Am pornit la drum stiind doar ca trebuie sa fac ceva din dovleceii care risau sa moara de batranete. Cum nu am vrut dovlecei umpluti m-am luat si i-am taiat cubulete - vreo 7 bucati gen zucchini da cu pielea mai deschisa- o ceapa solzisori, o rosie coapta bine si am turnat peste toate astea ulei, apa, sare si piper intr-o cratita. Separat am pus la fiert o ceasca de orez si dupa ce a fiert l-am lasat in apa sa 'infloreasca' (asta pt ca am uitat de el...teoretic l-as fi vrut asa neinflorit da a dat bine in 'gradina de legume'). Am lasat sa clocoteasca dovlecelul & co si apoi am adaugat pentru gust o lingura de ulei de masline. Apoi am pus orezul la care merge foarte bine lamaie (doua feliute mai groase taiate in cubulete). Pentru ca devenise putin mediteraneana mincarea asta i-am aruncat in ochi si cinci masline negre fara samburi si putin oregano (de obicei folosesc busuioc da mi-a picat oregano in mana). (AM UITAT da voi sa n-o faceti sa puneti-daca aveti prin bucatarie- si un praz.)
Dupa ce-au fiert impreuna astea -dar nu prea mult ca sa ramana bucatelele de dovlecel intregi si nu f moi- trantim doua linguri de sos de rosii, un usturoi tocat marunt si o mana de patrunjel proaspat.
Numa maru' lu' Adam lipseste:)) insa tot i-am zis Gradina raiului la cate vietuitore verzi pusai in ea:))
Alaturi am pus friptura. Ceafa de porc pusa la cuptor asa calup-adica nefeliata- stropita cu ulei, sare piper si apa pin la brau. in jurul carnii am plantat rosii din alea mici si ciuperci.
Voila Gradina Raiului brat la brat cu ceafa pacatosului
__________________________
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush