Prima zi de ... cresa
Raspunsuri - Pagina 5
Amaya spune:
Buna dimineata memici.
Noi deja cred ca am scapat cu bine de zilele critice. Astazi a fost a cincea zi si a intrat la grupa cu zambetul pe buze si s-a dus glont la leagan. Cel mai important pentru mine este ca nu s-a imbolnavit. A avut miercuri seara cateva semne de conjunctivita (dar nu cred ca are legatura cu cresa) si le-am transmis joi dimineata la educatoare si asistentei sefe (eu nu apucasem inca sa-i iau picaturi, ca sa le las, fiindca farmaciile nu deschid la 7
) si au avut mare grija de el, i-au curatat ochisorul cum aparea secretia si i-au pus picaturi dimineata si la pranz. Ca atare nu a aparut roseata (el a mai facut o data si cum nu mi-am dat seama imediat, am crezut ca doar lacrimeaza, a doua zi ambii ochi erau rosii-rosii) si cred ca ingrijirea prompta a fost foarte importanta.
Ce sa va mai spun ca ieri cand l-am luat am avut dovada clara a acomodarii lui: dupa ce l-am luat in brate s-a intins sa-si pupe educatoarea, are una preferata, (si el nu-l pupa nici pe tati, decat pe mine).
Sper ca toti piticutii s-au acomodat usor, oricum mai astept povesti si experiente si de la voi.
Oana
17+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
cattalina spune:
salutare la toate mamicile!
si eu am un baietel care de luni a inceput iar gradinita...are 2 ani si 1 luna.merge la gradinita de la 1 an 8 luni dar numai la program scurt...pana la 13.
de sapt asta insa am inceput programul lung...pana la 17.dimineata il duce sotul ca eu daca l-as duce plange de nu mai poate daca il las....toate bune si frumoase pana vine momentul de somn....plange de numa si adoarme in brate la educatoare...in rest nu plange, se joaca, mananca- chiar foarte bine ma asigura educatoarea-problema ii la somn.acasa adormea ff repede dar cu mine langa el.
mi-e fff mila de el dar nu am ce face ca vin de la servici in jur de 14-15.inca ii prima saptamana, dar sper sa se acomodeze repede ca mi se rupe sufletul cand aud ca plange..

cattalina&costty(22.09.2002) Dragos (23.07.2004)
ja spune:
Mai ...cele ce inca nu ati inceput sper sa nu va desumflu..dar la noi se pare ca se complica .
Noi care in prima zi am zburdat,fara sa zica nimic azi a 4-a l-am lasat plangand ,l-am gasit plangand .Desi la prima ora parea OK ...am intrat in cresa,nu erea nimeni in hol,i-am spus ca se duce la copii,a fost deacord,a intrat in sala ,pana la jumatate...moment in care restul copiilor au inceput plansul la vedera mea...asa ca a fugit langa mine si s-a pus pe plans .Ca si ieri l-am lasat plangand ,dar nu isteric...convinsa fiind ca-i trece.
La plecare era tot in lacrimi(bine...cunoscandu-l stiu ca se poate si mai rau) ,dar pb e ca nu a mancat aproape nimic ,nici acasa ,a facut kk cam moale si decolorat .Il banuiesc de uoara indigestie...asa ca peste week-end il urmaresc,il doftoricesc...si de luni reluam ostilitatile.
De luni ar tb sa-l las pana la 4 ,dar mai discut cu felete de acolo daca nu ar fi bine sa-l mai iau o per. la 12 acasa...sa fac tranzitia usoara,caci am timp...pt asta l-am dus mai devreme sa fiu sigura ca pana merg eu la job el se va acomoda clar..(sau nu ...si atunci caut bona).
ana
bubu05 spune:
Cattalina, mult curaj in continuare, dar daca el se simte bine acolo asta conteaza. Poate cu timpul va adormii mai bine la pranz!
Nastasie, noi l-am inscris, si ne-a spus ca analizele sa le ducem cu max 10 zile inainte, ca atat sunt valabile, parca. La inceputul lunii octombrie vom face analizele, apoi spre mijlocul lunii il duc si eu cateva ore dimineata.
Amaya, bine ca nu are nimic acum la ochisor! Ce dragute sunt educatoarele...Doamne ajuta sa fie si cele de la cresa noastra la fel! Ca de asta ma tem mai mult decat de acomodarea lui Vladut. Lui ii plac f. mult copiii, e innebunit, de mancare nu-mi fac grija deloc, cere singur daca ii e foame...doar sa fie educatoarele sau ingrijitoarele, ce-or fi dragute cu ei!
Oana si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
bubu05 spune:
Ja, cred ca am scris amandoua in acelasi timp! Eu sunt pregatita pt. eventualele raceli sau imbolnaviri...cat de grave pot fi?? ai grija de micut in weekend si mai lasa-l la programul scurt un timp, mai ales ca plange dupa tine.
Oana si
Poze cu Vladutz
Amaya spune:
Bubu, chiar sunt niste super dragute. Cel putin pe una dintre ele am cam zapacit-o cu telefoanele (in putinele ore cat este pititcul meu acolo) si de fiecare data mi-a dat raportul cu ce face/ce-a facut Andrei foarte calma si nederanjata de asediul meu ora de ora.
Sa dea Domnul sa aveti acelasi noroc si sa fiti multumiti.
Ja, Andrei s-a imbolnavit prima oara in viata dupa primele 4 zile de cresa (in luna mai), a facut rosu in gat, pediatra noastra ii spune "regula de 4 zile in comunitate"....a fost ok, a trecut fara antibiotice, insa eu m-am speriat si nu l-am mai dus...pana acum, si acum ii dam din greu cu Imunobaby si Vit. C si deocamdata e ok.
Oana
17+ si
alipiticot spune:
da Bubu,mai am putin tare....nu am mai scris din lipsa de timp,dar va citesc....succes si tie cu cresa.
Andreea,nu am reusit sa vad sala unde stau copii la aceea cresa ,erau copii,unii plangeau,au 12 copii inscrisi,2 ingrijitoare,a treia pe drum daca creste nr copiilor,dar atitudinea doamnei care m-a primit,ce mi-a mai povestit,instinctul meu m-au facut sa ma hotarasc pt copou.Sper sa nu mi para rau si la iarna cand va fi f greu cu drumul sa renunt...incerc sa o duc de luni,daca nu marti sigur.Am intrebat de jucarii,au spus ca au,stiu ca au si un topogan.Nu stiu daca ii scoate afara....am sa mai intreb.Si trebuie sa intreb si de atentii ...banuiesc ca vor conta....
Dupa ce o duc voi povesti cum a fost.
Mult succes la toata lumea si putere de adaptare cat mai mare!
Paula
36 sapt si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)
poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos
bubu05 spune:
Fetelor care ati inceput cresa
, voi le-ati dus piticilor canutele lor pt. apa sau biberoane, cei care le mai folosesc sau le da sa bea din canute dela ei?
Aaa, si cand se termina apica din canuta lor, le pun ele apa plata de la ei sau trebuie sa le ducem noi rezerve? 
Oana si
Poze cu Vladutz
alipiticot spune:
Mie nu mi-au zis de canita,nu stiu ce sa zic...acolo le da ceai de sete,a mea bea apa nu ceai,au zis ca daca il va refuza sa-i aduc apa....vom vedea,luni e ziua cea mare si pt noi,abia astept sa vad cum va reactiona.Nu i-am caumparat inca saculeti,aici ne primeste si cu rucsacel,dar la cate am eu de pus crde ca trebuie un rucsac mare
Paula
36 sapt si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)
poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos
Amaya spune:
Bubu, eu ii duc cana lui plina cu apa. Acolo mai beau lapte la masa de dimineata si daca i se termina apa cred ca le dau ceai. Pana acum, in 4 ore nu a terminet niciodata apa din cana. Mereu o iau cu aproape un sfert acasa.
In alta ordine de idei, astazi la noi a aparut febra, 38,6 grade.
Oana
17+ si