Grecia la apel!!!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Geia sas koritsia omorfa!Luati un mic ouzo de la mine,asa sa nu se urce la cap,cu multa gheata!
Eu sunt bizi cu plodutii dar am incercat sa mai citesc macar ca de scris...
Xeni,
mai,tu tre sa iei atitudine ca nu mai tine.Nu incerci sa discuti cu sotul sa -i "sugereze" maica-si sa rareasca vizitele?ca doar vrei si tu putina intimitate,ce naiba!Eu dupa lupte seculare(nu stiu,dar grecii astia sunt cam nesimtiti din fire,tre sa le desenezi ca nu prea se simt daca le zici finut;chiar ma intreb de unde la sot atat bun simt,ca mostenit nu e sigurpoate autoeducat))am reusit in sfarsit sa o mai tin la casa ei.Doamne ajuta!
Corina,
mersi de reteta da rnu ma bagSI-asa sunt la cura,mai am de slabit vreo 8kg sa ajung si eu mai a om.Acum am 66,ramase dupa ce inainte sa nasc aveam 86Oricum merita notata.
Artemis,melina,
va pup si ma bucur ca scrieti aici.Si cu Bubu am dus lupte grele cu legumele pana sa le accepte;acum,dupa ce a avut gastroenterita(episod urat)papa orice si papa super bine,spre bucuria mea!Si el papa singurel iaurturile,le devoreaza!

Grecoiacelor,
v-am zis sa-mi mai povestiti si mie sas parakalo poli de viata la Gretzia(asa zicea un amic din Ro):cum va place acolo,cum sunt salariile,cam ce conditii de trai sunt,sistem social...Chiar mi-ar prinde bine niste pareri obiective avand in vedere ca tot stam si ne gandim ce si cum sa facem cu mutatul acolo.
Prepi na figo,i mikri theli na faei.
Filakia polla!

Mami de pufulet pufilos si Sofilina ursulina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Neata' fetele!
Pe unde sunteti, vaz ca bantui singura pe aici!
Zuzunaki, kale moy, ce sa-ti spun? Tu vii din Germania, sigur viata aici o sa ti se para mai grea ca salariile sunt mai mici decat la nemti,din cate stiam eu salariul mediu aici e cam de 800 si ceva eur, poate gresesc nitel, dar nu-s departe de adevar. Preturile sunt cam la fel ca la voi, sa stii. Unele chestii sunt ceva mai ieftine(de ex. chiriile- depinde si de zona desigur) dar in rest preturile s-au dus naibii de cand cu euro.
Cu asigurarile depinde unde esti asigurat(depinde ce lucrezi), noi avem TEBE si platim un car de bani, asa mi se pare mie, si mare lucru nu ne ofera. Sunt sigura ca asigurarile sunt mult mai bune in Germania, de ex. alocatie pt. copil nu primim, poate doar de la 3 plozi in sus.
Nu stiu ce altceva sa-ti mai spun, mai intreaba daca mai vrei sa stii ceva.
Uite sa-ti mai zica si Poli, poate te lumineaza ea mai bine.

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Aris in octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

Kalimeraaaaa se oloys!!!
Iote ca am si eu putin timp si-am intrat...cica to nini doarme acum.Numai ca urmeaza fructele si acolo sa vedeti .
Cum ati petrecut in weekend? P-aici ploua intr-o veselie desi vad ca azi a inceput ziua cu soare.
Sunt chiauna fetelor pt ca al meu paidi s-a trezit la 4 dimineata cu un chef de joaca..i-am dat si lapte,m-am jucat cu el toata distractie a tinut pana pe la 5.30 dimineata.Apoi a adormit si el si s-a trezit iar pe 8.30.Iar lapte si pana acum iar cu joaca.Oupsss !!Vad ca s-a trezit iar!De unde o fi avand atata energie???
Mai,legat de socrosenie i-am zis lui huzband ca ma dispera cu vizitele ei mult prea dese si normal ca n-am avut cu cine discuta (ca ce sa faca?nu poate sa-i zica sa nu mai vina... )Asa ca va trebui sa suport...
Despre viata de aici...eu vb de Kalamata care e un oras incomparabil de mic cu Atena/Salonik...din pacate am fost cam dezamagita...si astao zic mai ales d.p.d.v.d profesional.2 ani mi-am cautat un job dar cum nici liceul nu mi se recunoaste,ce sa ma mai astept la diplomele de licenta.Si eu nu vreau sa fiu casnica...acum noroc cu piticu ca stau si am o ocupatie.Intre timp am mai facut aici un curs de ECDL la care am primit o diploma cica recunoscuta si de cei de la Stat si de la privat.Toti imi zic ca vai ce CV bun am si nimeni nu ma angajeaza.(adevarul e ca nu vreau nici eu sa lucrez ca ospatar sau sa fac giro)Mi-ar fi placut tare mult sa lucrez in domeniu (in Ro am fost educatoare),dar na poate or veni zile mai bune.O alta chestie care nu-mi place aici e BARFA!Vai doamne ca nu poti face nimic ca imediat te iau in colimator tzatzele de p-aici...mai ales daca esti strain (la mine nici nu se tine cont ca-s grecoaica dupa bunica).Aaa da si cand sunt prezentata pe undeva de catre soacra/cumnata imediat dupa ce zic ca sunt din Ro adauga si faptul ca sunt de origine greaca de parca ce rusine e sa fii roman.Mie una nu mi-e rusine!!! Eu oricum ma detasez de toti si toate si sincer nu ma intereseaza ce face stanga sau dreapta mea.In rest,orasul e frumos dar micut.Imi place marea dar sincer ravnesc dupa zapada de Craciun.Ar fi si altele de povestit dar acum s-a trezit Nick si face ture prin patul meu.
Filakia si intru mai tarziu! Am mai pus 2 pozici noi.

Pozici:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gpoli_ro/album?.dir=/f585scd&urlhint=actn,ren%3as,2%3af,0

Mergi la inceput

Poli, sa-ti traiasca baietelul, glikulis kai omorfulis!
La noi nu ploua da e innorat nitel.
Mey io am avut noroc ca n-am cautat de munca, pana sa am bebe am lucrat impreuna cu sotu', avem un atelier micut si facem diferite chestii (de ex io pictez sticlaraie), acu' nu mai merge asa stralucit, o sa vedem ce facem. Nu m-a privit nimeni stramb ca-s romanca, de ce sa mint, dar poate ca un oras mare e diferit. Oricum aici e plin de emigranti, s-or fi obisnuit.

Aris in octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

Yasas!
ce active sinteti, k sa nu mai spun k am citit reteta de praji cu gris si imi ploua in gura;am o cofetarie greceasca in zona unde locuiesc dar n+au frate nici un chichirez prajiturile lor,paralele cu cele din Grecia!!!
k tot vorbiti de job si eu ma agit sa il schimb pe al meu, poate k ar trebui sa ma multumesc cu ce am, sa fiu mai modesta(si cit sa mai astept??? k asta fac de vreo 4 ani si trece timpul degeaba...);n-am nici o sansa de dezvoltare personala, de promovare,ma plafonez la greu, in schimb salariul este ok;de ce vreau sa il schimb? pt k nu mai suport atmosfera, nepotismele si ,,fustele scurte" promovate pe criterii de pilanustiucui,nepoataluiX, am ajuns la concluzia ca banii nu sint totul atita timp cit nu exista comunicare corecta si sprijin intre colegi, intre colegi si sefi;cred ca lipsa satisfactiei profesionale, frustrarile ma afecteaza intr-o masura din ce in ce mai mare,so for the moment,

pupix,

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Geia sas koritsia mou!
Va multumesc mut mult pt info
V-am vazut pozicile Xeni si CorinaAveti niste copilasi minunatiiar voi sunteti doua scumpe!Acelasi lucru pot spune si despre Artemis si ubitu ei!
caro,melina,pe voi nu v-am vazut
legat de job,eu momentan nu muncesc,prefer sa stau sa ingrijesc puiutii cum ma pricep eu mai bine,decat sa-i las unei bone sau bunicilor.Mama e mama ,stiti voi,si nimeni nu se ocupa mai bine de educatia si ingrijirea copiilor ca mama.Am studiat limbi straine in Rodar citesc cu dezamagire ca lui Xeni nu i s-au recunoscut diplomele.Mi se pare absurd.Eu licenta in litere nu am luat-o(de putoaren-am mai dat-o),insa am de gand in Gr a fac ceva cursuri(btw,daca aveti idee ce,unde si cum se fac cursuri de limbi straine,niverl avansat care imi poate da dreptul sa predau:engleza,italiana,spaniola si franceza,le vb pe toate,insa pe engleza si itaiana m-as baza mai multde ce nu si franceza.In plus,imi perfectionez greaca,am invatat si germana dar nu ma descurc stralucit cu gramatica.Cumnata mea e profa de greaca veche la un liceu privat(n-a prins loc la stat)insa baza sunt meditatiile.ma gandeam ca poate as mai avea o sansa si cu meditatii de romana pt grecii care vin la studiu in Ro.ASta in 2-3 ani probabil cand mai cresc pustii.Dar vreau sa ma interesez din timp ca sa nu pierd vremea degeaba.
Vroiam sa va mai intreb(sper sa nu abuzez)cam care sunt lunar cheltuielile cu copilul?Cam in ce suma va incadrati?(daca nu -s prea indiscreta)
melina,
in Ro am lucrat si eu in diverse colectivitati pe timpul facultatii,incepand de la ziar local(in Cta)si terminand la Orange.Este f greu sa gasesti un colectiv prietenos,fara barfa,fara sa te sape(tin minte ca,din cauza ca era pustoaia,desi aveam articole de prima pagina mi le "suflau" mereu veteranii..Ufff...Iti doresc multa bafta cu noile planuri!
Corina,
exceente lampile si creatiilwe tale artisticePoate cand ajung in Atena iti cumpar vreun unicat
Va las acum,filakia si abia astept sa ne mai conversam

Mami de pufulet pufilos si Sofilina ursulina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

Kiries, irtha mono na sas pw kalinyxta, maine trec si eu la scris noutati pe larg.
Matei e pe tratament pt ca nu mai are pofta de mancare si are si diaree, asa ca bea siropuri la greu.
Filakia polla

Anka si Ubitu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

saliu grecoaice

eu s cam ocupata zilele astea scoalas.a.,asa ca n am avut timp sa intru pe aci,vad ca tre sa recuperez ,sa citesc ce ati mai scris.
artemissanatate puiului tau
zuzunakiwow,cate limbi straine stii,bravo

restu filakia polasi incerc sa fiu mai prezenta

www.camping-kasern-salzburg.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

Kalimeraaaaa!!!
Mama ce dor imi era de voi.....imi pare rau ca n-am mai intrat dar de vreo 2 zile nu mi se deschide deloc pagina site-ului.Nu stiu ce are...
zuzunaki felicitari pt toate studiile tale!Din pacate momentan nu vor fi recunoscute.Iar faza cu meditatiile la lb romana nu stiu cat poate tine...din pacate nu mai merg grecii sa studieze in Ro.Dar poate vei gasi ceva la vreun birou de traduceri. Probabil vei gasi destul de diferita viata din Germania cu cea de aici.Pupam ta bubukia soy! Mi-au placut tare mult pozicile voastre!

melina capu sus si hai la un frappedaki! Ce face d-soara ta?

carolada tot la shopping? Si eu am vrut sa ies azi dar e asa de innourat si e frig....

Corina v-am vazut pozicile...ce dulcic e Aris!!!!!Blondut cu cine seamana?

Am mai pus pozici noi aici:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gpoli_ro/album?.dir=f585scd&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Buna fetelor!
Nici mie nu-mi prea merge forumul, nu-s ce o avea.
Brrr, la noi au vebit ploile si frigul,pt. mine cel putin asta e frig.
zuzunaki, nu abuzezi, scumpo, daca intrebi de cheltuieli, de ce sa abuzezi? Atata ca nu am facut niciodata un total ca sa-ti pot da o suma aproximativa. Dar sa stii ca cel putin pana acum nu pot spune ca ne costa prea mult. Bine, acum e mic, mare lucru n-are nevoie, pampersii ce ne mai costa (nici la astia n-am facut un calcul), bona n-are ca sta cu mine, bolnav n-a fost, hainute am asa de multe din cadouri ca nici nu apuca sa le poarte,doar niste sandalute i-am luat cand a inceput sa mearga.
Cu limbile straine pe care le stii, ma gandesc ca ai sanse totusi, desigur daca reusesti sa ti le recunoasca(asta chiar nu stiu cum se face, poate niste examene) , ai putea sa gasesti ceva la o scoala de limbi straine pt. copii(frontistirio), din cate stiu ei apreciaza poliglotii din simplul motiv ca in loc sa plateasca de ex. 3 persoane cu 3 limbi straine platesc doar una care stie 3. Sigur trebuie sa stii bine greaca, ca doar vei avea de predat pt, copii greci, nu-i asa? Va fi greu sa gasesti ceva la inceput, dar daca insisti si cauti, cred ca ai sanse. Cu meditatii particulare nu prea cred, concurenta este enorma, daca iei ziarul de mica publicitate(hrisi efkeria) o sa vezi ca sunt zeci de anunturi cu oferte de meditatii la limbi straine si in afara de asta se prefera "native speakers".
Hai ca m-am intins ca o placinta.
Imi pare bine ca-ti plac "creatiile" mele, sa stii insa ca nu-s toate ale mele, unele poze le-am spionat intr-un magazin si le-am pus pe net pt. fetele cu care ma "conversez" la topicul de flori presate.
Poli, tu ce faci, la voi ploua?
Fii-miu e blond ca seamana cu mine cand eram mica, eram chiar mai blonda decat el.
Artemis- ce face Matei, e mai bine? Ii doresc sa se faca bine! Ai fost la doctor, ce are?
Melina - nu mai fii amarata din cauza serviciului,hai, capul sus!
Pup toate fetele din gasca!

Aris in octombrie

Mergi la inceput