeless" de pe strada, si ii va primi in casa, si le va face acte pe acea casa (ca sunt homeless), vei fi de acord?!
De fapt ce te deranjeaza pe tine? Ca nu mai e "din lume" cum era altadata? Sau ca doneaza banii la biserica in loc sa ii dea la orfelinate/azile?
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10722;47;1;0/c/-0.5/t/-12/k/5275/weight.png
spic de grau spune:
Revin: bunica mea era f apropiata de Dumnezeu. Nu era ortodoxa.
Insa isi dadea ultimul leutz din casa, daca cineva spunea ca e in nevoie. Era in stare sa isi dea si camasa de pe ea. Iar Dumnezeu nu a lasat-o niciodata.
Iar noi stiam, si aveam grija de ea, sa nu ii lipseasca ceva (desi - de multe ori ea era cea care ne ajuta pe noi).
Daca mama ta se neglijeaza pe ea, si vrea sa faca sacrificii ptr Dumnezeu, eu nu stiu de ce te opui. Sau de ce te deranjeaza.
Eu cel putin asta inteleg din primele randuri: "Tatal meu a murit si dupa acest episod mama a devenit exagerat de "bisericoasa".Faptul ca merge la biserica,tine toate posturile, pot sa inteleg mai ales ca are 65 de ani, insa acum a inceput sa faca donatii.(....) E evident ca ea renunta la multe ca sa faca acest gest !
"
Mai ales ca din ce scrii tu, ptr ea e f important..
Daca asta o tine "treaza"..eu zic ca iti faci pacate. Parerea mea.
nume spune:
Salut Dulcetica,
eu am o problema similara. Slava Domnului ai mei sunt sanatosi amandoi dar fac tot felul de ``investitii`` aberante. Si eu ii sustin material cat pot si pot sa-ti inteleg exasperarea. (Nu legat de biserica ci fata de sacrificiile facute de mama ta.)
Ai mei investesc de cativa ani intr-o casa la tara, unde nu merge nimeni. Sunt amandoi Bucuresteni. Au stat acolo o saptamana in 3 ani dar au facut finisaje complicate. Au acolo mobila mai buna decat in apartamentul in care locuiesc...Ca sa nu-ti mai spun ca toata lumea profita de faptul ca ei nu sunt acolo, nu se pricep la constructii/finisaje... Uite ca mi-am spus eu pasul...
Cred c-ar trebui sa o lasi in pace. Daca asta ii ofera o motivatie de moment si o modalitate de a simti aproape de tatal tau, daca ii da o stare de spirit buna si poate constitui un substitut pentru alte satisfactii, las-o. Probabil ca pe langa altele, o linisteste, ii rezolva cat de cat anxietatea legata de sfarsit.