menstrual cup in loc de tampoane

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Siminaf , vorbe , vorbe
Glumeam.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma2006 spune:

Simina, serios, este mult mai bine decit cu tampoane, cine le-a facut le-a facut cu cap. Eu am alergie la ob, si doctorul mi-a spus sa renunt la ele. Pina acum cu cupa nu am nici o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Un articol gasit la o prima cautare (ca e tirziu si nu stau acum pe net), care ar putea ridica totusi semne de intrebare. Intrebarea ar fi acum: cine are mai multi bani - companiile care le produc sau institutele de cercetare? Pentru ca in functie de finantare depinde - sa fim realisti - succesul uneia sau alteia dintre opinii.

www.medicalnewstoday.com/articles/27320.php" target="_blank">http://www.medicalnewstoday.com/articles/27320.php

Chiar daca riscul ar fi dovedit ca foarte scazut, eu tot nu as risca o endometrioza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma2006 spune:

Draga mea Simina, dupa cum se vede in link-ul tau nu exista nici o dovada ca cupa menstruala ar provoca endometrioza. Probabil producatorii de tampoane sunt speriati de concurenta.
Cum ramine cu sindromul de soc toxic si alergiile pe care le poti face de la ob-uri, si cu toate acestea toata lumea le foloseste?
Eu sunt multumita de achizitie, produsele astea medicale se pun pe piata in urma unor studii, iti recomand sa incerci intii.

Completare: Ia uite ce-am gasit, de la tampoane poti sa faci endometrioza: http://www.medicalnewstoday.com/youropinions.php?opinionid=6179 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sa ma lamureasca i pe mine cineva: cupa asta se fixeaza cu oriificiul mai larg de peretii colului?
Sau se sprijina pe peretii vaginali?

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Xio, se fixeaza pe peretii vaginului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

Numai cand ma gandesc la muntii de absorbante si tampoane folosite pana acum, si tot e un motiv sa-mi cumpar o cupa d-asta. N-am voie sa folosesc tampoane, iar absorbantele sunt horror. In fiecare luna merg cracanata o saptamana, dorindu-mi sa ajung mai repede la menopauza .
Cred ca in sfarsit am gasit raspunsul la problema mea. Nu cred ca e mai rau sa folosesti cupa asta decat sa indesi un ob "acolo". Cat despre infectiile posibile..hm. Cred ca e mult mai probabil sa patesti asa folosind minunatele ob-uri. Eu noaptea am sa folosesc la inceput tot absorbante, pana ma obisnuiesc cu divaisu'. Oricum, decat sa spal tone de chilotzi patati, prefer sa golesc cupa aia in wc de 5-6 ori pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EVA-DATA spune:

ma intreb daca sunteti in vizita la cineva sau la o cabana la munte,unde va goliti cupa de sange?in WC,da?Apoi trebuie spalata,unde,in chiuveta?Mie sincer nu mi se pare igienic ca in chiuveta mea de acasa sa-si spele cineva cupa,apoi sa mearga un copil si sa se spele pe maini!In WCurile publice la care chiuveta se poate spala cupa?Ar fi gretos sa o vad pe una langa mine spalandu-si cupa la chiuveta,cred ca nu mi-ar placea.

eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Am o intrebare, dc am 37 ani , nu am nascut niciodata si am cantitate de menstruatie putina ce cupa tb sa iau? A sau B? Cei de la Mooncup mi-au dat un raspuns dar nu ma multumeste . Acesta : "Cupa menstruala Mooncup este disponibila in doua marimi: marimea A, destinata femeilor care au virsta de peste 30 de ani, indiferent daca au nascut vaginal sau prin cezariana si marimea B recomandata femeilor care nu au nascut sau au nascut prin cezariana si care au sub 30 de ani."

Cupa A e mai larga decat cupa B? Sau e mai adanca decat cupa B? In ce consta diferenta?

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

E mai larga nu mai lunga. In urma unei nasteri vaginale acesta se largeste nu se lungeste. Nu stiu ce treaba are varsta aici, probabil cu timpul elasticitatea muschilor se slabeste.

Eu nu am inca dar abia astept sa mai treaca inca trei luni si-mi cumpar negresit. Nu intentionez s-o golesc in chiuveta. Nu este nici o nenorocire pentru mine daca o golesc in wc. Daca n-o sa am chiuveta langa mine ca s-o pot spala, ea poate fi si stearsa cu hartie igienica sau cu servetele umede. De fapt pentru spalat o sa folosesc exclusiv chiuveta personala, sa nu-mi aud reclamatii!

Xio, good point. Eu insa vad o mica diferenta intre cele doua subiecte, pe care insa n-o pot transpune in cuvinte astfel incat acestea sa redea exact ce gandesc.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput