M-am hotarat......adoptie(39)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns urziceanu spune:

Simona ,si maya face frecvent pe limba afta.II dau cu glicerina cu stamicin.Ii pun pe suzeta pt ca nu ma lasa sa-i dau cu tifon.Mucii nu ne lasa absolut deloc in pace.Sforaim de mama focului,dar bine ca nu mai are febra si firicelul de sange de la ochisor s-a restras.Acum suntem si noi cei mari raciti.Azi nici nu am putut sa merg la serviciu.Criss ,este o viroza nenorocita,probabil ca Ale avea deja microbul in incubatie si de-aia a racit.
BOO_Boo,nici o veste?
Dora(patry)poze de la botez?

pupici,
Corina si Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Mimsi, felicitari pt. aniversare, sa cresteti mari si sanatoase si sa fiti mereu fericiti cu totii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelia alin spune:

Fetelor am mare nevoie de ajutor!
Simt ca ma lasa puterile ,o sa-mi spuneti ca sunt la inceput si ca trebuie sa fiu tare.
Dar acuma vin si va zic ca la mine nu poate exista un inceput si drept consecinta nici un sfarsit!
In tara asta chiar nu mai judeca nimeni cu mintea?cei care au putere de decizie chiar sunt incapabili de a le lua?Sau si daca le iau ,cred ca o fac in momentele lor cele mai proaste,se pare!
Azi m-au sunat de la protectia copilului si "m-au invitat" la o discutie ,care,zicea d-na de acolo,ne priveste direct!Cand ma duc ,nici una nici alta,imi zice ca dosarul nostru nu poate pleca la drum,noi fiind o familie inapta pentru adoptie din start.Motivul?Sotul meu are un contract ferm de lucru in afara tarii,programul de lucru fiind 28 de zile la munca,28 de zile concediu.Adica el lucreaza o luna da,o luna ba.Si consecinta este ca d-na accea foarte sus pusa (Bertz,Blentz sau cum naiba o mai fi chemand-o ca imi vine sa-i zic oricum numai pe nume nu) a considerat ca noi trebuie sa fim in permanenta acasa pe toata perioada procedurilor invocate de o adoptie.Plecand de la ancheta pentru atestat si terminand cu pronuntarea hotararii irevocabile de adoptie.Adica in cel mai fericit caz ,un an!Spuneti-mi voi unde e logica,eu oricum nu mai sunt capabila sa gandesc!
Si mai spuneti-mi voi,in caz ca stiti,ce as putea totusi face ca sa devenim o familie apta pentru adoptie,bineinteles excluzand faptul ca sotul meu sa-si dea demisia!
Va rog ajutati-ma cu orice informatie pe care o aveti,poate e de folos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Adelia, altceva decat sa-ti spun: "mergi in audienta la Theodora Bertzi", directoarea ORA, nu stiu ce sa-ti spun! Dar mergi acolo cu toata incrancenarea pe care ti-o da acum supararea, mergi si insista si bate-i pe toti pana te-or asculta! Alta solutie nu ai! (sau eu nu vad acum) Deci trebuie sa reusesti, nu se poate altfel!! Mergi cu o contestatie scrisa gata... Trebuie sa existe o cale de atac, nu se poate!
Dar cum de au aflat ei de programul de lucru al sotului? Nu se putea "omite" acest detaliu? Nu se poate reface dosarul cu aceasta "omisiune"?
Iti tin pumnii strans de tot, bafta!, tine-ne la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Programul de lucru al sotului nu il putea afla decat din adeverinta de salariu sau , in fine, hirtia pe care i-au dat-o de la locul de munca. O alta varianat este caracterizarea de la locul de munca.
Adelia, iti tin pumnii sa devii familie apta sa adopti cat mai repede.
E inuman ce se intimpla.
Bafta multa sa reusesti sa iti implinesti visul de a deveni mamica.
Nu te lasa si lupta-te cu toti ca sa reusesti.
O si un pentru viitoarea mamica.

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Au aflat din adeverinta de salariu eliberata de compania la care lucreaza,o companie straina bineinteles.Nu aveam cum sa ocolim acest lucru,dar faptul ca el are acel program nu mi se pare ca era obligatoriu sa fie mentionat.Poate instanta la un moment dat se putea pronunta impotriva adoptiei,dar faptul ca mie tocmai DPC-ul imi pune bete in roatemi se pare strigator la cer.
Credeti ca ma primeste d-na Bertzi in audienta??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Adelia ,de primit ,cred ca te primeste in audienta ,iar daca nu e ea sunt subalternele ei .Noi am fost ,ea era plecata ,dar erau 2 tipe si am vorbit cu ele ,am lasat un memoriu sau cum io zice ,ne-au dat raspuns scris dupa cateva zile .La noi era vb de recurs la procesul de adoptie si a cantarit ceva faptul ca era recursul nostru ,al Dpc si al Ora(deci 3 recursuri la prima sentinta ) ,dar nu ar fi fost suficient sa castigam fara avocatul pe care l-am avut .Stiu ca nu e aceeasi situatie ,dar vreau sa spun ca totusi te poate ajuta ORA ,si in speta ,Th. Bertzi si nu ar fi rau sa aveti si un avocat care sa va sfatuiasca .Eu una ,dupa ce am patit-o ,am hotarat ca nu ma apuc de a 2a adoptie fara a avea ,de la inceput ,avocat.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Adelia ,sotul tau e cetatean roman sau strain? Pt ca daca sotul tau e cetatean roman , chiar daca lucreaza 28 cu 28 zile libere pe care le sta in Romania ,banuiesc ca sarbatorile le face cu tine in tara ,prin urmare sta mai bine de jumatate de an in tara si in cazul asta e rezident roman ,prin urmare are tot dreptul sa adopte si Dpc bate campii .Daca insa e cetatean strain ,ma tem ca dpc are ceva dreptate ,dar nu bag mana in foc ,ca nu stiu sigur .
Mergi la Ora si vezi ce poti rezolva .Bafta Multa !

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Hai ca ,citii in perpendiculara .Ati fost deja la Bertzi sau asta v-a zis asistenta de la dpc ?

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Mie mi s-a comunicat de la Dpc Arges faptul ca d-na Bertzi a trimis o nota prin care se spune ca membrii familiei adoptatoare trebuie sa fie in tara pe TOATA perioada necesara eliberarii atestatului, a anchetelor,plasamentului,acomodarii,...pana la pronuntarea hotararii definitive a adoptiei.Adica .....cu o foarteeee mare indulgenta vreo 8 luni.Pai si sotul meu sa-si dea demisia?E cetatean roman,are domiciliu stabil in Pitesti,atata ca o luna e acasa si o luna e afara.Dar luna in care e acasa ,va fi 25 din 24 disponibil pentru orice fel de anchete,sau pentru un copil.Daca sotul meu era ministru de externe al Romaniei,ceea ce clar nu-i permitea sa fie in tara cand vroia Dpc-ul,ma intreb tot asa s-ar fi pus problema??Mie mi se pare o aberatie extraordinara.
Imi puteti da detalii despre aceasta ORA,unde ,cum ,cand...eu nefiind din Bucuresti mi-e mai greu sa aflu amanunte.Macar sa merg cat de cat la sigur.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Mergi la inceput