Grecia la apel!!!
Buna,
Sunt o mamica de bebeu de 5 luni si locuiesc in Grecia. Mi-ar placea sa tin legatura si cu alte persoane care s-au stabilit aici dar si iubitoare ale acestei tari,sa schimbam impresii si sa legam prietenii.
Raspunsuri
melina34 spune:
draga polixeni,kalos irthate! din pacate pt mine sint doar o iubitoare a acestei tari, indragostita vesnic de plaiurile elene iar aceasta ,,boala" am contactat-o in urma cu 6 ani cind am vizitat prima oara Grecia;anyway, de atunci revin in fiecare an acolo,iar aici invatz limba greaca, gatesc specialitati grecesti si chiar am invatat sa dansez 3-4 dansuri populare elene....
M.
Polixeni spune:
Geia soy Melina!
Felicitari pt dorinta ta de a invata limba si dansurile.Kalamatianos cumva? Cu cine inveti toate astea?Cu Codrut cumva?
Filakia
melina34 spune:
ne, veveos Polixenia, cu Codrut kai Andra,
probabil ca unul din dansuri se numeste Kalamatianos, ceea ce stiu sigur este ca atunci cind ne invatau zorba am dansat filarakia si optalakia....
filakia,
M.
Polixeni spune:
eu locuiesc in Kalamata-Peloponez.Ai fost vreodata aici?Prin zone ale Greciei ai fost?
melina34 spune:
in ultimii 3-4 ani am preferat zona de nord pt k este relativ aproape de Ro(800 km) si calatorind cu copii este super ca ajungi in aceeasi zi;totusi, mai astept citiva ani sa creasca fiica-mea mai mare si o voi duce intr-un circuit prin Grecia, as vrea neaparat sa vada si ea Canalul Corint, Atena.....
Uite ceva ce inca nu stiu, exista in Grecia specialitati culinare pregatite diferit in functie de zona sau retetele sint la fel in toate zonele ?(ador spanakopita!!!!)
M.
Polixeni spune:
Melina sigur exista diferente culinare intre zone dar sincer nu le cunosc.La inceput mi-a fost mai greu sa ma obisnuiesc cu retetele de aici dar acum nu mai am probleme.Desigur sunt unele mancaruri pe care nu le mananc precum maghiritza,miel,capra,etc.
Ai copilasi?Cati?Sa va traiasca!!!
Filakia
melina34 spune:
Polixeni,daca maghirita este ciorba aceea din mate de miel atunci nici eu n+as minca asa ceva, brrr....altfel miel maninc si chiar imi place mai mult cum il prepara ei decit cum il facem noi in Ro;de revelionul trecut( a propos tot in Grecia am fost,la Nea Kallikratia)ei bine, ne-au dat bucati de carne de miel facut in folie, cu mirodenii si ierburi, era fraged si foarte suculent, absolut delicios..
Am o singura fetitza, are 8 ani si jumatate acum,este in cls a IIIa si,( cum altfel?)frecventeaza scoala greaca;danseaza dansurile elene mai bine decit o fac eu si sper sa si vorbeasca limba greaca mai mult si mai bine decit mine;
O sa-ti trimit un link sa vezi niste poze cu noi, cind ai timp;bebelusul tau ce face, cum te descurci cu el?
pupix,
M.
Artemis1578 spune:
Buna fetelor, ca si Melina, nu locuiesc in Grecia dar o iubesc.
Offtopic: Melina, ma poti ajuta cu detalii despre scoala greaca la care merge fetita ta? la ce varsta a inceput ? cum e?
Eu am facut cursuri de greaca in facultate si apoi cateva luni la consulatul Greciei. Stiu ca se mai studiaza undeva, insa am pierdut contactul cu persoanele care frecventau acele cursuri si acum as fi interesata sa reiau stiudiul si sa imi duc si copilul cand mai creste putin.
Va pup si numai bine!
Anka si Ubitu (26.06.2004)
Polixeni spune:
Melina sa-ti traiasca fetita si sa fie norocoasa!!Bravo ma bucur sa aud ca merge la dansuri si ca invata lb greaca.La Uniune asa-i?He heee imi aduci aminte de vremuri trecute...Stii,eu sunt de origine greaca si am fost membra a Comunitatii Elene din Brasov.Ba chiar cativa ani am fost responsabila ansamblului de dansuri Efthimos de acolo.Acum a preluat altcineva.Si am avut multe contacte cu Uniunea si cu Codrut.
Acum vb despre mancaruri...maghirita e o mancare cu salata verde,ficati si ceva maruntaie de porc/miel (nu stiu exact).Oricum nu-mi place deloc.Si nici kokoretsi.
Artemis cursuri de lb greaca se fac si la Uniunea Elena din Buc. Acuma ca preda Codrut sau Babis nu stiu.La facultate ai facut lb greaca cu Codrut?(ca stiam ca el preda ceva cursuri de greaca la fac.Sa-ti traiasca piticu!!!Poze aveti?
Filakia sta paidakia!