Dupa ce mi-a plecat bona, am constatat ca pentru a face copilul sa manance sau sa doarma (mai ales sa doarma) obisnuia sa il sperie (cu bau-bau, cred). Sotul meu a fost cel care a observat asta (i-a zis, in joaca, "vezi ca vine bau-bau", la care copilul a fugit in dormitor, s-a bagat in pat, cu capul sub manute si nu a mai miscat). Copilul meu are un an si sapte luni, imi reprosez mereu ca nu am fost mai atenta si ca "instinctul meu de mama" nu m-a ajutat sa vad ce se intampla, parca am fost tampita. Ne simtim neputinciosi si vinovati. Am angajat-o cu doua luni inainte sa incep serviciul si nu am observat nimic in neregula...Ma intreb ce o mai fi facut si noi nu stim...
Nu stiu daca s-a mai discutat despre bone pe aici si daca mai exista experiente similare; nu stiu si cat valoreaza avizul de la psiholog (pentru cele care vin prin agentii), nu cred ca poti sti cum se vor comporta cu copiii.
Nu ma pot gandi decat ca nu mi-am putut feri copilul de asa ceva.
Este clar ca majoritatea dintre noi suntem fortate de imprejurari sa ne intoarcem la serviciu. Si pentru asta tre sa gasesti pe cineva sa stea cu copilul. Desigur ca exista riscul ca acea femeie oricat de bine ar da in fata ta, cu siguranta nu-ti va creste copilul ca si cum ar fi al ei ( ca mama sau ca nepot). Aceste riscuri ni le asumam.
Probabil ca altfel copilul tau nu vroia sa adoarma sau din comoditate a gasit aceasta solutie cu babaul. Probabil ca in timp o sa descoperi si altele. Sau poate nu. Ce poti face? O sa le schimbi in permanenta? Din ce cauza a plecat bona? Ca multe vin, au pretentii cu carul si apoi pleaca cand ti-e lumea mai draga.