arhitectura exterioara
Raspunsuri - Pagina 2
IEPU spune:
Daca nu ai spus ce fel de tigla, eu presupun ca ceramica.
Daca te uiti pe site la Tondach, la tigla solzi, vei vedea asa de multe culori ca nu se poate sa nu gasesti o combinatie sic.
IEPU spune:
Nu m-am putut abtine sa nu va arat si voua.
http://www.sriarchitect.com/portfolio.php
Cu cat e mai complicata, cu atat imi place mai mult.
Cu cat imi place mai mult cu atat pare mai scumpa .
ancamironiuc spune:
IEPU noi am mers mult pe caramida de sticla. Nu aveam idei cand m-am apucat si asta a fost contributia arhitectei (o poti vedea in albumul meu). Este foparte frumoasa, si la exterior si din interior. Lumina intra muuulta si chiar placuta. Am vazut ca este practica si vara, fiind foarte groasa, nu se incinge. Rotund-urile insa sunt mai putin practice.
Sa o ajutam pe BARBYE
POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI
ligeea spune:
Nu e imporatanta numai arhitectura exterioara a casie ci si ca acel tip de arhitectura sa se potriveasca cu locul unde amplasezi casa . Casele mediteraneene plac , au linii simple , sunt albe in majoritate , ferestre mari , acoperis stil terasa.
rezultatul in Romania ?-casoaie mari vopsite strident -eu as interzice galbenul la fatade in Bucuresti , ex. cladirea muzeului Antipa e oribila , cu balcoane cu nspe mii de balustrii.
Din experienta personala -mi-am facut ocasa de vacanta in Delta al carei acoperis iese suficient de mult in exterior . Rezultatul? datorita vanturilor puternice din timpul iernii apa de ca -este nu estla ploaie cade direct pe peretele casei .
Fiecare putem avea o anumita imagine ideala despre casa -fatada casei pe care ne-am dori s-o construim .parerea mea este ca mai intaitrebuie sa vedem cum anume aceasta se incadreaza in peisaj -inclusiv ,,mpeisajul urbanistic si apoi daca in contextul zonei in care o construim ea ve face fata intemperiilor .
Pentru ca in Romania nu exista reguli in urbanism sau ele pot fi incalcate cu usurinta s-a ajuns la tigania pestrita de acum , la blocuri de sticla langa monumente istorice , la cade colorate de zici ca-s cuburile unpr copii .
Pegasis spune:
quote:Si la teapa cu cartof in virf a lui Ghildus linga Palatul Regal... Offfff... adevarat graiesti...
Originally posted by ligeea
Pentru ca in Romania nu exista reguli in urbanism sau ele pot fi incalcate cu usurinta s-a ajuns la tigania pestrita de acum , la blocuri de sticla langa monumente istorice...
daniela_b spune:
Ma intereseaza subiectul si trebuie sa va spun ca am zeci de ore la activ de cautat imagini pe net sau oriunde altundeva (cataloage, reviste etc).
Rezultatul la care am ajuns eu este urmatorul( si o sa-l implementez deindata ce gasim terenul ): cea mai frumoasa casa pe care mi-as putea-o face este cea "tipic romaneasca", desigur cu detalii de arhitectura actualizate (sa se incadreze in peisaj, casa respira impreuna cu natura, cu spatiul in care este amplasata).
Mergeti la Muzeul Satului si o sa intelegeti la ce ma refer.
Imi place nespus sa vad o casa de "autor", una in fata careia ramii cu respiratia intretaiata dar eu una nu sint sigura ca as putea locui intr-o casa de acest tip.
Am vazut interioare si exterioare sofisticate, am vazut "perle si diamante" arhitectonice, cu toate astea eu am hotarit ca este mai bine sa ramin la stilul (vechi) romanesc si sa-l adaptez la ce-mi este mie necesar.
Asa ca am venit sa va imparatsesc si voua aceasta idee si dorinta a noastra de a ne construi o casa simpla, alba, cu tigla de culoarea pietrei de riu, cu timplarie in culoarea lemnului afumat si inevitabil cu muscate la ferestre!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii