Grecia la apel!!!
Raspunsuri - Pagina 9
Aldebaran spune:
Multumesc Artemis!
N-am avut timp sa citesc din urma ca acum il am pe tata la mine pt. catva timp si tre' sa-i tin de urat ca altfel moare de plictiseala, dar promit sa citesc ca sa va cunosc mai bine!
Io-s de 8 ani p-acilea si m-am obisnuit ca atunci cand vin acasa in Ro astept sa treca zilele ca sa fug inapoi
Va las acum ca il am si p-asta micu sa ma tin dupa fundul lui (cu tataie nu vrea deloc sa stea) si poate reusesc sa intru mai tarziu pe forum.
Ade geia!
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
zuzunaki spune:
Kalimera sas!
Va multumesc frumos de primire
Imi place la voiSI ma bucur ca ne"inmultim",ca a venit si Corina
Polixeni ,unde esti?Sper ca nu -ti sta iar zgriptzi (asa-i zic eu socroseniei)pe cap!Eu tot incerc sa o tin pe a mea putin la distanta si se pare ca intr-un final trebuie sa inteleaga.Noi am avut de-a lungul celor aproape 3 ani de convietuire comuna(un an in aceeasi casa,restul cu intrari separate care n-au salvat mult situatia)destule divergente si nu numai de opinie din cauza caracterului manipulator fara scrupule al soacra-mii,care ne-a zdruncinat de cateva ori casnicia,nu grav,dar suficient cat sa ne punem anumite semne de intrebare.Din fericire am ramas uniti si incercam(cu succes sper)sa depasim obstacolele inevitabile ale vietii.Din fericire pt mine cumnata(care locuieste in Gr)m-a sustinut(isi cunoaste marfa)asa ca asta a fost un punct in plus.
Ma bucur ca v-am gasit,ca putem schimba impresii despre viata cu grecii si,daca puteti,chiar v-as ruga sa-mi impartasiti impresiile voastre despre viata in Grecia-pe toate planurile.Cum va spuneam,noi facem deja planuri sa ne mutam la vara definitiv acolo.Avem apt intr-un orasel nu departe de Thessaloniki.Asta e un plus,pt ca nu trebuie sa platim chirie,cum s-ar fi intamplat aici daca ne-am fi mutat de unde stam acum.Eu nu am fost decat de cateva ori in Gr(doar cand am facut nunta si botezul primului copilut am stat mai mult)dar am reusit sa-mi fac o impresie generala.Poate voi ma ajutati cu detalii
Sa va mai zic si de pustii nostri:Xenofon Alexandros(detaliez in alt mesaj cum a fost cu alegerea numelui)are 18 luni si o surioara,Sofia,de 2 luni si jumatate.este greu fiind diferenta de varsta mica,dar e minunat!
Astept sa mai <povestiti si voi ca deja m-am lungit!
Filakia kai kali mera na exete!
p.s.as prefera sa mai schimbam si cateva propozitii in greceste pt ca eu desi inteleg f bine nu prea mi-am dat "drumul"la vorba.Eu cu sotul vorbim germana intre noi.
Mami de pufulet pufilos si Sofilina ursulina
Artemis1578 spune:
Zuzunaki si pe pufulet pufilos si pe Sofilina ursulina! Si ma bucur tare mult ca ne strangem din ce in ce mai multe. Dar oare ni se permite sa discutam in greaca? Nu prea stiu cum e regulamentul in cazul topicului nostru.
Eu nu vorbesc greceste decat cu vreo 2-3 prieteni buni care sunt in Grecia, din pacate am cam uitat sa scriu, de citit citesc destul de greu...Dar astept sa imi creasca baiatul si reiau materia cot la cot cu el cand va incepe sa invete greaca.
Aldebaran hai si tu mai des sa ne zici despre tine.
Polixeni mama ia-ti cafeaua si conecteaza-te 5 minute.
Melina ai rezolvat cu yahoo?
Carolada tu ce mai faci ?
Mai scriu si mai tarziu.
Va pup pe toate!
Anka si Ubitu
melina34 spune:
salut pe aceasta cale venirea ultimelor doua grecoaice,sper sa ma tolerati si pe mine printre voi, sint doar o biata aspiranta;
Artemis, esti o dulce, tu ai incercat sa ma luminezi si chiar am priceput finally dar nu vrea bou' de yahoo si pace!!( k sa nu mai spun k am un comp de kko cu win2000 pe el caci asa e aici la mine, dk vreau performantza tb sa imi aduc de acasa computeraki si xp, sa ma pupe in.....!!!!)hai sa-ti fac pofta, ieri mi-am luat de la angst spanakopita delicioasa, ai incercat vreodata?
polixeniiiiiiiiiiiii+carolada-elate!!!!!
zuzunaki- sa-ti traisca bebeii, imi place la nebunie cum se pronunta Sofia la greci fata de romani, accentul face diferentza;in ce localitate veti locui de anul viitor?
[red]aldebaran- ce nume frumos are copilasul tau, sa-ti traisca si sa iei exemplu de la zuzunaki sa-i produci o fratioara;
enn spune:
Yia sas, fetelor!
Stie careva dintre voi cum se face galaktoburiko? Ca mie mi-e tare si nu stiu sa-mi fac.
Efharisto cu anticipatie!
Enn
Aldebaran spune:
Buna la toate fetili!
Am reusit sa gasesc nitel timp si pt. forum ca mi-am adormit cupilu' in sfarsit. Pe taica-meu l-am obosit ca de dimineata l-am luat la "pietre", imi zice: du-ma sa vad si io pietre asa ca l-am umblat prin plaka si Akropole pana i-am rupt picioarele.
Enn -daca nu vin fetele cu reteta o sa vin eu ca maine mergem la soacra-mea si o intrab (apropo' de ce ziceau fetele mai sus, io ma inteleg bine de tot cu ea si o iubesc tare mult)
Melina - si noua ne-a placut numele Aris de asta l-am si ales. Cred ca suntem singurii in toata Grecia care au ales numele copilului pt. le-a placut nu pt. e al bunicului, ca bunicul avea un nume..
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
enn spune:
Efharisto, Aldebaran! Ma intereseaza de fapt doar umplutura, ca foile le iau de-a gata de la supermarket.
E vreme frumoasa la Atena? Edo vrechi.....
Filakia de sub ,
Enn
Polixeni spune:
Kalhmera!!!!!!
Iote ca am aparut si eu si ce !!!Avem oameni noi!!! Ce ma bucur!!!!!!!! Loipon, kalos ilthate ZUZUNAKI,ALDEBARAN si ENN!! Sa va traiasca piticii!!!
[ Melina stii cum o cheama pe socrosenie??? SOFIA
Ce-ai patit cu yahoo? Vrei spanakopita?Hai ca-ti dau eu...ne-a adus soacra!!!
Artemis ce mai faci?Matei e mai bine?
Sorry fetele ca n-am mai intrat dar am avut telefonul defect (dar platit de data asta) si abia acum i-au dat drumu'.
In fiecare dupa-masa am iesit la plimbare (de frica soacrei care a tot venit si a pupat clanta) si apoi am mers sa-l luam pe tati de la servici.
Aseara insa am avut un mic accident de masina,noroc ca tati a avut prezenta de spirit si a tras imediat masina pe dreapta.A intrat un bou din contrasens pe banda noastra si ne-a spart oglinda.Va dati seama ca l-am urmarit si l-a somat sotul sa opreasca ca sa nedam seama ca omu era drogat!!!Bine ca n-am patit nimic dar ne-a stricat toata seara...
Pt fetele noi, eu stau in Kalamata. [red] Corina chiar sunt curioasa cum de ati reusit sa alegeti ce nume ati vrut voi?(ca eu am avut texte pe tema asta si d-aia nu prea am socroseniile la suflet)...
Pozicile noastre:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gpoli_ro/album?.dir=f585scd&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
melina34 spune:
kalispera kiries,
polixeni, m-am tavalit de ris cind am citit ce ai scris, hai ma nu mai fii intoleranta, o cheama si Sofia si face si spanakopita, pun pariu ca e mai buna decit cea de aici(k asta n-avea nici un fir de brinza by the way....)vaaaaaaaaaaaaaaaaai,dk stie sa faca si sarailie(pun pariu ca da...)hai k ma sacrific, o angajez bucatareasa!!!!!'mneai a fost vreodata in Romanica, stie cu ce se maninca si cum traim noi?
pe de alta parte, mie imi place stilul lor la nebunie,ies seara la taverna(jumate de bloc daca nu toti..!!)si ii uita D/zeu acolo cu picioarele sub masa!!!!!!
SOORY FOR THE ACCIDENT, EU N_AM VAZUT OAMENI MAI NEBUNI LA VOLAN DECIT GRECII< AM IMPRESIA CA IN EUROPA SINT PE PRIMUL LOC LA ACCDIDENTE DE CIRCULATIE>>>BRRRRR!!!!!asta vara pe Kassandra o zi era accident o zi nu, horror!!!!ce ati facut cu nebunu' ati chemat astinomia?
draga Artemis, chiulesti!!!
zuzunaki+aldebaran+enn+carolada(sa stii ca ploua si e urit la noi, o fi venit de la voi...)pe unde umblati?sinteti ocupate cu copilasii? aloooo, nici una dintre voi n-are copil mai mare sa ma fac cuscra, fiica-mea are 8 ani si 6 luni...
filakia,
M.
carolada spune:
saliu grecoaice mici si maribine ati venit fetele noieu is numai pe drumuri toate ziua,mai in oras cu prietenele la o bericamai pe la scoala,sapt.viit.ma duc la cursuri de germana iarmaine intalnire cu fetele din austria si seara party cu braziliencele asa ca o sa am maare stres maine,vai de capu meu,nu stiu cum sa ma intolesc
eu cred ca vorbesc greaca cel mai putin dupa cate vadasa ca ziceti mi si mie ce i aia spanakopita,ca eu ma gandesc la ceva de genu spanac+copitesi nu suna prea apetisant
polixenima bucur ca n ati patit nimic
melinala noi e vreme frumoasasi copil nu am sa ne incuscrim, din pacate
artemisce faci zeito?cum de ti ai ales nick ul asta?
aldebarancum e in atena,iti place?eu inca n am fost niciodata in grecia,sper curand
zuzunakima bucur cA ne ai gasitcum stai cu germana?
ennce i ala galaktoburiko(buricu galacteei?)
pupicei si kalinihta
www.camping-kasern-salzburg.com