gradinita de stat - un lux?!
Eu imi duc odorul la o gradi particulara...dar nu pentru ca asa am vrut neapaprat. Lipsa locurilor, refuzul directorilor, cozile intrminabile la depus dosare, pierderea unui an de gradi din cauza celor amintite mai sus, plus spagile cerute de la obraz, m-au facut sa apelez la una particulara. Eu credeam ca lucruriel se vor indrepta, ca poate, vom face mai putini copii si astfel se face loc la gradi si pentru noi...., dar se pare ca nu avem sanse, in Romanaia zilelor noastre. Eu momnetan am renuntat, dupa 4 luni, la gradi particulara, vom vedea ce va fi....oricum nu cred ca voi reusi sai intru la un director, fara pila, si sa-mi inscriu copilul...intr-un document citit azi am aflat care este deficitul de locuri, numai in bucuresti:
"In ciuda faptului ca numarul de locuri din gradinitele de stat din Capitala a fost suplimentat cu 56 de grupe, mai exista un deficit de 11.000 de locuri in gradinite, conform datelor Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
"O problema serioasa a invatamantului din Bucuresti o reprezinta gradinitele", a declarat, joi, pentru NewsIn, inspectorul de imagine a ISMB, Marian Banu.
Au fost aprobate 22.845 de locuri, care au fost suplimentate cu 65 de grupe, a precizat inspectorul. Totusi, cererea este mare, iar 11.000 de copii cu varste intre trei si sase ani nu vor avea, din toamna, unde sa mearga la gradinita, in cazul in care parintii lor opteaza pentru o gradinita de stat.
Cauzele pentru care s-a ajuns in aceasta situatie sunt multiple. in primul rand, autoritatile locale amana problema de la an la an. Apoi, de aproximativ zece ani, cladirile noi care au fost construite pentru gradinite se pot numara pe degete. De asemenea, multe dintre cladirile exitente erau case nationalizate si au fost retrocedate vechilor proprietari, aproximativ 12 sau 13 cladiri.
Pe langa acestea, cererea de locuri este din ce in ce mai mare. Rata natalitatii a crescut in Bucuresti cu aproximativ 800-1.000 de copii, iar in jur de 1.000 de copii se muta in fiecare an, impreuna cu familiile lor, in Capitala.
Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti a incercat sa ia masuri in aceasta directie. Spre exemplu, parterul anumitor scoli va fi transformat in gradinite, a declarat, pentru NewsIn, inspectorul de imagine Marian Banu.
Si Ministerul Educatiei promite masuri. "in unitatile unde exista spatii, acestea vor fi amenajate si dotate pentru copiii din diferitele grupe de varsta. Ministerul va aloca inspectoratului sumele necesare pentru aceste lucrari", a declarat, joi, pentru NewsIn, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Dumitru Matei.
"Copii acestia trebuie protejati, iar responsabilitatea Ministerului Educatiei este de a asigura locurile necesare ca fiecare copil sa poata frecventa invatamantul preuniversitar", a continuat secretarul de stat.
De asemenea, se va trece urgent pe sectoare la un studiu pentru urmatorii trei sau patru ani, pentru a se vedea de cate locuri este nevoie, a promis Dumitru Matei. Dupa aderarea la Uniunea Europeana, grupa pentru copiii de sase ani va deveni obligatorie."
e penibil...voi fi obligata sa-l dau la gradi pentru anul acela obligatoriu, numai ca nu stiu daca iau in calcul si gradinite particulare neacreditate (inca), pentru ca cele mai multe si mai ieftine (de ca sa nu spunem) nu sunt inca acreditate!
omu' cu... banca la cap!www.bankingnews.ro
Raspunsuri
Andries spune:
pai noi suntem generatia decreteilor... eu una sunt un decretel 100%...si facem copii...multi... astia nici sa zugraveasca gradinitele existente nu sunt in stare, daramite sa mai si faca altele...stai sa vezi cum va fi cand ii vom duce la scoala, pe vremea cand am facut eu liceul in seria mea erau clase de la A la O (O dupa M ca sa fie clar).
Andries
capcaunul spune:
quote:
Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti a incercat sa ia masuri in aceasta directie. Spre exemplu, parterul anumitor scoli va fi transformat in gradinite, a declarat, pentru NewsIn, inspectorul de imagine Marian Banu.
O tampenie. Luam de la unii ca sa dam la altii. Si elevii scolilor respective ce vor face? Vor invata in banci suprapuse ingramadite la etajele superioare?
Intr-o tara care arunca in vant miliarde de euro asta e tot ce a incercat Inspectoratul scolar (adica ministerul, la urma urmei guvernul) pentru viitorii cetateni viitori platitori de impozite???
Gaby spune:
Adela draga,
astia nu sunt in stare sa faca nimik! Degeaba ne "lamentam" noi, tara merge struna, daca este vina cuiva este numai a nostra!poate pe viitor!
omu' cu... banca la cap!www.bankingnews.ro