Silueta toamna/ iarna
Raspunsuri - Pagina 2
teo1970 spune:
pai la varza nu prea ai ce principii Monti sa aplici, ca e vb de fibre (varza) cu lipide si/sau proteine (ulei +/- carne)
poti s-o faci cu ulei, da' mai bine mai putin (eu uneori nu pun deloc), cu ardei, ceapa, rosii, carne (sau fara/ iese f buna si fara), bors (cine vrea), marar
eu o fac cam cum o face Lulu, da' la mine straturile sunt asa:
ulei (optional), apoi 1 rind de varza (dulce, eventual frecata inainte cu sare), deasupra ardei gras taiat rondele/bucati/cum vrei, sare (daca n-am pus inainte), rosii (crude, oparite inainte, ca nu-mi place coaja/ pasta de tomate/ bulion etc.), marar verde tocat, carne (daca vrei) si apoi o iau de la capat, pina se termina toate ingredientele
din cind in cind mai pun si putina apa, varza trebuie sa fiarba oricum acoperita cu/fara bors/zeama de lamiie daca o vrei mai acra.
mai fac conopida la cuptor (oparita inainte in apa cu sare), amestecata cu brinza (si/sau smintina, dar mai bine fara, ca sa fie mai dietetic), ou batut deasupra si ... cam atit;
daca o pui in vas Jena poti sa nu mai pui nici unt ...
sau vinete la cuptor cu rosii si brinza, putin ulei de masline etc.
important e sa ai timp, sa ai ingrediente (legume peste iarna) si ceva pricepere la bucatareala, ca dup-aia poti sa faci tot felul de inovatii dietetice
dulcetica spune:
De ce e pizza considerata junk food, ca italienii maninca paste si pizza in prostie si nu sint toti grasi?
bufi spune:
Mai toti italienii sunt grasi, eu nu stiu de cineva slab si toti cei care merg in Italia se plang de treaba asta, mananca paste, pizza si se ingrasa..mama-mama
Eu am ramas surprinsa ca toata vara asta am mancat controlat si cu toate astea tot am mai pus ceva kg...poate si varsta, ma apropii de 30 ani.
Asa ca de la inceputul saptamanii mananc si mai controlat, numai mananc dupa ora 19.00, nu inghetata, de care am fost dependenta in vara asta si sper sa fiu ok pe iarna asta.
Imi cam fac griji, ce este ciudat ca nu se vede ca m-am ingrasat, adica la ochi...dar cantarul asa spune
Bufi
bufi spune:
Toamna este cea mai potrivita perioada pentru tinerea unei diete si urmarea unui program de slabire si remodelare corporala! De ce?
Iata 7 motive:
1. concediile s-au terminat si ai reintrat in ritmul tau normal de viata
2. a trecut perioada inghetatei si a dulciurilor de vara
3. fructele din acest anotimp sunt foarte bune pentru tinerea unei diete sanatoase de toamna: nuci, mere, pere, struguri etc.
4. temperatura de afara nu te mai molesteste si nu ti se va face rau la impachetari
5. nu mai pot interveni in timpul dietei weekend-urile cu plecari ad hoc la mare
6.locurile unde te poti relaxa s-au restrans ca numar si ar fi bine sa optezi pentru centrul nostru de slabire si remodelare corporala pentru a te relaxa si a pleca mai slaba dupa un singur tratament
lulu77 spune:
6.locurile unde te poti relaxa s-au restrans ca numar si ar fi bine sa optezi pentru centrul nostru de slabire si remodelare corporala pentru a te relaxa si a pleca mai slaba dupa un singur tratament
Eeeee, uite cu asta chiar nu sunt 100% de acord .
Dupa un singur tratament nu slabesti cine stie ( asta in cazul in care s-a facut referire la un singur tratament = o singura sedinta ).
Daca se face referire la un singur tratament = un abonament complet (10-12 sedinte ) ,atunci este o.k.!
Dar ,ca intotdeauna exista un dar.......
,numai tratamentele de remodelare nu sunt suficiente .
Pe langa aceste tratamente care ne ajuta f mult ,este nevoie de dieta echilibrata si de putina miscare .
Toate acestea combinate intr-adevar fac minuni !
Degeaba mergem si facem tratamente de remodelare ( masaj ,impachetari ,electro ,etc) si mancam necontrolat si neadecvat , rezultate nu vor fii .
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Alynutza spune:
quote:
Originally posted by lulu77
Si multe salate cu maioneza light.( salata berlineza ,boeuf , de pui ).
lulu, doua intrebari: cum faci salata berlineza si cum prepari maioneza ca sa fie light?
Multumesc.
lulu77 spune:
Alynutza,de obicei cumpar maioneza ,din lipsa de timp
, dar atunci cand fac acasa nu pun f mult ulei si "frec " galbenusurile cu iaurt si zeama de lamaie.
Salata berlineza (varianta mea)
-Carne macra de vita ;
-Castraveti murati ( in saramura ,nu in otet!) ;
-Maioneza ( de preferat light);
-Marar ;
Carnea se taie cubulete patrate si se firebe fff bine .
Se raceste carnea si se amesteca cu maioneza ,catravetii murati taiati si ei cubulete , si cu marar verde .
Eu pun f mult marar , ii da un gust deosebit ,si poti adauga si usturoi (sau mujdei) .
Se consuma rece cu paine prajita.
Pofta Buna !
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

