sfaturi din Toronto?
Fetelor, care sunteti prin Toronto si ati nascut pe aici puteti sa-mi recomandati cateva nume de doctori? Sau un anume spital care credeti ca e mai bun? Eu nu-mi fac probeleme prea mari gandindu-ma ca cam peste tot e la fel si ca diferenta fata de Romania este prea mare ca sa am pretentii unde sa fiu monitorizata sau sa nasc. Cu toate astea mi-ar prinde bine parerea voastra, a celor care deja au trecut prin experienta unei sarcini sau nasteri.
Daca aveti cateva sfaturi despre asta (ma gandesc la ceva de genul: "e bine sa-ti alegi spitatul cel mai apropiat de locuinta ta" sau "cere sa ti se faca cutare sau cutare").
Raspunsuri
Garofitza spune:
Eu am nascut la Centennary Hospital, in Scarborough.
Nu prea stiu cum este "sa-ti alegi spitalul cel mai apropiat de locuinta" deoarece medicul meu ginecolog apartinea de acel spital.
Spitale ma gandesc ca toate sunt bune, iar medical staff excelent.
Sunt mai multe intrebari de pus:
- ai un medic de familie?
- esti in evidenta, ai fost la controale?
- ai medic ginecolog?
Medicul de familie in general (iti poate) recomanda un medic ginecolog.
Avand si benefituri de la serviciu, eu am avut camera privata. Vezi ce mai zic si alte mamici. Nastere usoara!
ps. unde stai in Toronto?
Am avut medic de famile roman. Cabinetul medical langa statia de metrou Kennedy/Scarborough. Cu toate ca ne-am mutat din Scarborough am nascut tot la Centennary, cu toate ca era departe.
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
parpalak spune:
Mie doctorul de familie mi-a recomandat mai multi ginecologi, pina la urma l-am ales pe dr Pairadeau, pe principiul ca atit cabinetul cit si spitalul se afla la 401 cu Leslie si pot sa ajung repede acolo, indiferent pe unde ma "apuca" nasterea sau vreo urgenta.
Toate bune.
DanaMario spune:
Eu o sa nasc zilele astea la Women's College.Spitalul este bine sa-l alegi linga servici ca te cheama la multe teste si poti evita invoirea de la servici ducindu-te in pauza de prinz.
Acum depinde daca lucrezi daca da la servici este bine sa te duci cit mai mult in perioada de sarcina ca sa poti sta apoi cu copilul cit mai mult (cred ca deja stii de la guvern ai un an per total inainte si dupa sarcina)
Ce te-as sfatui eu citeste pe internet documenteaza-te ce teste trebuie sa-ti dea si cere-i doctorei ginecolog.Unele teste a trebuit sa-i cer doctoritei sa mi le dea.
Doctorita mea care-i o chinezoaica nu prea ti-as recomanda-o eu nu am fost pre multumita de ea.
Dupa ce o sa nasc o sa-ti dau mai multe detalii despre spital.
Toate cele buna
Dana si bb
Angela T. spune:
Doctorita mea (Donna Barnwell) este un obstretician/ginecolog foarte bun, dar si un om deosebit. Eu am ales-o initial pe criterii de genul "este femeie", dar am avut ulterior suficiente prilejuri sa ma felicit pentru alegerea foarte buna. Este afiliata la Scarborough General Hospital.
Tu in ce zona din GTA stai?
try spune:
Eu stau la Main cu Danforth (in partea de S-E a orasului) si lucrez la Steels cu Keel (in partea de N-V). E cum se poate mai rau, dar asta e situatia. Fac o ora jumate dus, alta ora jumate intors. Chiar daca sunt slabuta de fel, am un organism puternic si rezistent, in plus nu ma descurajez usor, asa ca sper ca sa ma duc la servici pana cat mai aproape de data nasterii.
N-am nici o sansa ca in pauza de pranz sa ma pot duce sa-mi fac teste sau controale.
Am un medic de familie la 7 min de mers pe jos de casa, dar n-o sa am treab prea multa cu el. M-am dus la el ca e roman si o gramada de vecini din bloc sunt la el (stau intr-un bloc cam cu 50% romani).
intr-un fel mi-e un pic teama de Scarborough cu SARS-ul asta, desi sunt constienta ca sectiile nou-nascuti, obs.-ginec. sunt total separate de cele de contagioase, dar... teama ramane.
Am facut testul de sange, dar trebuie sa-l repet azi din nou ca, zic ei "e nivelul scazut". Daca a iesit pozitiv testul de urina, nu vad ce dificultati de citire sunt la testul de sange care e mult mai acurat. Banuiesc ca mi-au bulit din greseala proba si le e teama sa-mi spuna. trebuie sa-l repet azi din nou ca, zic ei "e nivelul scazut". Daca a iesit pozitiv testul de urina, nu vad ce dificultati de citire sunt la testul de sange care e mult mai acurat. Banuiesc ca mi-au bulit din greseala proba si le e teama sa-mi spuna.
Dupa rezultatul testului de sange o sa-mi faca doctorul o programare la un ginec. si cum i-am zis ca nu am nici o preferinta, o sa-mi faca el o programare pe unde mai cunoaste si el.
Eu n-am fost la un control de cativa ani buni si d-aia vreau sa fac unul cat mai rapid cu putinta (desi mi-a spus ca programarea o sa fie peste o luna si ceva - parca vad ca se fac 2 luni, avand in vedere cozile de asteptare care sunt in Toronto)
Ce stiti de Sinai Hospital?
rosa spune:
Eu am fost foarte multumita la North York General (401 & Leslie). Acolo merg de ani de zile, desi acum e departe de casa. Au marit si modernizat spitalul un ultimii doi ani si au una dintre cele mai tari sectii de neonatologie din To, si personalul e excelent.
Hai, ca parca m-au platit sa le fac reclama !
Iti recomand pe dr. Nick Shilletto, e nemaipomenit.
Success, sarcina usoara si bb sanatos si frumos.