Timisoara:La 2 ani Cresa sau Gradinita?
Salutari mamicilor de prichindei!
Baietelul meu va face la 1 noiembrie 2 ani, eu va trebui sa incep serviciul, asa ca l-am inscris la cresa de pe str. Mures, nr.29.
Am citit undeva, si nu-mi mai amintesc unde, ca sunt gradinite care iau si copii de la 2 ani. Stiti ceva despre asemenea gradi?
Sunt nelinistita caci stiu ca la cresa sunt ingrijitoare, nu educatoare, si el este destul de dezvoltat pentru varsta lui!
Mi s-a recomandat gradinita (fosta) a partidului, din spatele Medicinei, dar noi stam in Sagului si e foarte departe pentru noi.
Pe de alta parte pana acum numai cu "pile" as putea sa-l inscriu la o gradi, din cauza varstei.
Multumesc si sanatate la copilasi!
Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos
Raspunsuri
mitzuka spune:
Buna Otilia!
Si eu sunt din Timisoara...Dejan are 2 ani si 4 luni si l-am dat tot la cresa pentru ca nu l-au primit la gradinita deoarece nu vorbeste (aproape de loc ...doar pe limba lui)..si pentru ca mai folosim inca pampers.....Intr-adevar si eu mi-as fi dorit sa il dau la gradi din aceleasi motive ca si tine...la cresa nu prea invata nimic, dar facem noi acasa activitati..Oricum sunt multumita de cresa ...au mancare buna se poarta frumos cu copii, este curat....
La gradi de pe Paciurea..aia din spatele Medicinei se intra numai pe pile f. mari...sau pe bani...are renumele ca ar fi cea mai buna din Timisoara....Alta gradinita buna mai este si cea de pe Brandusei din Dacia....dar tot e departe de unde stai tu...
Pupici la pitici!
Simina si Deian
Ingerasul nostru
Andra M spune:
Si Adelina mea are acum 2 ani si 4 luni si e la cresa. Eu sunt multumita pt ca si la cresa invata multe... Sa nu mai fie legati de fusta mamei, sa manance singuri, sa isi mentina atentia asupra unui subiect, activitate.., au program asemanator cu gradi..( noi suntem fara pampersi si vorbim in propozitii simple, intreaba... unde mergem? unde-i tata? Ce face bunicu?) Eu cred ca la varsta asta e mai bine la cresa...Cel putin a mea invata mult mai mult imitand alti copii decat de la adulti. Si am impresia ca in momentul in care incep sa comunice verbal cu ceilalti copii incepe sa le si placa putin
Singurul inconvenient e ca se imbolnaveste... dar acelasi lucru e si la gradi. Si ca a invatat ca daca vrea o jucarie trebuie sa si-o ia si s-o pastreze singura chiar prin putina violenta... ca plansul nu ajuta. In consecinta mi-e putin rusine in parc...In rest eu sunt multumita.
Andra si Adelina Dora (26.04.2004)
otiliarusu spune:
Dar ati auzit ca ar exista la vreo gradi ceva grupa mica-mica pentru cei de la 2 la 3 ani? Ca o prietena de-a mea din Arad imi zicea ca acolo exista asa ceva. Deci nu cresa, ci gradi cu educatoare. Nu ma cramponez de ideea de educatoare vs. ingrijitoare foarte mult, dar as fi vrut sa fie integrat intr-o grupa mai mare decit cea de cresa. Nu ca ar fi copilul meu super dotat, dar, comparativ cu cei de virsta lui...Adica d-na asistenta ne-a informat ca vor fi 2 grupe de cresa: una de la 1,5-2,5 si cealalta 2,5-3 ani. Si am vazut multi copii de varsta lui in parc sau cu alte ocazii, "mergatori" la cresa, care erau asa de nici eu nu stiu cum sa-i cataloghez relativ la el. Si as fi vrut macar sa-l inscrie la grupa mai mare de cresa.
Da, as vrea, ca orice parinte sa se ocupe de copilul meu, prin diverse activitati, nu sa-mi vina acasa si sa-mi urle (cum face fetita unor prieteni, care merge la cresa):"Nu ridica capul!Mananca!". Poate sunt mai panicata eu cu plecarea asta la cresa. Plus ca n-am fost abonati nicicand la medic, cu tuse, raceli etc! Deci curaj!
Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
angy11 spune:
Otilia chiar eu ti-am recomandat gradinita cu cresa de pe Paciurea,din spatele medicinei.
Nu e fosta a partidului,aia e pe Narciselor ,langa parcul copiiilor,a frecventat-o sotul in copilarie.
Cea de pe Paciurea e gradinita Pilot a Inspectoratului scolar,adica acolo fac practica elevele de la pedagogic si studentele de la institut.
Acolo vin copii din tot orasul,noi stam in Soarelui,dar vin copii si din Ghiroda,Dumbravita...etc.
otiliarusu spune:
Ceau angy!
Stiu ca tu(daca imi permiti sa-ti spun asa) mi-ai spus de acea gradinita, dar nu am cum sa il duc acolo: eu nu conduc, sotul merge la Gara de Nord, el va trebui sa-l si aduca acasa.
Ce parere aveti despre gradinita CFR sau cea de langa Colegiul Banatea, sectia germena...nu ca stim noi germana, dar mi se parea interesant, sa zicem. As vrea sa ma gandesc si pe mai departe la viitorul lui, dar(eu sunt profesoara) nu stiu daca as putea sa-l ajut la lectii in germana?! In romana nu cred ca ar fi ceva sa nu pot: eu am terminat mate, romana mi-a placut si gramatica etc.Dar tin mult sa-l educ, nu doar acasa ci si la gradi.
Si sa spun drept "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul", mai ales ca eu am oroare de chestii gen foarte buna...etc.Mai cunosc o d-na asistent universitar, care tot pe Paciurea isi duce copilul, am auzit de ce lectii deschise fac, dar efectiv nu imi pot permite sa-l duc acolo....sau merita atata efort?
Angy, te rog, daca ai timp mai da-mi amanunte despre ce se face acolo...poate ma hotarasc pentru gradinita.
Multumesc!
carmen-daniela spune:
Buna. Si eu am un baietel de 2 sni si 4 luni la cresa pe Brandusei in zona Circumvalatiunii, si sunt multumita. Eu pot face un pic diferenta intre un copil care a fost la cresa si unul care nu a fost. Mai am o fetita, care acum are 5 ani jumate. Pe ea datorita problemelor mari ce le-a avut nu am dus-o la cresa. Si se observa. Dar sa revin la subiect, zilele trecute am citit intr-un ziar din Timisoara ca se doreste infiintarea unor grupe speciale la gradinita pentru copii intre 2 si 3 ani. Nu stiu insa daca se va pune in aplicare dar ar fi o idee buna avand in vedere numarul mic de crese existente.
otiliarusu spune:
Carmen, nu-ti amintescti in ce ziar? Ca as putea sa-l caut pe net, sa citesc si eu. Ceva de genul acesta am citit si eu cu ceva timp in urma si tocmai de aceea am crezut ca s-au creat asemenea grupe pitice de gradinita. Informatia era referitoare la gradinita unde e copilul tau sau, asa, generala?
Multumesc!
angy11 spune:
Otilia,cauta pe situl Radio Timisoara www.radiotimisoara.ro/radiotm/index.php?page=2&subpage=1&data=20060817" target="_blank">aici
otiliarusu spune:
Am gasit, am sunat si la Inspectorat, dar nu m-a lamurit nimeni. Multumesc!
otiliarusu spune:
Tocmai am incercat sa vorbesc si cu o gradinita aproape de mine, dar cica la ei NU hotarat!!!