Oligospermie(25)- putini da'(ne)buni!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

offffffffAngelique
Nu as vrea sa mai citesc despre astfel de postari! Stiu ca probleme pe partea masculina sunt multe, nenumarate chiar...mai ales acum cu industrilaizarea, poluarea excesiva etc.Stiu ca e greu....dar Trebuie sa fiti tari si sa mergeti mai departe! Fruntea sus!
Acum referitor la spermograma... primul gand ar fi sa repetati in alta parte spermo'( eventual aici in Buc. undeva) ca sa vedeti daca intr-adevar se confirma buba!Din cate obesrv...e vorba de o astenoteratospermie nu??? Nu stiu ce sa -ti zic sa te incurajez!Sa-ti spun ca se poate si mai rau...si cei in cauza lupta....isi schimba modul de viata si reusesc sa schimbe pe ici pe colo in punctele esentiale bubele din spermograma?! Oricum sub nici o forma nu treb. sa cedati( desi poate de multe ori nu zic ca nu ati mai avea accese de furie si neputinta).Dar daca va doriti un bebik din tota fiinta....cred ca acest sacrificiu trebuie facut!
Poate nu am fost f. explicita....vei gasi in sfaturile noastre poate ceea ce vrei sa auzi...Chiar daca suntem triste ( in butoti) sau vesele( aparent) cu toatele/totii suferim in tacere....induram tratamente/ experimente de tot soiul doar doar s-o indupleca DD si de noi si ne va darui si noua mult doritul copilash!
Iti doresc din tot sufletul sa-ti gasesti linistea, puterea de ati ajuta sotul sa treaca peste acest soc( stiu ce inseamna) si de a merge mai departe...nu e usor dar sansa fiecareia e sus undeva si asteaapta doar sa fie prinsa... Hai- te rog eu iesi din butoi....trage aer in piept/plangi fa ceva si incearca sa mergi mai departe! Te si-ti urez multa sanatate tie si sotului tau!

dany

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Buna, fetelor! Sunt si eu in categoria aspirantelor de 2 ani si bb se lasa inca asteptat.
Pentru spermograma la IDS -biolog d-na Matei- se poate recolta si acolo la cabinet??(noi venim de la Constanta). Orice alt detaliu mi-ar fi de mare folos!
Numai bine si sa dea DD sa ni se implinesca visul...
Va pupic

Mergi la inceput

Iubita nu stiu ce sa-ti spun ca noi ne-am dus la dansa la spital si am venit cu materialul de-acasa! Insa-mi dau cu parerea: la cat costa o spermograma acolo sigur ca au si o incapere undeva pt. astfel de cazuri! Parerea mea!Multa bafta!! Sa ne dai o veste buna ce de de-astea triste ne-am cam saturat!offfffffff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

danyalo: asa cred si eu.....dar poate ma ajuta fetele care au fost in aceeasi situatie (provincie). Oricum iti multumesc
Cat despre vestile bune....nu cred ca vor veni prea curand. Am mai facut spermograma si la Medicover si nu arata prea bine si vrem sa vedem si o alta opinie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Buna la toata lumea. Azi am fost la Giulesti si am repetat spermograma sotului. Cand am mers dupa rezultat am vorbit si cu dr-ta Moisa care mi-a spus ca il stie pe biologul care a facut prima spermograma si ca rezultatul pare corect.
Acum dupa 2 luni de tratament cu BU, Telina, Zinc, Potent Power si Vitamina E plus de 1 saptamana Ginsavit, rezultatul este urmatorul:
-Nr luptatori a crescut de la 2,5 mil la 18 mil in prezent
-Mobilitatea initiala era de 10% acum valorile sunt: A 6%, B 10%, C 12% SI D 72%, iar media este de 16%
-Volumul a crescut de la 0,5 la 0,8
-Morfologia de la 10% este 20%
-Nr leucocite este aproape de limita max si saptamana viitoare facem si o spermocultura.
-Diagnosticul s-a schimbat din oligoastenospermie severa in
oligoastemoderato spermie (asta daca am scris eu corect).
Una peste alta rezultatul pare incurajator dupa numai 2 luni de tratament, nu?
O intrebare: Imi poate explica si mie clar cum e cu mobilitatile astea A, B, C, D si ce as putea sa ii dau sa mai creasca cu inca 20% mosilitatea pt a ajunge la pragul minim?

catalina

"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"

Mergi la inceput

MARIA08 azi sotul meu a recoltata la Giulesti intr-o camaruta speciala si spermograma a facut-o dna Miosa. Nici noi nu suntem din Bucuresti, asa ca nu am avut de ales. Costa 25 ron si rezultatele, daca te duci acolo dimineata la ora 8, le iei in jur de 11.30. Daca te duci dupa ora 9.30 le iei dupa ora 12.30.
Vezi ca dna Moisa nu mai este la Giulesti decat de la 1 octombrie pt ca nu stiu ce probleme are. Am auzit intamplator cand asteptam rezultatul.

catalina

"Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata SUNT PREA FERICIT"

Mergi la inceput

catty scumpa mea...bine ai revenit .Dap...e mai bineeee. Nu stiu cum se creste nr. la A, B,C insa situ ca A+B trebuie sa fie peste 50%. Sincera sa fiu...sa stii ca asta e o maare problema....caci pot si 80 mil....tot degeaba daca A+B e mai mic decat 50 %.La noi nu e mai bine dar la B s-a miscat ceva avem acum 40 %...pe cand la A avem in continuare ZERO!.Oricum zincul e super bun si pt. asta!Dar stii ce mi se pare mie la ce ai postat tu: volumul e cam mic ar trebui ceva mai mult da' daca nu poate mai mult....e bine si asa!...Daca ati putea sa mai repetati spermo' si in alt loc sau la alt dr... ar fi minunat.
Iar la morfologie parca trebuie sa fie minim 30 forme tipice dintr-o suta! Daca gresesc cumva corectati-ma fetelor! Acum citez din memorie ca mi-e lene sa caut in foi!Da sper sa nu fi gresit prea tare!
Multa bafta in continuare!
Si o florcica de la mine!

Mergi la inceput

DANY, stiu si ai dreptate.
Dar eu vreau sa vad partea buna a lucrurilor. In 0,8 ml el are un nr de 18 mil, ceea ce e ok pana acum zic eu. Mobilitatea a crescut cu 6%, formele tipice au crescut cu 10% si asta dupa 2 luni de tratament,
Mai avem loc de mai bine, mai ales ca dupa HSG de ieri, cea mai cumplita experienta din viata mea, o sa ajung in 2 luni la laparo si asta pt ca desi am trompele permeabile, cea dreapta este mai sus decat ar trebui si are o aderenta in partea de sus, iar cea stanga este permeabila dar de la operatie are forma de melc si este mai inceata.
Iar la el nr leucocitelor este destul de mare, send de infectie. Si daca de la infectie e treba cu mobilitatea si o tratam dr spune ca atunci totul va fi bine si va trebui sa ne concentram asupra mea.
Oricum miercurea viitoare sunt la Bucuresti pt analize si atunci vom sti si ce e cu leucocitele.
Te pup si sa auzim de bine

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Intrucat azi este ziua de nastere a Lianei30, vreau sa-i urez si pe aceasta cale

Bubulina

Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!
Mirela (barbye)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kores spune:

Fetelor,
Daca tot am vazut subiectul, poate o sa ma lamutiti voi ce s-ar fi putut intimpla acum 4 ani cu analizele sotului meu, facute la Giulesti.
Pe scurt incercari ca la carte , fara rezultate timp de 14 luni, semne de intrebare, dus la Giulesti, internata eu la dr Niculescu, facut HSG,tinut cont de indicatie cind , cum urmatorul contact, asteptat... intre timp programat si sotul la spermograma....
Aici incepe un mare "?".Am recoltata in acea camaruta de care se vorbea, era iarna, traversat cu sticluta tinuta la piele sub paltoane!!! , dus cu ea la laborator, asteptam rezultate, si.... dezamagire totala " oligoastenoteratospermie"...600 mii buc...
Atunci ne-am resemnat si am inceput tratamentul cu naturiste, scuze, nu-mi amintesc numele doctoritei, parca diana...micuta, slaba cu ochelari... nu am analizele la mine acum...
Nici nu am apucat bine sa faca EL tratamentul ca nu-mi mai venea menstruatia!!! nebunie...emotii...testul de sarcina si.... 2 liniute
Fetelor nici azi nu inteleg ce s-a intamplat, e posibil o asa eroare la Giulesti... si spun asta pt ca inainte cu citeva luni facusem spermograme la noi in oras care erau normale 70 mil, sau pe-aici...

Au murit dinsii la frig, au incurcat probele?
In acea fericire am sunat doctorita, stiti ce mi-a zis? ca nu se poate asa ceva se intimpla una la mia de cazuri.... si mai zice..." sigur.... cu sotzul?!!" ... la cat eram de fericita i-am zis doamna doctor puteti sa-mi spuneti orice....sa ma si jigniti

Eu cred ca HSG mi-a folosit, insa cu acea analiza voi sta in mana si peste ani de zile, ca sa o arat primului meu copil, dar.... si fetitei mele ,

da, dragele mele, cu acelasi sotz!!, am si o fetita venita ca o surpriza neastepata in viata noastra... cind nu mai credeam nimic...fara tratament, la un an si 2 luni dupa prima nastere si dupa multe rugaciuni...
Mult succes si credinta multa!!
Daca va intereseaza caut prin analize, desi sunt in mutari acum si va zic

Mergi la inceput