fetele din belgia noua

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

es: tare as fi vrut sa vin si eu!!! dar lunea!! e cam greu... dar in alte zile ce pot vedea?

nina: merci... no problems. eu sunt aici doar de 1 an.. dar am alergat peste tot sa vad... de toate... e un parculet cu multe tobogane si locuri de joaca in nisip .. baietelului meu ii place ff mult. se afla in piata st josse , de fapt pe partea laterala a bisericii st josse. mie-mi place ca e curat, are wc-uri, multe chestii. de altfel , cred ca-i cel mai frumos. mai exista si in parcul din fata palatului regal: acolo eu am fost la un spectacol de marionete,,,parca miercurea. nu mai stiu. dar daca vrei, ma interesez. si in alta parte: teatru de marionete : http://www.quefaire.be/Marionnettes-41917.shtml .
un festival al copiilor... pe 3 septembrie http://www.opt.be/informations/brussels_event/EN/B/E/40587.html

si ca tot veni vorba::

am vazut ca pe 1,2,3 septembrie la liege e fete de fous ... ce-o fi aia? a vazut cineva ? ....http://fetedesfous.free.fr/
maine la bruxelles e festivalul maneken pis: stiti ala care a salvat cica orasul: http://www.opt.be/informations/brussels_event/EN/B/E/20946.html in grand place
si inca o chestie care pare interesanta la brussel .. ceva despre ciocolata blgiana: http://www.opt.be/informations/brussels_event/EN/B/E/20946.html hia ca citesc si eu acum ca sa vad ce-i

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Ce fac fetele de la Belgigue?.Fetele din Antwerpen,vreau sa va pun o intrebare.Stiti cumva care e cel mai bun Tappas din centrul Antwerpenului?.Mai,am fost acu vreo 4 ani in urma in Antwerpen si am mincat in centru la un tappas,cica cel mai bun din centru.Intradevar am mincat cele mai bune scoici,super.Ei, problema e ca nu am retinut numele restaurantului si nici exact unde se afla.Strazile seamana atit de bine unele cu altele incit de fiecare data cind cautam restaurantul nu nimerim nici cum pe strada respectiva. De fiecare data cind ne aflam in Antwerpen ne propunem sa mincam tappas la restaurantul respectiv si nici cum nu mai gasim locul cu pricina.

Va pupacesc

Anca,Bianca si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bepii spune:

Dragele mele fete,
Va multumesc pentru felicitari si ma bucur tare mult ca sunteti alaturi de mine. Sigur ca o sa va tin la curent cum decurg lucrurile ca sa puteti sa ma vedeti desi nu stiu cate sanse am pe mai departe. Vom vedea.
Esme, multumesc pt nr de telefon, o sa te sun ca sa vedem cum facem sa ne intalnim. Chiar daca vei fi prinsa cu alte treburi, eu tot voi veni in Leuven ca o am in vizita pe nepoata mea si as vrea sa-i arat ce e mai frumos si interesant in Belgia, iar Leuvenul eu il consider un oras frumos si cochet care trebuie vazut. M-as bucura daca si Maggy ar putea sa vina, ce zici Maggy? Hai s-o cunoastem si pe fiica ta. Nepoata mea are 18 ani, fiica ta 16 ani, deci sunt aproape ca varsta si nu se vor plicitisi cu noi.
Despe, pai draguta, copilu tau a inceput scoala, de ce nu poti veni? Ia trenul si vino in Leuven ca si eu tot cu trenu voi veni.
Mady, daca luni esti inapoi in Brussel poate vi si tu, mi-ar placea sa te cunosc. Daca nu poti, atunci ramane pt cursul saptamanii ca oricum voi veni si in Brussel.
Fetele din zona, Carmen, Scumpi si celelalte, haide indrazniti, o sa va placa sigur mai ales ca in Leuven e zi de sarbatoare.
Morgane, esti o draguta . Pacat ca nu poti veni si tu, esti cam departe de noi dar o sa vin eu la tine intr-o zi. Sau poate ca-ti faci si tu o zi libera si vi la noi. Sa o iei si pe fiica ta s-o cunoastem si pe ea, da?
Acum trebuie sa plecam in plimbare. Vom merge la mare sa-i aratam capritei litoralul belgian care intre noi fie vorba e mai naspa decat cel romanesc (cu exceptia serviciilor).
Hai ca va pup si va doresc un weekend frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ror spune:

Buna seara fetelor,

Carmen, bine ai venit! Si ma alatur si eu celorlalte fete si-ti spun ca murim de curiozitate sa vedem pozele cu tine miresik.
MadyG, referitor la nunti, ai dreptate. Serviciile de orice fel au devenit tot mai scumpe. Iar tarisoara noastra, din punctul asta de vedere, s-a aliniat foarte repede la nivelul Europei. Oricum, pastreaza si tu doar ce a fost frumos si esential: cununia religioasa, faptul ca ai avut familia si prietenii alaturi de tine cand ai spus DA si nu in ultimul rand fotografiile- o amintire vesnica.
Scumpi, Ce bine ca ai mers acasa la parinti. Poze frumoase, vreme la fel, floricele, bubulinka langa tine, ce sa mai... :)
Morgane, interesanta povestea de dragoste a celor doi, dar ca orice poveste cu un Romeo si o Julieta, finalul este trist.
Dispe, Morgane, NinaM, cum a fost prima zi de scoala? A fost totul ok? Copiii s-au simtit bine sau inca mai ofteaza dupa vacanta abia terminata? Pentru Alex cred ca o sa fie un pic mai greu pana invata limba. Avantajul e ca e micut si o sa prinda repede. Curaj si rabdare:)
Dispe, pe cand pagina cu "fetele din Belgia veche" he, he, he? :)
Anky, un restaurant bun si nu departe de gara centrala este "Anderson", cu specific belgian, servicii de calitate, preturile un pic mai mari decat ale celorlalte restaurante din zona, dar totusi acceptabile. Acolo scoicile sunt preparate bine. Tot in zona, dar putin mai in spate, ai doua restaurante chinezesti unde se mananca bine daca iti place mancarea chinezeasca; Mai sunt vreo 2, 3 restaurante italiene, 2 argentiniene, 1 mexican, 2 arabesti, 1 tailandez... Daca preferi ceva mai romantic, o sa gasesti in partea istorica centrala a Antwerp-ului, in zona catedralei.
Mathilda, eu sincera sa fiu, nu am avut nici o experienta de genul acesta cu belgiencele. Ce-i drept, la inceput le vedeam pe toate grase si urate, probabil unde eram eu slabanoaga. Dar cu timpul mi-am dat seama ca a dominat subiectivismul. Iar restul, asa cum mentiona si Morgane, depinde de educatia fiecareia si gradul de incredere in sine, nationalitatea nu conteaza prea mult.
Referitor la site-ul DC, si raspunsurile pe care le-ai primit in urma conversatiei, nu te lasa prada interpretarilor.
1. Teoretic vorbind, viata unei casnice (cu sau fara diploma) e cam la fel oriunde te-ai afla, impartindu-se intre indatoririle casnice (sot, copil, casa-dupa caz), uneori cu participari la diverse activitati extra familiale (pentru persoanele mai dinamice sau celor care le place societatea).
Acum depinde si de situatia financiara a fiecareia. Cunosc personal asa numita "casnica licentiata imburghezita" cu "fata in casa" si care nu e in stare (vorba vine) sa dea un simplu telefon la agentie pentru rezervarea unui bilet de avion. Sotul are o afacere prospera iar secretara firmei (saraca) trebuie sa rezolve, printre multe alte obligatii de servici, si treburile personale ale sotiei sefului.
2. Referitor la cadouri, daca te referi la mentalitatea romaneasca, cred ca ai dreptate. Romanii in general sunt cu suflet larg, uneori un pic grandomani sau snobi. Au bani sau nu, fac cadouri substantiale. Aici, oamenii gandesc altfel. Mai intai isi asigura ziua de maine iar cadourile au valoare mai mult simbolica. O felicitare, o cutie cu bomboane, un buchet de flori, dupa mine, sunt cadourile standard. Dar in fond si la urma urmei, nu conteaza valoarea cadoului ci intentia. Iti da sentimentul placut ca cineva s-a gandit la tine. Bineinteles ca si aici putem comenta mult pe aceasta tema.
Succes mult in tot ce ti-ai propus, trebuie sa fii mandra pentru reusita si poate ne vedem, ce zici?
Bepii, eu cred ca sunt exceptia de la regula. Nu am stiut cum "sa tin un barbat (acesta belgian) langa mine". Dar un taifun (el) cu o apa lina (eu) nu iese bine.
Felicitari pentru reusita!!! O sa va urmarim in octombrie si o sa va tinem pumnii.

Ia spuneti fetelor, in Antwerp nu organizam nici o intalnire???

Fetelor, va pup si va doresc un weekend placut
Ror

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ror_romania/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

fete: doar ce-am spus bine-ai venit vara ... ca a si venit toamna !! iar toamna ... ploaie.. alea . alea... ma rog... pe mine nu ma mai cuprinde depresia ca ar trebui sa fiu tot depresata , in cazul asta... dat trebuie sa ma palng, nu? asta-i vreme, dom'le?
multumesc tuturor celor ce ne-au transmis urari de bine pt inceperea scolii.... prima zi s-a consumat cu bine, cand l-am recuperat pe al meu... era cu ochii ///camm speriati,,, dar bine!

bepii: dar pana la urma ce e la leuven. concret. de vrei sa mergi musai?

morgane: multam fain!! esti o super dragutza , ca toata familia, de altfel!

in alta ordine de idei: pen' cine nu stie , la brugge este expozitie de sable... adicatelea ... scuplturi in nisip.. pana pe 17 sept de la 10-23 ... eu ma duc.. cre'ca saptamana aviatoare1

va pup!

ps : uite dom'le ca se scrie pe belgia si-n we!!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Salutare,

Dispe scumpa, Leuven e un oras mic, capitala Vlaams Brabant, dar extraordinar de frumos si foarte plin de viata. Are cam 30000 de locuitori permanenti si se fac inspre 90000 in timpul anului universitar. Fiind oras universitar oamenii sunt extrem de deschisi si majoritatea vorbesc pe langa flamanda, engleza si franceza fara problame si strambat din nas :) Ce merita vazut in Leuven e primaria (cum era...aia din Bruge e cea mai veche, cea din Brussel cea mai mare si cea din Leuven cea mai draguta... sau primele doua sunt invers :) ), centrul in general, Oude Markt...mai ales joi seara (se spune ca e cea mai mare terasa din Europa :) ), muzeul orasului, castelul Arenberg (care e si rectoratul universitatii), tot parcul arenberg e frumos, biblioteca centrala universitara...care a fost complet bombardata de americani in WW II, apoi reconstruita de acestia si cica oferita cadou universitatii, dar si in ziua de azi primaria Leuven mai plateste datoria reconstructiei (mi-e greu sa inteleg ce fel de cadou e asta). Cladirea primariei a fost numita biblia saracului si cartea de istorie. E complet plina de statui si basoreliefuri, basoreliefurile de la postamentele statuilor reprezinta scene din biblie, de la vechiul testament pana la evanghelii, un rand de statui reprezinta primarii Leuvenului, unul nobilii orasului si unul oamenii de stiinta de la univ. Ar mai fi micuta si draguta gradina botanica...si multitudinea de baruri si cafenele...stim cu totii ca in Brussel sunt ceva mai multe de 1000, dar brusselul are si o multime de locuitori, in Leuven sunt ceva mai mult de 400 de localuri in interiorul ringului iar populatia e cat spuneam...30000. Problema cu orasul e ca in timpul kermisului nu poti vedea foarte bine cladirile...insa atunci e draguta atmosfera sper sa se opreasca ploaia :)
Bepii suna linistita :)

Magggyyyy...
Parca vad ca nu a avut acces in ultima vreme la net...nu are nimeni numarul ei (un mp ceva), ca eu ca o desteapta ce sunt nu l-am cerut cand ne-am intalnit.

Duminica faina,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

am uitat sa adaug...

ror...ai perfecta dreptate si in plus parca mai vorbesti si despre trecutul meu :) Si eu cand am venit aici aveam impresia ca toate sunt grase si urate...cred ca mi-a luat cam un an sa ma obisnuiesc, sa imi dau seama ca sunt femei normale si ca spre deosebire de romance (cel putin cele pe care le stiu eu acasa) majoritatea fac sport sau au facut sport si sunt mai degraba masive decat grase. Iar pe ei, pe belgieni am invatat sa ii apreciez pentru faptul ca nu dau doi bani pe opulenta, pe majoritatea putini ii doare cat de la moda sunt imbracati sau cat de mare sau mic cadoua le-au adus unii sau altii, insa fac tot posibilul ca in fiecare an sa aiba cel putin o vacanta frumoasa, daca nu doua, una de iarna si una de vara. As vrea sa ne cunoastem intr-o zi, fiindca am impresia ca gandim destul de similar :) Daca cumva nu lucrezi luni hai la Leuven :)

o zi faina,

Es

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ror spune:

Draga Es, multumesc pentru invitatie. Si mie mi-ar face deosebita placere sa te cunosc, insa luni nu pot veni, datoria ma cheama:)
Lucrez de luni pana sambata, ce-i drept sambata doar 4 ore. Mai vorbim si poate reusim sa aranjam ceva.
Fetelor care mergeti in Leuven, dar si gazdei, va doresc ca luni sa aveti timp frumos si sa va simtiti bine.

,
Robertina
ror_romania (yahoo ID ptr cine are messenger)
Tel: 0473/ 946 840

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ror_romania/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bepii spune:

Hey Despe, hai nu mai fi suparata ca uite am o veste buna pt tine: de marti se va indrepta vremea si pe joi vor fi in jur de 25°. Maine va fi inorat, pe alocuri ploaie dar cine stie poate va ocoli Brusselul. Iar la Leuven vreau sa merg pt ca asa cum am spus o am pe nepoata mea in vizita si trebuie sa-i arat imprejurimiule, nu? Si cum Esme a pomenit ceva despre ziua de luni, mi-am spus ca e cel mai potrivit sa mergem atunci. Si m-as fi bucurat daca ni s-ar fi alturat si alte fete dar vad ca nimeni nu zice nimic. Iar de marti incolo vreau sa vin si in Brussel. Ce zici, cand putem sa ne vedem?
Ror, draguta, departe de mine sa supar pe cineva. Cand am spus ca unele femei nu stiu sa-si tina barbatul m-am referit in general. Si eu ca si tine am trecut printr-un divort deci pot spune ca nici eu n-am fost in stare, e vorba si de compatibilitatea dintre cei doi. Discutia dinainte era despre calitatile romancelor.
Sa nu dati cu pietre in mine dar mie belgiencele nu-mi plac. Si nu ca fizic ci ca mentalitate. Iar ma repet, sunt si persoane bune dar in general nu-mi plac si stiu ce spun pt ca am avut cateva experiente neplacute cu unele dintre ele. Dar nu vreau sa intru in amanunte ca ar trebui sa scriu ore intregi.
Esme, ai descris frumos Leuvenul; scurt si cuprinzator. Sper ca ai reusit sa convingi si alte persoane sa vina in vizita. Si eu subscriu despre primaria din Leuven care e considerata cea mai frumoasa cladire din Belgia. Este o bijuterie. Te voi suna maine dimineata, ok? Uite aici pt orice eventualitate si nr meu: 0476/ 77 77 17.
Acum va pup pe toate si va doresc o saptamana ce vine plina de soare si bucurii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Fetelor,buna seara!Se pare ca am avut noroc si am gasit cumparatori,mai urmeaza ditamai alergatura dupa diferite acte si sper ca in 2 luni sa termin distractia cu birocratia si sa vin inspre voi.

Bepii am vazut la inceputul subiectului ca esti din Mangalia.Si eu la fel!

Lavinia

poze Natalia

Mergi la inceput