Bombele din Antalya si concediul

Bombele din Antalya si concediul | Autor: geniest

Link direct la acest mesaj

Am bilete in Antalya incepand cu 4 sept. pe care le-am platit, insa nu mai vrem sa mergem din cauza atentatelor. Faza care ma supara este ca agentia de turism nu vrea sa-mi restituie banii pe motiv ca am semnat un contract in care scrie ca in caz de forta majora agentia este exonerata de raspundere. N-am citit asta de la inceput si am semnat...acum ce mai pot sa fac ??? Ati fost in aceasta situatie ? Cum credeti ca ar trebui sa procedez??
De asemenea mi-au spus ca daca ambasada nu declara stare de forta majora ei n-au nici-o obligatie......

Asa sa fie ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Noi plekam pe 03 Septembrie in Marmaris - si acolo au fost bombe .
Si orice agentie are clauze la renuntare , mai ales ca nu este declarata stare de urgenta .Penalizarile sunt de 100%.Asa ca ....sunt banii pierduti !
Sincer ,si noi am vrut sa renuntam ,chiar anuntasem agentia .....
Dar am vb cu prieteni care au fost in Antalya si in Marmaris chiar in ziua cu atentatle ...si habar nu aveau ,erau in complex si au aflat de la stiri.
Apoi am vb cu cetateni turci care ne-au spus ca poporul roman nu este cel vizat ,in nici un caz .
Kurzi sunt impotriva britanicilor si altor popoare.

Si am fost sfatuiti sa nu mergem cu mijlocul de transport in comun ,sa ne inchiriem noi masina , sa mancam in restaurantele complexului .
Si exercusiile organizate -ptr scufundari ,vizite la Rhodos - nu pune nimeni bomba pe plaja sau in apa!

Atentate sunt din anul 2000 si vor mai fii .Unele mai mari altele mai mici de care nu se stie .

Eu zic sa mergeti linistiti , sa nu va stricati concediul .

Crede-ma , sti cate probleme ne-am facut si noi ?
Si am vb cu zeci de persoane care au bilete si merg sau care au plekat in Turcia la 2-3 zile dupa atentate .

Cu dumnezeu inainte !

Un lucru este sigur : AGENTIA NU MAI RETURNEAZA BANII!

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Nu renunta. Noi eram in Antalya anul trecut cand au fost atentatele si habar nu am avut. Au spus ei ceva la televizor, dar foarte scurt si cum nu intelegeam turca nici nu ne-a interesat.
Incercati sa nu mergeti cu mijloacele de transport in comun si... asta este. Resort-urile sunt sigure.
Eu sunt de principiul ca daca iti este scris sa mori te ineci cu un pahar de apa sau iti cade o caramida in cap...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Irinai nu e trist cand mori tu ci cand iti moare cineva iubit si simti ca puteai evita.

Insa cel mai sigur loc este acela in care a fost de curand un atentat. Nivelul de securitate e ridicat si oamenii simpli sint atenti. Vacanta placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Depinde foarte mult de agentie, daca sunt profi pot sa-ti ofere o alta alternativa (de ex o alta locatie sau chiar o alta tara) la un buget aproximativ egal. La agentiile mari e mai mult decat posibil.

Pe viitor mai exista varianta incheierii unei asigurari storno si in astfel de cazuri iti primesti cam 90% din bani inapoi (pierzi numai costul rezervarilor si un mic comision).

N-am fost in situatia ta, dar eu mi-am amanat cu o saptamana rezervarile ptr Halkidiki si cei de la agentie au fost mai mult decat amabili, n-am platit nimic in plus si mi-au trimis al doilea set de vouchere prin Cargus pe cheltuiala lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu am fost in iulie , cu baiatul si nu s-a intimplat nimic.De regula sint cluburi de vacanta unde ai totul la dispozitie.Sint foarte bine pazite si nu intra nimeni de afara.Daca vrei sa eviti orice risc ,poti sta acolo si daca mergi sa vizitezi ,evita restaurantele si mijloace de transport in comun.Excursiile organizate de ghidul vostru sint sigure deoarece este un microbuz special unde urca doar turisti.Si inainte de a pleca noi au fost bombe in Manavgat.A, noi am fost si de revelion ,cind am circulat numai cu dolmus (un fel de maxi taxi la ei) si cu autocare de linie turcesti,am fost in bazare,terase si nu s-a intimplat nimic.Distractie placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Cred ca au terminat cu bombele; a trecut sezonul, turistii au cam plecat, iar pe ei asta ii interesa: sa nu mai vina turisti in turcia!
Oricum, sansele de a te afla in perimetrul unei bombe sunt mai mici decat acealea de a da o masina peste tine pe trecerea de pietoni!
aici, desi au treceri marcate, nu se acorda prioritate DELOC!
Asa ca veniti linistiti si feriti-va de masini! Eu eram cu Andrei de mana (la inceput cand am venit aici), eram obisnuita ca la noi pe trecerea de pietoni, si era s-o iau de cateva ori.
Asa ca...sa aveti un concediu cat mai placut!
Si cum au spus si fetele, nu mergeti cu transportul in comun!
Pupici!

www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Noi ar fi trebuit sa zburam simbata. Insa imediat dupa atentate ne-a sunat agentia si ne-a oferit o alta destinatie. Iar ministerul de externe austriac a lansat un avertisment oficial de a nu se mai calatori in Turcia.

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Da, se pare ca totusi nu au terminat!

www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns intruder spune:

asigurarea storno este valabila doar in cazul unei imbolnaviri serioase, care necesita spitalizare, sau in cazul decesului unei rude de gradul 1. in nici un caz nu este valabila pt atentate. conform contractului, excursia poate fi anulata (iar banii recuperati in intregime) doar in cazul in care tara respectiva decreteaza stare de forta majora.

cieva spunea mai sus ca nu romanii sunt vizatzi de bombe...crezi ca teroristul respectiv mai intai cere pasaportul celor de pe strada si dupa apasa detonatorul??

eu voi pleca peste 2 zile in antalya.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

quote:
Originally posted by tlaura

Da, se pare ca totusi nu au terminat!

Laura, mama lui Andrei

Poze

ce s-a mai intamplat?

din cate am auzit io pe la tv, kurzii nu se vor opri pana nu vor distruge turismul turcesc.

Mergi la inceput