In Italia (17)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

nico - sigur, te tin la curent cu gheisa. Uite am sa ma duc si eu sa citesc subiectul de la arte. Parerea mea ... merge citita! Mie imi place, se vorbeste in special despre pregatirea unei fete pt. a deveni gheisa (in Japonia anilor '30), dar si despre viata din acea epoca.

Petro

Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Dana vezi ca dc vrei sa te inscrii la afcultate aici tot tb sa iti recunosti mai intii studiile in Ro si asta inseamna za te inscrii pe site.ul ambasaei din Ro .. e o mare nebunie.. deci mai intii vezi cum faci ca tu tb sa le aduci alora macar diploma de bac din Ro tradusa si legalizata ..
Pt acte de cetatenie sunt eu mai proaspata la memorie si iti zic ce si cum.. iti dau si site.uri sa citesti ( ambasada, prefectura .. ) dar inainte de cele 6 luni de la rezidenta tb sa te misti sa ceri : cazierul si certificatul de nastere international tradus si cu apostile... ca astea dureaza mai mult ...sa le obtii..

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Da uitasem ca acum cand te duci in Ro, sa-ti traduci toate diplomele(nu se stie niciodata), si sa le legalizezi. Din cate-mi aduc aminte, pe la min. invatamantului si min afacerilor externe. Trebuie sa te indrume cineva mai proaspat de acte, eu le-am facut in 91.

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_popescu spune:

Bicicleta nu am exeperimentat-o, dar am experimentat rolele fara rezultate.La inceput sunt entuziasmata dar dupa 5-6 incercari ma desumflu.
Nu ma adaptez la stilul lor de viata care este foarte lent, ei savureaza viata cu lingurita,incet-incet.
Eu sunt obisnuita cu agitatia,imi place sa fiu mereu in miscare.Aici stau pe net tota ziua, gatesc (nu prea des), ma uit la Tv si cam atat.
Asta se datoreaza si faptului ca sotul meu nu are nici macar un prieten.Suntem tot timpul impreuna, pare ideal dar pt mine nu este.

Mergi la inceput

Mare nebunie cu actele de studii aici

Cristina daca imi poti da mai multe detalii despre cetatenie raman datoare.

Mergi la inceput

Dana .. nici al meu nu are prieteni .. si ce daca .. eu va am pe voi si alte milioane de romani din lumea larga

Iti tot ce vrei ... despre cetatenie si iti caut si despre recunoasterea studiilor .. ca aia e alta prostie ...

Cristina

Mergi la inceput

Cristina dar tu nu te plictisesti in casa???
Eu da.

Mergi la inceput

eu dupa 17 ani de mers la serviciu in ro.. nu ma plictisesc deloc sa fiu intretinuta

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

dana - te inteleg perfect cu plictiseala! Eu ma iau cu netul si cu pasiunea mea pt. foto (ma tot "joc" cu ele pe comp) ... citit, tv ... cateodata cu bicicleta ... mai colind ceva magazine cand am chef .. deci ... cam asa decurge timpul meu. Problema mea este ca prietenele pe care le am pe-aici, tot romance, lucreaza toate si nu prea sunt disponibile ... da' lasa ca imi gasesc eu ceva de facut ca sa nu mai stau in casa!

Petro

Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns razhore spune:

As avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu un permis de sedere in italia pentru doua luni pe motive turistice.

Din cate am citit pe internet am vazut ca toti turistii trebuie sa obtina un permesso de soggiorno si ca ar trebui sa ma prezint la politie cu ceva documente pentru a obtine acest permis.Problema e ca nu prea pot obtine nici un document care sa ateste ca o sa am unde sa stau in aceasta perioada (am unde sa stau, la o prietena intr-un campus universitar. cum as putea obtine permisul, pot sa ma duc la un hotel, sa stau 2 zile si sa spun ca am ajuns in italia de 5 zile si sa imi faca permisul? ce pot sa patesc daca nu mi-l fac?) .
O alta intrebare ar fi, considerand ca poate sa dureze si o luna eliberarea permisului, ce se intampla daca ma intreaba cineva de permisul asta (asta in caz ca ma opreste politia pe strada probabil) si ii spun ca e la procesat?

Mergi la inceput