grup de suport pt.renuntare la fumat
Raspunsuri - Pagina 29
eva03 spune:
Carry o sa reusesti! Primele zile iti va fi rau chiar si fizic, pe urma din ce in ce mai bine. Cred ca atunci incepe hotararea, cand se termina raul fizic. Atunci ti se pare ca orele sunt lungi, toti pe langa tine fumeaza si alte chestii care sa te scuze sa o iei de la capat. Incepi sa iti recantaresti argumentele pro si contra. Ei, eu cred ca aia e piatra de incercare! Acolo trebuie sa spui: nu, nu si iar nu. Argumente contra decizie nu exista! Asta este incurajarea mea. Vei reusi cu certitudine!
Lemoni nu te ingrasi, sau chiar daca o faci urmeaza o perioada in care vei fi preocupata sa controlezi greutatea si nu pachetul de tigari consumat. Eu in 9 luni m-am ingrasat de 3 ori si tot de atatea ori am slabit. Si mult...cate 6, 7 kg. Dar a trebuit sa recunosc ca sunt sedentara, ca imi plac dulciurile si ciocolata la nebunie si ca asa cum imi gaseam argumente sa mai trag o tigara, gasesc acum sa mai mananc o ciocolata. Si crede-ma mananc ciocolata, nu ma incurc
Ache vezi cum stai cu argumentele. Stresul de la scarbici e unul pro sau contra?
Va doresc o zi buna si...fara tigari!
mama lu' Claudiu
eva03 spune:
Uitasem sa va mai spun ceva: apa plata este buna si impotriva fumatului si pentru slabire!
mama lu' Claudiu
carry spune:
Mama lui Claudiu...
multumesc ptr sprijin !!!
Ma intereseaza cum ajuta apa plata impotriva fumatului ?????
Deocamdata nu-mi fac griji cu kilogramele pe care le-as putea lua dupa, sa tin acum si o cura de slabire, ar fi stresul prea mare, ma voi ocupa peste 2-3 sapatamani de asta...
Ptr maine m-am aprovizionat cu tot felul de bombonele,alune.etc,dar si cu un pachet de tigari
Nu, nu ca sa-l fumez ci ca sa fie acolo, ptr psihicul meu,il ascund pe undeva, dar sa stiu ca exista...
Offf, offf, sper sa nu intru in sevraj maine ![]()
M-ai cam speriat, Eva, cu "suferinta fizica " ce va urma, poti sa-mi spui mai mult ?
Si care este perioada cea mai grea ?Primele 3 ,5,7 zile ????
Multumesc 
ina78 spune:
carry - sa stii ca e greu dar ... nu atit de greu pe cit se spune.
Cit despre decizi de a ma lasa de fumat, sa stii ca am luat-o singura, fara a-l anunta pe sotul meu, intr-o vineri seara am fot intr-o vizita am fumat f. mult, cind m-am intors acasa mi-am facut baie, m-am spalat bine... si am pus tigarile pe frigider... si sint si acum acolo.
Dimineata nu am facut cafea, el n-a zis nimic. Am cautat sa am un program incarcat, in general cu lucruri care imi faceau si inainte fumatul aproape imposibil... miscare, sofat, cumparaturi
La amiaza m-a felicitat si apoi m-a sustinut.
Apa plata si pe mine m-a ajutat f. mult... in sesul ca ori de cite ori aveam tentatia de a intinde mina... luam o gura de apa sau mincam un fruct.
Multa bafta si putere.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
sigrid26 spune:
Eu am azi 13 zile de cand nu am fumat , fumam un pachet si jumate pe zi de malboro medium, nu exista ora fara tigara .Ce va sfatuiesc este sa cumparati guma Nicorette sau plasturi pt ca raul fizic va fi prezent , ameteli , cu mine se invartea camera , dar cu guma cu nicotina am eliminat raul fizic , ma mai lupt cu dependentza gestului,
va urez succes si nu e chiar asa greu
asteptam vesti
Mamica de printesa
de 5 anisori
ralu71 spune:
Buna fetelor,
va spun ca pe mine in primele zile de "nefumat"m-au ajutat tigarile NTB(se gasesc la farmacii si costa aproape 15RON/pachet)care e drept ca au un gust naspa rau,dar m-au ajutat in sevrajul"pshic"....stiti voi....gestul de a aprinde mereu o tigara.Pana acum am fumat 2pachete si am 1 luna si 2 zile de cand n-am mai fumat tigari"adevarate">Acum fumrez NTB doar cand ies in oras cu fumatori...si nu intotdeauna.
VA mai spun ca fumam de 17 ani aproape un pachet pe zi....deci se poate....trebuie doar sa vreti cu adevarat.
Succes la nefumat si va pup,
Raluca
eva03 spune:
Carry, departe de mine sa incerc sa te sperii. Eu doar incercam sa te "pregatesc" ca sa nu folosesti indispozitiile astea drept argument, nu ca sa le folosesti. Eu am avut, asa cum spunea si sigrid ameteli puternice si dureri mari de cap.
Cat dureaza? De fiecare data a durat vreo doua-trei zile. Dupa doua saptamani incepi sa uiti pt scurte perioade ca fumezi si pe urma e din ce in ce mai bine. Cam dupa cinci luni, chiar mai mult, nu mai remarcam ca eu sunt nefumatoare si cei care ma insoteau erau fumatori. La inceput ii urmaream cum fumeaza si adulmecam fumul in prezenta lor, timp in care ma luptam in mintea mea cu argumentele si raspundeam: NU.
Curaj, Carry! O sa vezi peste o luna ca o sa spui ca a fost usor. Nu mai spun cat de mult merita!
mama lu' Claudiu
ache spune:
fetelor, eu incerc sa va sperii
...nu ca n-ati stii toate astea:
BBC News World Edition
Saturday, 8 February, 2003, 15:52 GMT
Smoking
Smoking increases the risk of a range of diseases
Smoking is a greater cause of death and disability than any single disease, says the World Health Organisation.
According to their figures, it is responsible for approximately five million deaths worldwide every year.
Tobacco smoking is a known or probable cause of approximately 25 diseases, and even the WHO says that its impact on world health is not fully assessed.
Heart attack and stroke
UK studies show that smokers in their 30s and 40s are five times more likely to have a heart attack than non-smokers.
Tobacco contributes to the hardening of the arteries, which can then become blocked and starve the heart of bloodflow, causing the attack.
Often, smokers who develop this will require complex and risky heart bypass surgery.
If you smoke for a lifetime, there is a 50% chance that your eventual death will be smoking-related - half of all these deaths will be in middle age.
Smoking also increases the risk of having a stroke.
Lung problems
Another primary health risk associated with smoking are lung cancer, which kills more than 20,000 people in the UK every year.
US studies have shown that men who smoke increase their chances of dying from the disease by more than 22 times.
Women who smoke increase this risk by nearly 12 times.
Lung cancer is a difficult cancer to treat - long term survival rates are poor.
Smoking also increases the risk of oral, uterine, liver, kidney, bladder, stomach, and cervical cancers, and leukaemia.
Another health problem associated with tobacco is emphysema, which, when combined with chronic bronchitis, produces chronic obstructive pulmonary disease.
The lung damage which causes emphysema is irreversible, and makes it extremely difficult to breathe.
Harm to children
Smoking in pregnancy greatly increases the risk of miscarriage, is associated with lower birthweight babies, and inhibited child development.
Smoking by parents following the birth is linked to sudden infant death syndrome, or cot death, and higher rates of infant respiratory illness, such as bronchitis, colds, and pneumonia.
Nicotine, an ingredient of tobacco, is listed as an addictive substance by the US authorities.
Although the health risks of smoking are culmulative, giving up can yield health benefits regardless of the age of the patient, or the length of time they have been smoking.
Future impact
By 2020, the WHO expects the worldwide death toll to reach 10 million, causing 17.7% of all deaths in developed countries.
There are believed to be 1.1 billion smokers in the world, 800 million of them in developing countries.
anca
edit: * Smoking also brings on an earlier menopause in women, advancing it by an average of 5 years.
* It reduces women's fertility and delays conception after they stop using oral contraceptives.
* It impairs erections in middle-aged and older men and may affect the quality of their sperm. It seems to "sedate" sperm and to impair their motility. This is reversed after stopping smoking.
* Smoking accelerates the rate of osteoporosisA progressive disease that weakens the bones, causing them to fracture more easily., a disease which causes bones to weaken and fracture more easily.
* Women who smoke during pregnancy damage their unborn child, causing effects that last throughout the child's life. The risks of miscarriage, premature birth, and death of the baby in its first year of life are all significantly increased.
Need To Know:
Smoking During Pregnancy
In addition to the risk of miscarriage, premature birth, and death of the baby in its first year of life, a woman's smoking during pregnancy also has other effects on the baby:
* The growth and development of all unborn babies is impaired if their mothers smoke. On average, birth weight is reduced by about half a pound. This makes little difference to a baby of normal weight, but could be crucial to ones weighing 3 to 4 pounds.
* The development of the brain is also affected. Children whose mothers smoked during pregnancy are on average about one year behind non-exposed children in reading and numerical ability, for example. Loss of a few IQ points may be hardly noticeable to a normally intelligent child or adult, but may be critical for someone on the borderline.
* The child will be more likely to have behavioral problems and hyperactivity.
* Finally, during the first few years of life, children are especially vulnerable to the harmful effects of passive smokingThe breathing in of air that contains other people's smoke. if their parents smoke. These effects include worsening of asthma, increased frequency of colds and ear infections, and increased risk of sudden infant death syndrome.
silvy24 spune:
Salutare fetelor....am citit cu mar e interes insemnarile voastre. Eu fumez de aproape 7 ani
si nu pot sa va descriu in cuvinte cat de mult mi-as dori sa ma las. Fumez peste 1 pachet de t zigari pe zi dar am avut si perioade in care am fumat peste 2 pachete. Pur si simplu nu vroiam sa ma las, era cea mai mare placere a mea. Acum, efectele au inceput sa se vada si sa se simta. tenul meu, cu toate ca am doar 24 de ani nu mai arata deloc ca la 17, dintii mei sunt galbeni si nici cea mai buna pasta de dinti nu-i poate albi atata timp cat sudez tzigari, nu rezist la efort fizic etc. De cateva luni am tot luat decizia de a ma lasa si stiu ca trebuie sa ma las brusc ca eu ori fumez 1 pach ori deloc.
Deci cand ma enervam si luam decizia de a ma lasa, faceam seara un festin
cu tzigari din belsug, cafea si eventual o muzica buna pentru ca deh era ultima mea zi ca fumatoare. Apoi ma culcam fericita ca de maine nu voi mai fuma. La primele raze ale soarelui deschideam ochii si primul gand era "nu mai fumez!"
. Si picam intr-o depresie crunta gandindu-ma "ok si ce fac eu acum...ma duc fac dus si plec la munca...adica nu voi mai sta o ora cu cafea in fatza si nu voi mai fuma 5 tzigari?". Si, pur si simplu nu ma pute am da jos din pat pana nu luam decizia "ma las altadata".
Acum 2 saptamani am inceput un tratament pentru a ramane gravidutza asa ca nici atat nu ma mobilizez sa ma las pt ca acum astept cu nerabdare maxima sa treaca cele 6 zile cate mai am pana imi fac testul de sarcina.
Dar citind ce ati s cris voi pe site am luat decizia pe care ati luat-o multe dintre voi "NU SE MAI POATE. MA LAS". Deci eu vreau sa fiu mama si fumez. Este groaznic. Asa ca imi voi lua tzigari fara nicotina si in cateva zile va promit solemn ca ma las. 

am nevoie de sustinere!!!!
va pupa silvia pe toate si ne auzim f curand.
EVA-DATA spune:
Este al doilea an de cand nu mai fumez.Acum cand simt cum miroase cineva care fumeaza,imi aduc aminte ca asa trebuia sa fi mirosit si eu.Ma gandesc cum de am putut fuma.Nu m-as mai reapuca veci!Sper sa ma tina!Am economisit bani,timp si sanatate.Imi pare rau ca am fumat,nu vad ce era atat de palpitant(Pe atunci tot asa,nu concepeam ca dimineata sa nu beau cafeaua cu 2-3 tigari!)Acum maninc dimineata o portocala si credeti-ma,gustul pe care ti-l lasa in gura nu se compara!
Va doresc succes tuturor celor care vreti sa va lasati de fumat!Merita!
eva