Reteta de empanadas argentiniene???
Buna,
Stie cineva reteta de empanadas argentiniene??? Sunt un fel de placintele cu carne!! Am ramas cu gandul la ele, de cand am fost in luna de miere...
Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)
Raspunsuri
Steluta spune:
Nici pana acum nu am apucat sa fac empanadas, dar cel putin am gasit retete .
http://www.culinar.ro/forum/index.php?act=ST&f=2&t=7238
Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)
floarea_soarelui spune:
Steluta, mi-ai adus aminte:))). Ce dor mi-i de ele si de fripturicile de vita, de cirnaciorii argentinieni la gratar. Nevar ever nu am mai mincat fripturi si placintele ca la Argentina acasa:). Clar mi-i dor!
ideea e cum se face aluatul ca ala nu e nic ca alatul de paine, nici ca ala de placinte. Unde dau de reteta aluatului?
Multa sanatate si numai bine va dorim,
Intre timp am dat cu ochiul in link si am gasit: "masa para horno":D
roxanaz spune:
eu folosesc reteta asta pentru empanadas" www.mangiarebene.com/accademia/antipasti/carne/empanadas.html" target="_blank">empanadas criollas, ies taaare bune! am incercat si prajite in ulei si coapte in cuptor...nu ma pot hotar care-s mai bune!
Roxana
roxanaz spune:
auci, scuze, am dat link-ul in italiana. traduc imediat:
aluat: 140 g faina, 1/2 lingurita de sare, 3 linguri de unt taiat bucatele - adica 75g unt, 3 linguri de apa
umplutura: 1/2 ceapa taiata fin, 1/carne de manzat tocata, 1 lingura de stafide lasate 10 minute in apa calda ca sa se umfle putin, 1 lingurita paprika, 1/4 lingurita chimen, 1/4 lingurita de sare,
3 masline negre fara samburi taiate bucatele, 1 ou fiert tare taiat in 6 pe lung (eu nu pun ou niciodata, nu place cuiva)
Ppentru aluat se pun toate in robot si se amesteca pana rezulta o minge compacta de aluat care se lasa la frigider cam jumatate de ora.
intre timp pregatiti umplutura punand pe foc mic uleiul, apa si ceapa taiata fin pana cand toata apa s-a evaporat. in acest moment adaugati carnea si amestecati pana este aurie, apoi stafidele, parprika, chimenul, sarea si piperul. raciti compozitia.
aprindeti focul la 200 de grade si intindeti aluatul pe o suprafata acoperita cu faina, formand un cerc cu grosimea de 3mm. cu o forma cu diametrul de 12cm taiati 6 cercuri si puneti in centrul fiecareia o lingurita din compozitia cu carne lasand liber aluatul in jur, cam 1,5 cm. peste compozitie puneti o bucatica de ou si doua bucatele de masline. udati putin cu apa marginea cercului si uniti aluatul formand o semiluna cu marginile perfect sigilate, apasand cu o furculita. puneti empanadas-urile in tava si coaceti 10-15 minute pe etajul din mijloc al cuptorului.
modificarile mele fata de reteta:
- ung cu ou atunci cand le pun la cuptor, nu ung cand le prajesc in ulei mult, incins.
- folosesc carne amestecata, ies bestiale si cu miel dar nu le mai poti zice empanadas. cu pui si menta sunt perfecte dupa parerea mea.
- aluatul am incercat sa il fac si cu untura, ies minunat de fragede - de fapt am inteles ca reteta originala ar fi cu untura de vita, nu cu unt.
succes!
Roxana
happy33 spune:
Fetelor, astazi la "Bucataria Marthei" au facut Empanadas, ce bunatate. Din pacate nu stiu cantitatile exact, dar am vazut ca a facut aluatul cu faina, praf de copt, untura, unt, apa sare, la robot. A pus coca la rece. Iar umplutura: ceapa, ulei, ardei rosu, ardei verde, tocate marunt, porumb, carne de pui tocata, putin vin alb. Super bun. Le a facut la cuptor. Dar a mai facut unele cu umplutura dulce. Aici e buba, nu stiu cu ce le a umplut, nu au aratat decat gata de papat. Au spus cu gutuie, si un fruct asemanator bananei + branza topita. Pe acestea le a prajit in mult ulei. Daca stie cineva aceasta reteta, rog a mi spune si mie, ca mor de pofta
principe spune:
fetele ,aici in venezuela,empanada este meniu sfint ptru mic dejun si cina.
se face cu carne vita fie carne de pui ,,peste ,brinza ,fasole neagra.
prajite in ulei ,coapte la cuptor.
cu aluat din faina de griu ,aluat dinfaina de porumb.
toate sunt delicioase.
aici se gaseste si masa preparata congelata,se prepara ca o masa de taietei,mai usor este sa taiati masa in forma de patrat.
daca faceti din malai ,cumparati malai care sa fie semi fiert adica semipreparat care se gateste instantaneu(banuiesc ca exista)
amestecati malaiul cu apa calduta si sare ,la 1 ceasca de malai cam trei de apa ,framintati pina devine omogena masa si fara cocoloase.
luati un celofan sau o punga de plastic mai batoasa si neteda ,o ungeti cu ulei .
puneti o cantitate de compozitie in forma de mingiuta pe plastic .
acoperiti cu alt plastic ,si cu ajutorul unui fund de lemn presati.
compozitia o sa fie uniform intinsa si de forma perfect rotunda.
ochiometric impartiti cercul in doua si puneti compozitia in una din jumatatile de cerc .
cu cealalta jumatate de cerc acoperiti compozitia ,adica dublati partea de compozitie ne unsa peste cea unsa.
cu ajutorul unui castronel sau canu cu gura mai taioasa ,taiati marginile ca sa iasa o jumatate de cerc perfect conturata.
la compozitia pe care a postato roxana ,eu adaug chimen si in aluat,si un vf de ling de zahar.
sau alta rezeta in loc de apa pun bere si parica.
in umplutura ,ca sa nu lase zeama si sa stropeasca la fript ,pun o lingura de malai sau gris.
daca faceti cu brinza ,razuiti btrinza ,si alegeti brinza bine stoarsa.
pofta mare!
monica mami de print